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dc.contributor.author | Betoret Valls, María Ester | es_ES |
dc.contributor.author | Betoret Valls, Noelia | es_ES |
dc.contributor.author | Vidal Brotons, Daniel José | es_ES |
dc.contributor.author | Fito Maupoey, Pedro | es_ES |
dc.date.accessioned | 2016-07-22T08:18:23Z | |
dc.date.available | 2016-07-22T08:18:23Z | |
dc.date.issued | 2011-09 | |
dc.identifier.issn | 0924-2244 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/68002 | |
dc.description.abstract | [EN] The aim of this work is to make an overview on the emerging technologies and traditionally used to develop functional foods. In this way, we classified the technologies used in three main groups and analyzed the research tendency since the year 2000 until now. Thus, while traditional techniques are the most commonly used for development of functional foods, from years 2000 until 2010 the techniques aimed towards personalized nutrition have grown greatly. | es_ES |
dc.description.sponsorship | The authors acknowledge the Ministerio de Ciencia e Innovaci on for its contribution throughout the projects AGL2009-09905 and PET2008_0015. | |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Elsevier | es_ES |
dc.relation.ispartof | Trends in Food Science and Technology | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Interleukin-10 knockout mice | es_ES |
dc.subject | Osmotic dehydration kinetics | es_ES |
dc.subject | Var. granny-smith | es_ES |
dc.subject | Vacuum impregnation | es_ES |
dc.subject | Edible films | es_ES |
dc.subject | Gene-expression | es_ES |
dc.subject | Vitamin-A | es_ES |
dc.subject | Mechanical properties | es_ES |
dc.subject | Probiotic bacteria | es_ES |
dc.subject | Colon inflammation | es_ES |
dc.subject.classification | TECNOLOGIA DE ALIMENTOS | es_ES |
dc.title | Functional Foods Development: Trends and Technologies | es_ES |
dc.type | Artículo | es_ES |
dc.type | Comunicación en congreso | es_ES |
dc.identifier.doi | 10.1016/j.tifs.2011.05.004 | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-09905/ES/Analisis Micro Y Macroestructural De Las Relaciones Estructura-Propiedad-Proceso En Frutas Durante Los Tratamientos De Deshidratacion-Rehidratacion. Aplicacion De La Metodologia Safes./ | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//PET2008_0015/ES/Desarrollo de un proceso industrial para la fabricación de una fruta deshidratada enriquecida con zumo de mandarina concentrado y valoración funcional de la misma/ | |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Betoret Valls, ME.; Betoret Valls, N.; Vidal Brotons, DJ.; Fito Maupoey, P. (2011). Functional Foods Development: Trends and Technologies. Trends in Food Science and Technology. 22(9):498-508. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2011.05.004 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | S | es_ES |
dc.relation.conferencename | International Conference on Food Innovation (Food Innova) | es_ES |
dc.relation.conferencedate | October 25-29, 2010 | es_ES |
dc.relation.conferenceplace | Valencia, Spain | es_ES |
dc.relation.publisherversion | https://dx.doi.org/10.1016/j.tifs.2011.05.004 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 498 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 508 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.description.volume | 22 | es_ES |
dc.description.issue | 9 | es_ES |
dc.relation.senia | 208619 | es_ES |
dc.subject.asignatura | La ingenieria de procesos alimentarios en el desarrollo de alimentos funcionales 33227 / S - Máster universitario en ciencia e ingeniería de los alimentos 2212 | es_ES |
dc.subject.asignatura | La ingenieria de procesos alimentarios en el desarrollo de alimentos funcionales 33227 / W - Programa de doctorado en ciencia, tecnología y gestión alimentaria 2207 | es_ES |
dc.contributor.funder | Ministerio de Ciencia e Innovación |