Furones Hernández, Samuel(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] En este estudio se llevó a cabo la modificación de la textura de lomo de cerdo mediante el tratamiento con distintas enzimas (papaína, bromelina y flavourzima) para adaptar su textura a personas con problemas de ...
Diez, Paula; Sanchez, Alfredo; De la Torre Paredes, Cristina; Gamella, Maria; Martínez-Ruíz, Paloma; Aznar, Elena; Martínez-Máñez, Ramón; Pingarron, José M.; Villalonga, Reynaldo(American Chemical Society, 2016-03-30)
We report herein the design of a stimulus-programmed pulsatile delivery system for sequential cargo release based on the use of a lactose-modified esterase as a capping agent in phenylboronic acid functionalized mesoporous ...
Cebrián Cabo, Santiago(Universitat Politècnica de València, 2020-07-12)
[ES] Las enzimas son catalizadores biológicos que desempeñan un papel muy relevante en el desarrollo de muchas industrias, entre las que se encuentran las industrias alimentarias. En este campo de aplicación, la inmovilización ...
García Castelló, Esperanza María; Mayor, Luis; Alcaraz, Neus; Gras Romero, María Luisa; Arguelles, Ángel; Vidal Brotons, Daniel José(2012)
During orange juice production only approximately a half of fresh oranges weight is transformed into juice while the other half is considered as production waste. Orange solid wastes can be pressed with lime to obtain a ...
Añón, Elena; Costero, Ana M.; Amorós del Toro, Pedro; El Haskouri, Jamal; Martínez-Máñez, Ramón; Parra Álvarez, Margarita; Gil Grau, Salvador; Gaviña, Pablo; Terencio Silvestre, María Carmen; Alfonso-Navarro, María(John Wiley & Sons, 2020-03-31)
[EN] Osteoporosis is an illness which appears when the osteoblast/osteoclast activities are unbalanced taking place bone resorption (caused by osteoclasts) in higher extension than bone formation (induced by osteoblasts). ...
Benlloch Tinoco, María; Igual Ramo, Marta; Salvador Alcaraz, Ana; Rodrigo Aliaga, María Dolores; Martínez Navarrete, Nuria(Springer Verlag (Germany), 2014-11)
[EN] The development and optimisation of food preservation processes seem to be necessary in order to address consumer expectations related to secure, fresh-like foods. To this end, the sensory, nutritional and functional ...
Olivares Martínez, Luisa María(Universitat Politècnica de València, 2013-06-26)
[ES] Este trabajo consiste en una revisión bibliográfica de las aplicaciones de las enzimas en conservación y restauración de bienes culturales. Se realiza con el fin de elaborar un documento útil que recoja la información ...
Mora Soler, Leticia; Gallego Ibáñez, Marta; Escudero, E.; Reig Riera, Mª Milagro; Aristoy, María Concepción; Toldrá Vilardell, Fidel(Elsevier, 2015-11-06)
[EN] Large amounts of different peptides are naturally generated in dry-cured meats as a consequence of the intense proteolysis mechanisms which take place during their processing. In fact, meat proteins are extensively ...
Benlloch Tinoco, María; Igual Ramo, Marta; Rodrigo Aliaga, María Dolores; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2015-04)
[EN] The effect of both microwave (1000 W-340 s) and conventional heating (97 degrees C-30 s) on the quality and shelf-life of kiwifruit puree was investigated. The growth of microorganisms and the evolution of enzyme ...
Agostini, Alessandro(Universitat Politècnica de València, 2013-06-03)
La presente tesis doctoral titulada ¿Supramolecular and heterosupramolecular chemistry in controlled release and molecular recognition
processes¿ está centrada en los dos aspectos principales de la química
supramolecular ...
[EN] Although many nanodevices have been described in recent years, nanoparticles capable of communicating with each other have been barely reported. Traditional communication technologies cannot be applied on the nanoscale, ...
Guerrero Paredes, Maria Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2020-12-29)
[ES] Las enzimas son una herramienta clave en la industria alimentaria. Su importancia no solo radica en los beneficios que se obtienen de su uso o producción, sino que además mejoran los procesos de fabricación y las ...