Lopez Mendoza, Yolvi(Universitat Politècnica de València, 2017-10-25)
Storage of rabbit semen for longer than 36 h causes deterioration of semen quality. Therefore, the aim of this study was to evaluate the addition of antioxidants, membrane protective and/or aminopeptidase activity substances ...
Picard Sanz, Carla María(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[ES] La trehalosa es un disacarido presente de forma natural en diferentes plantas.
Numerosos trabajos de investigación han demostrado la capacidad de este disacarido de interaccionar con algunos componentes químicos , ...
Edible films based on chitosan were prepared, with
and without basil or thyme essential oils, with the aim of
assessing their protective ability against lipid oxidation and
their antimicrobial activity. Chitosan films ...
Albertos, I.; Martín-Diana, A.B.; Sanz, M.A.; Barat Baviera, José Manuel; Díez, A.M.; Jaime, I.; RICO BARGUES, DANIEL(Elsevier, 2016-02)
[EN] Industrial relevance: Vegetable consumption remains lower than the recommended intake by health authorities. One possible strategy to increase the consumption of vegetable is the development of snacks. Most of vegetable ...
Ribes Moya, Ana María; Fita Fernández, Ana María; Raigón Jiménez, Mª Dolores; Rodríguez Burruezo, Adrián(University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca, 2015)
[EN] Spain is one of the most important centres of diversity for Capsicum annuum peppers and the highest producer and exporter in Europe, and a plethora of ecotypes can be found throughout the country. Such genetic heritage ...
[EN] The aim of this study was to evaluate the effects of turmeric powder and ascorbic acid on lipid oxidation and antioxidant capacity in cooked rabbit burgers. The burgers were derived from 3 different formulations (C, ...
Sáez Montesinos, María Elisa(Universitat Politècnica de València, 2019-07-19)
[ES] Actualmente, existe la necesidad de desarrollar materiales de envasado activo que permitan prolongar la vida útil de los alimentos para hacer frente a la pérdida de seguridad y calidad de los mismos, principales ...
Tone, Ana Maria(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] El propósito del presente trabajo fue obtener microcápsulas de eugenol en diferentes matrices mediante secado por atomización. El eugenol fue encapsulado con lecitina (LE) y por otra parte, con proteína de suero (WP) ...
Reig López, Diego(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] Los carotenoides son pigmentos plastídicos de interés nutricional como precursores de la vitamina A y como antioxidantes y fitonutrientes saludables. Se han desarrollado diversos métodos para incrementar la producción ...
[EN] This study is aimed to improve the antioxidant property of instant coffee by using microencapsulation technique and spray drying. Concentrated coffee extract was mixed with Konjac glucomannan hydrolysate (KGMH) and ...
Chillagana Pilapanta, Pamela Abigail(Universitat Politècnica de València, 2018-10-16)
[ES] En este trabajo se pretende determinar la viabilidad del uso de los componentes del alpechín para la industria cosmética, mediante su extracción y estudio de grado de puereza recomendados. Se evaluaran métodos tanto ...
Fernández Túñez, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] El consumo de arándanos (Vaccinium corymbosum) despierta en la
actualidad un gran interés debido a los efectos beneficiosos que recientes
estudios han demostrado que tienen para la salud. Entre otros, se les
atribuyen ...
Lo Bosco, Fabrizia(Universitat Politècnica de València, 2017-04-21)
Capparis spinosa is a wild and cultivated bush, which grows mainly in the Mediterranean Basin. Unopened flower buds, called capers are used in the Mediterranean cuisine as flavoring for meat, vegetable and other foods. ...
[EN] Oilseed cakes (OC) are natural sources of lignocellulosic biomass, produced every year in large amounts. In addition to their main applications as animal feed, plant or soil fertilizer, and compost, they present ...
Bueno Llamoga, Pierre Douglas(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] Poco se sabe sobre la resistencia de los anticuerpos anti-SARS-CoV-2
inducidos por vacunación en leche materna a lo largo de la digestión
gastrointestinal de los infantes. En este estudio, se usó un modelo de ...
Prósper Ortega, Esther(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] La tecnología de radiación por microondas se ha desarrollado desde principios del siglo XX, encontrando aplicación en diversas industrias entre las que ese encuentra la industria alimentaria. El calentamiento volumétrico, ...
[EN] The development of environmentally friendly films based on glycerol and different sizes of mango kernel flour particles (MKF), ranging from 100 to 600 µm, is reported. The casting solution method was used to produce ...
Lopez-de-Dicastillo, Carol; Alonso, Jose M.; Catala Moragrega, Ramón; Gavara Clemente, Rafael; Hernandez-Muñoz, Pilar(American Chemical Society, 2010)
[EN] Ethylene-vinyl alcohol copolymer (EVOH) films containing catechin or quercetin as antioxidant agents were successfully produced by extrusion. The addition of these bioactive compounds did not modify greatly their water ...
El-Shahat, Khaled Hafez; Fadl, Aya Mohamed; Abdelnaby, Elshymaa Ahmed(Universitat Politècnica de València, 2022-09-30)
[EN] Freezing and thawing processes result in production and accumulation of high concentrations of reactive oxygen species that are detrimental to spermatozoal motility and fertility. Therefore, supplementation of exogenous ...
[EN] The great amount of waste produced by the food industry can be an interesting source of bioactive compounds. To this end, convective drying is one of the most extended method to stabilize the industrial by-products. ...