Pascual Pérez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2015-11-16)
[ES] El contenido en carotenoides y vitamina C en los frutos cítricos
son importantes atributos de calidad organoléptica y nutricional. La
conservación refrigerada y el tratamiento con etileno son prácticas
postcosecha ...
Fuente Lorente, Susana de la(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] Las frutas, especialmente las tropicales, presentan un gran interés en la nutrición humana por su elevado valor nutritivo y funcional, derivado de la presencia de vitaminas, minerales, fibra y otras sustancias bioactivas. ...
Rubira Martínez, Juana(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] La extrusión es un proceso tecnológico versátil y de bajo coste empleado en la industria
alimentaria para la elaboración de distintos alimentos, entre ellos los productos tipo
snack. La mayoría de estos productos ...
López Fernández, Sara(Universitat Politècnica de València, 2016-03-29)
[ES] En este trabajo se analizaron muestras de plátano primitivo (Musa
acuminata AA), cacao (Theoborma cacao L.) y quinoa (Chenopodium quinua)
deshidratadas, equilibradas en ambientes con dos humedades relativas
(11,3% ...
Lacuesta Martínez, Sheila(Universitat Politècnica de València, 2021-09-30)
[ES] En el proceso de obtención de zumo de naranja se genera un gran volumen de residuos que tienen un contenido abundante en compuestos fitoquímicos con propiedades antioxidantes. Su preciada composición justificaría el ...
Mateu Franco, María del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2014-11-24)
[EN] Organic agriculture is a system of agricultural sustainable production which has been n the last years end, allows to cultivate without synthetic or not renewable fertilizers or unauthorized pesticides. In recent years ...
[EN] The optimal high pressure processing treatments (200 400 MPa, 5 15 min) of a pasty matrix of bee-pollen
mixed with peptone water (1.5 g/mL) and bee-pollen added to a pineapple juice-based beverage matrix
(0 10% ...
[EN] The health properties of fruit are widely known. Powdered fruit may be a practical format to be offered to the consumer. Nevertheless, the process used to obtain the powder must ensure the maximum retention of the ...
Al Hassan, Mohamad; Martínez Fuentes, Marina; Ramos Sánchez, Francisco José; Vicente Meana, Óscar; Boscaiu Neagu, Mónica Tereza(Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca + Academic Pres, 2015)
The effects of salt and water stress on growth and several stress markers were investigated in cherry tomato plants. Some
growth parameters (stem length and number of leaves) and chlorophyll contents were determined every ...
Reig López, Diego(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] Los carotenoides son pigmentos plastídicos de interés nutricional como precursores de la vitamina A y como antioxidantes y fitonutrientes saludables. Se han desarrollado diversos métodos para incrementar la producción ...
Cervera March, Javier(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] Las costumbres en la alimentación de los últimos años muestran un interés del consumidor por ciertos alimentos que, además de su propio valor nutritivo, también ayuden a mantener el estado general de salud del organismo, ...
Huerta Cuenca, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2017-07-21)
[ES] El tomate es una de las hortalizas más importantes a nivel mundial y su producción y popularidad
ha ido en aumento con el paso de los años. No destaca su valor nutricional y funcional, pero al
ser muy consumida ...
[EN] Purpose
To evaluate the potential of the industrial waste of Rojo Brillante persimmon as a source for value-added products. The antioxidant compounds present in persimmon industrial waste (peel and calyx) and the ...
[EN] Because of the nutritional need of patients with celiac disease, producing quality gluten-free diet food is important. This study evaluated the use of persimmon flour on the properties of muffins. Persimmon flour ...
[EN] BACKGROUND: Tomatoes are an important source of antioxidants (carotenoids, vitamin C, etc.) owing to their high level of consumption. There is great interest in developing cultivars with increased levels of lycopene, ...
Esteras Gómez, Cristina; Rambla Nebot, Jose Luis; Sánchez, G.; López-Gresa, María Pilar; González-Mas, M.C.; Fernández-Trujillo, J.P.; Belles Albert, José Mª; Granell Richart, Antonio; Picó Sirvent, María Belén(John Wiley & Sons, 2018-08)
[EN] BACKGROUNDAroma profile and carotenoids content of melon flesh are two important aspects influencing the quality of this fruit that have been characterized using only selected genotypes. However, the extant variability ...
In Citrus, colour break has been positively related to ethylene, abscisic acid (ABA) and carbohydrates, and negatively related to gibberellins and nitrogen. However, the mechanisms by which these substances affect the ...
[EN] The Hachiya persimmon is the most common astringent cultivar grown in California and it is rich in tannins and carotenoids. Changes in the microstructure and some physicochemical properties during high hydrostatic ...
[EN] The link between nutrition and health has focused on the strategy of diet-based programs to deal with various physiological threats, such as cardiovascular disease, oxidative stress, and diabetes. Therefore, the ...
García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez-Navarrete, Nuria(MDPI AG, 2023-01)
[EN] The large amount of waste generated by the orange juice industry has sparked the interest of many researchers in incorporating recycling systems and following a much more sustainable circular economy model. This work ...