La nostra comunitat universitària, configurada en l'actualitat per més de 33.000 alumnes, 2.000 professors i investigadors i al voltant de 1.000 professionals de l'administració i servicis, constituïx un col·lectiu d'entitat suficient per a la realització d'actuacions en matèria nutricional que contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida dels seus membres. En este context, i davant de la carència d'estudis previs, va sorgir la idea de realitzar este treball per a avaluar l'estat nutricional de la població de la UPV: Alumnes i PAS/PDI. Per a això, es van estudiar els seus hàbits alimentaris, la valoració de la ingesta, mesures antropomètriques i indicadors bioquímics de salut. Amb esta avaluació es pretén conéixer la situació actual del col·lectiu universitari per a poder dissenyar de manera eficaç actuació en matèria nutricional. D'altra banda, es va avaluar l'aporte de calories i nutrients dels menús oferits en els menjadors de la UPV. Igual que en el cas anterior es pretén tindre un coneixement de la situació per a intentar corregir deficiències i aconseguir una oferta més saludable i equilibrada. Els resultats obtinguts mostren que inclús sent acceptable el consum calòric hi ha un desequilibri quant a l'aporte de nutrients. Generalment hi ha un aporte energètic excessiu en forma de greixos i insuficient en carbohidratos. Hi ha deficiències d'alguns micronutrients com a ferro i calci sobretot en la població femenina. La prevalència d'obesitat està entorn a l'11% dels hòmens i 2% de les dones per al PAS/PDI. De l'anàlisi dels hàbits alimentaris es deduïx que un alt percentatge dels col·lectius estudiats realitza una mitja de 2,3 menjars a la setmana en la universitat utilitzant molts d'ells els menjadors universitaris. Els menús dels menjadors analitzats es van mostrar hipercalòrics en quasi tots els casos. Es va evidenciar la necessitat realitzar campanyes informatives sobre equilibri alimentari i intentar.............