Pascual Seva, Nuria; San Bautista Primo, Alberto; López Galarza, Salvador Vicente; Maroto Borrego, José Vicente; Pascual España, Bernardo(American Society for Horticultural Science, 2013-03)
Gómez Cebrián, Rosa(Universitat Politècnica de València, 2015-09-10)
[ES] El Fondillón es un vino noble producido en la Denominación de Origen Alicante, cuya calidad es mundialmente reconocida. Se elabora con uvas de Monastrell sobremaduradas en la cepa, en su fermentación únicamente ...
Castro Campos, Carla Alejandra(Universitat Politècnica de València, 2011-07-26)
Actualmente hay un interés creciente por una alimentación saludable lo que ha dado lugar a la aparición en el mercado de alimentos bajos en grasa. El problema es que la disminución del contenido en grasa de un alimento da ...
Sans Molins, Silvia(Universitat Politècnica de València, 2016-12-15)
[EN]
“Calçots” are the second-year resprouts of onion (Allium cepa L.) and they are a typical and economically important crop in Catalonia. Moreover, in their traditional growing area, “calçots” are commercialized under ...
Igual Ramo, Marta; Castelló Gómez, María Luisa; Roda, Eva; Ortolá Ortolá, Mª Dolores(De GruyterBerkeley Electronic Press, 2011)
In this work the authors have studied the effect of hot-air drying with or without a previous osmotic dehydration pretreatment to produce dried cut persimmon with a different geometry (slices and sectors). A kinetic study ...
Martínez Álvaro, Marina; Penalba-Cortes, Vicent; Blasco Mateu, Agustín; Hernández, Pilar(American Society of Animal Science, 2016)
[EN] Intramuscular fat (IMF) is one of the main parameters affecting meat quality. This work analyzes the effect of selection for IMF on sensory attributes and instrumental texture parameters in rabbit meat. A total of 115 ...
RUBIO-ARRAEZ, SUSANA; Capella Hernández, Juan Vicente; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Castelló Gómez, María Luisa(Akadémiai Kiadó, 2016-09)
The aim of this study was to make mandarin orange marmalades in which sucrose is
replaced by sweeteners such as tagatose and isomaltulose, which are noncarcinogenic
and have a low glycemic index. Analyses of rheology, ...
Salvador Alcaraz, Ana; Igual Ramo, Marta; Contreras Monzón, Carolina Ivonne; Martínez Navarrete, Nuria; Camacho Vidal, Mª Mar(Elsevier, 2014-10)
The differences between the physicochemical (water content, water activity, pH, NaCl, fat, color, and texture) and sensory (descriptive analysis and consumer test) characteristics of cheeses made from the milk of goats fed ...
Oltra Benavent, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2015-11-13)
[ES] Las nuevas tendencias de consumo, marcadas por la tendencia de los
consumidores por los productos procesados saludables, con una larga vida
útil, fáciles de preparar y con una calidad similar a los productos frescos, ...
PÈREZ JUAREZ, FERNANDO(Universitat Politècnica de València, 2013-12-19)
[ES] En las últimas décadas se han producido cambios en los hábitos de consumo, que muestran una tendencia de los consumidores hacia productos procesados con una mayor vida útil, fáciles de preparar y con similar calidad ...
Barrera Bermeo, Óscar Mauricio(Universitat Politècnica de València, 2016-09-06)
[ES] El objetivo del presente trabajo es evaluar la capacidad de la nariz y
lengua electrónica para caracterizar y clasificar cafés, con la finalidad de que
puedan utilizarse como instrumento de medida para una ...
Penalba Cortés, Vicent(Universitat Politècnica de València, 2015-03-03)
[ES] El objetivo del presente trabajo es desarrollar un nuevo producto de la pesca elaborado empleando pescado y diferentes especies de algas. Con el objetivo de comprobar si se comercializan productos de la pesca con algas ...
Martínez García, Clara(Universitat Politècnica de València, 2020-06-09)
[ES] El pescado es uno de los alimentos más consumidos en muchos países y la lubina, en concreto, es uno de los pescados de producción acuícola más popular en Europa. Debido a la escasez cada vez mayor de harina y aceite ...
García Segovia, Purificación; Barreto Palacios, Vivian Janeth; Iborra Bernad, María del Consuelo; Andrés Bello, María Desamparados; González Carrascosa, Rebeca; Bretón, Jorge; Martínez Monzó, Javier(Elsevier, 2012-01)
During the last decade, knowledge of food science and technology has been applied to Haute Cuisine obtaining great benefits.
The most important chefs of the world are keen on gaining knowledge about the physicochemical ...
Rubio Arraez, Susana; Sahuquillo Ceruelos, Sergio; Capella Hernández, Juan Vicente; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Castelló Gómez, María Luisa(Wiley, 2015-08)
Today's society shows a growing interest in healthy, safe and high nutritional quality food. Thus, in this paper sweet orange marmalades have been developed using healthy sweeteners (tagatose and oligofructose) in different ...
Castelló Gómez, María Luisa; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Dominguez, E.; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Tarrazo Morell, José(Elsevier, 2011-09-15)
The aim of this work was to develop osmodehydrated products from cubes of persimmon (var. Rojo Brillante), which could be spread as a jam but keeping the typical aroma, flavour and colour of fresh fruit. The application ...
Baixauli Marín, Elena Ascensión(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[EN] The purpose of this dissertation was to assess the effect of different polyols (maltitol,
isomalt, and erythritol) and intensive sweeteners (acesulfame potassium, aspartame,
stevia, and sucralose) on physico-chemical ...
Raga Soriano, Ana(Universitat Politècnica de València, 2015-10-05)
[EN] This work is focused on the analysis of the physicochemical characteristics and sensory acceptance of cookies prepared by replacing wheat flour (25, 50, 75 and 100%) and sugar (100%) by, respectively, tigernut flour ...
Abdrakhmanova, Saule(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[ES] El objetivo de este trabajo ha sido estudiar la influencia del tipo de depósito en la conservación y en la evolución de compuestos polifenólicos y aromas de un vino de Tempranillo. Para ello se realizó el seguimiento ...
The postharvest evolution of Penjar tomatoes has been studied in four accessions representative of the variability of the varietal type. The long-term shelf life of these materials, which carry the alc allele, was confirmed ...