Olivares Martínez, Luisa María(Universitat Politècnica de València, 2013-06-26)
[ES] Este trabajo consiste en una revisión bibliográfica de las aplicaciones de las enzimas en conservación y restauración de bienes culturales. Se realiza con el fin de elaborar un documento útil que recoja la información ...
Mora Soler, Leticia; Gallego Ibáñez, Marta; Escudero, E.; Reig Riera, Mª Milagro; Aristoy, María Concepción; Toldrá Vilardell, Fidel(Elsevier, 2015-11-06)
[EN] Large amounts of different peptides are naturally generated in dry-cured meats as a consequence of the intense proteolysis mechanisms which take place during their processing. In fact, meat proteins are extensively ...
Benlloch Tinoco, María; Igual Ramo, Marta; Rodrigo Aliaga, María Dolores; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2015-04)
[EN] The effect of both microwave (1000 W-340 s) and conventional heating (97 degrees C-30 s) on the quality and shelf-life of kiwifruit puree was investigated. The growth of microorganisms and the evolution of enzyme ...
Agostini, Alessandro(Universitat Politècnica de València, 2013-06-03)
La presente tesis doctoral titulada ¿Supramolecular and heterosupramolecular chemistry in controlled release and molecular recognition
processes¿ está centrada en los dos aspectos principales de la química
supramolecular ...
[EN] Although many nanodevices have been described in recent years, nanoparticles capable of communicating with each other have been barely reported. Traditional communication technologies cannot be applied on the nanoscale, ...
Guerrero Paredes, Maria Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2020-12-29)
[ES] Las enzimas son una herramienta clave en la industria alimentaria. Su importancia no solo radica en los beneficios que se obtienen de su uso o producción, sino que además mejoran los procesos de fabricación y las ...