Bas Gil, Nuria Julia(Universitat Politècnica de València, 2022-11-02)
[EN] Rice straw is an agro-industrial lignocellulosic residue produced worldwide in large quantities, highly rich in phenolic compounds with bioactive properties. In this study, aqueous extracts of this residue have been ...
[EN] Bilayer films consisting of one layer of PCL with either one of thermoplastic starch (S) or one of thermo-plastic starch with 5% PCL (S95) were obtained by compression molding. Before compression, aqueoussolutions of ...
[EN] Biodegradable active films were obtained by casting, using glycerol plasticized oxidized corn starch (OS) and bovine gelatine (BG) blends (1:1 mass ratio), with and without ethyl lauroyl arginate (LAE) as antimicrobial ...
Turrero Álvarez, Rosana(Universitat Politècnica de València, 2020-09-08)
[ES] El envasado activo, mediante el uso de polímeros biodegradables/compostables, es una estrategia innovadora para alargar la vida útil de los alimentos, manteniendo su calidad y seguridad. La incorporación de compuestos ...
Cardona Serrate, Fernando(Universitat Politècnica de València, 2019-06-11)
La actividad del agua es un parámetro relacionado con el contenido de agua de un alimento, concretamente con el agua disponible o no ligada al soluto. Es un parámetro determinante en su vida útil, ya que es indicativo del ...
[EN] In 2015, within the United Nations, 193 Member States unanimously adopted a new Sustainable
Development Agenda, called Agenda 2030. In its core, there are 17 Sustainable Development Goals
(SDGs) for improving the lives ...
Pérez-Esteve, Édgar; Silvestre Cerdà, Joan Albert; Bas Cerdá, María Del Carmen; Lerma-García, María Jesús; Matarredona Desantes, Nuria; Oltra Badenes, Raúl Francisco(International Association of Technology, Education and Development, 2018)
[EN] Universities all over the world are implementing a competence-based type of teaching and learning to
guarantee certain student learning outcomes at the end of the studies. To reach these student
outcomes, active ...
Doménech Antich, Eva María; Juan Borrás, María del Sol; Tanleque Alberto, Fernando; Escriche Roberto, Mª Isabel(Editorial Universitat Politècnica de València, 2022-01-19)
[ES] La formación no debe limitarse al entorno de las aulas. El diseño de planes de formación que fomenten habilidades y nuevas destrezas se configura como una alternativa estratégica clave, especialmente en países en ...
Ferrer Rosello, Tania(Universitat Politècnica de València, 2018-10-11)
[ES] Entre los sistemas de gestión de la calidad (SGC), la norma ISO 9001
es de las más reconocidas internacionalmente. Esta norma es aplicable a
cualquier organización, independientemente de su tamaño, su modelo de
negocio ...
Doménech Antich, Eva María; Adell, Marina; Juan Borrás, María del Sol; Escriche Roberto, Mª Isabel(Editorial Universitat Politècnica de València, 2022-01-19)
[ES] La formación en línea durante el confinamiento, por el COVID-19, puso en evidencia una gran capacidad de improvisación y creatividad para evitar un año académico nulo. A pesar de los aspectos negativos que se vivieron, ...
Sayas Ferré, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2020-09-07)
[ES] El trabajo final de grado que se presenta es un trabajo innovador, en cuanto a que se trata de la introducción del cultivo de una nueva especie, colaborando con la Asociación de productores de Moringa oleífera dada ...
Castelló Tejera, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-12-15)
[ES] La bacteria termoalcalófila Caldalkalibacillus thermarum TA2.A1, perteneciente a la familia Bacillaceae, crece simultáneamente en medios alcalinos, a altas temperaturas y concentraciones bajas de oxígeno. El microorganismo ...
Borreani, Jennifer Alexandra Audrey; Llorca Martínez, Mª Empar; Larrea Santos, Virginia; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2016-06)
The effect of adding uncharged polysaccharides such as konjac glucomannan (KGM) or negatively charged polysaccharides such as alginate to dairy protein ingredients - milk, whey proteins and calcium caseinate - was investigated ...
This article communicates the set-up of BERRYPOM, a European research project established in the second call of the SUStainable FOOD Production and Consumption (SUSFOOD) network. The project deals with the by-product from ...
Jorques Navalón, Isabel(Universitat Politècnica de València, 2022-03-02)
[ES] Con el fin de lograr minimizar los problemas que supone el uso de plásticos no biodegradables en muchos ámbitos, como en la industria alimentaria, se han empezado a estudiar la incorporación de compuestos naturales ...
Localizar información en el Reglamento Europeo nº 1333/2008 sobre aditivos alimentarios, localizar información en la base de datos sobre aditivos alimentarios de la Comisión Europea
Santamaría Arnal, María(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] El almidón es el constituyente mayoritario en una gran mayoría de alimentos, incluyendo productos de panadería. Una práctica común en tecnología de alimentos es la utilización de la congelación/descongelación para ...
Trillo Soler, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2017-10-04)
[ES] The adulteration of beeswax is increasingly worrying the beekeeping sector. It is a natural product of the hive in which the incorporation of any substance is considered a fraudulent practice. The industrial sheets ...