Reino Moyón, Segundo Javier(Universitat Politècnica de València, 2019-04-24)
[ES] El uso de la tecnología de impresión 3D en el sector de alimentos puede
emplearse para la creación de diseños con geometrías complejas, nuevas o
mejoradas e incluso permitiría la obtención de alimentos personalizados
desde ...
[EN] Two outdoor photobioreactors were operated to evaluate the effect of variable ambient temperature on an indigenous microalgae-nitrifying bacteria culture dominated by Chlorella. Four experiments were carried out in ...
The present work determines the effect of phosphorus content on phosphate uptake rate in a mixed culture of Chlorophyceae in which the genus Scenedesmus dominates. Phosphate uptake rate was determined in eighteen laboratory ...
[EN] Anaerobic digestion of indigenous Scenedesmus spp. microalgae was studied in continuous lab-scale anaerobic reactors at different temperatures (35 degrees C and 55 degrees C), and sludge retention time - SRT (50 and ...
García Segovia, Purificación; Pagán Moreno, Mª Jesús; Lara, I. F.; Martínez Monzó, Javier(SAGE Publications, 2017)
[EN] The objective of this study was to evaluate the effect of the incorporation of different microalgae on physicochemical and textural properties of bread. Four species of microalgae Isochrysis galbana, Tetraselmissuecica, ...
The effect of temperature on microalgal ammonium uptake was investigated by carrying out four batch experiments in which a mixed culture of microalgae, composed mainly of Scenedesmus sp., was cultivated under different ...
[EN] This paper describes a study carried out to determine the removal kinetics of four micropollutants (4-tert-octylphenol (OP), technical-nonylphenol (t-NP), 4-nonylphenol (4-NP) and bisphenol-A (BPA)) usually found in ...
Guillot de Mergelina, José María(Universitat Politècnica de València, 2014-10-17)
[EN] Deficiency of β-carotene has a large impact over human health on: eye diseases, cancer, immune system, bone health, skin diseases, and overdoses effects. It was found that a combined approach with high light intensity ...
Lores Subirats, Héctor(Universitat Politècnica de València, 2015-11-23)
[ES] El ritmo de crecimiento de la población en las últimas décadas, el desarrollo tecnológico y los cambios en el modo de vida de la sociedad están afectando negativamente a la calidad y la disponibilidad de los recursos ...
Montero Marqués, Paula María(Universitat Politècnica de València, 2019-06-12)
[ES] Debido al aumento de la población y al impacto negativo que producen las actividades humanas sobre el medio ambiente, resulta necesario investigar y desarrollar técnicas y procesos que satisfagan las necesidades humanas ...
Calatayud Vaello, Pau(Universitat Politècnica de València, 2012-12-19)
[ES] Ensayo de laboratorio en el que se estudia la posibilidad de utilizar microalgas autoctonas en la eliminacion de fósforo y nitrogéno de agua residual en distintas condiciones operacionales de tiempo de retención celular ...
Marín Camacho, Álvaro(Universitat Politècnica de València, 2018-12-21)
[ES] La importancia de los recursos hídricos en el desarrollo socioeconómico, los ecosistemas y la supervivencia del ser humano combinado con las previsiones de cambio climáticos han hecho necesaria la búsqueda de nuevas ...
Cebrián Lloret, Vera(Universitat Politècnica de València, 2017-07-18)
[ES] En el presente trabajo se estudia el proceso de elaboración de un nuevo producto
alimentario utilizando como base dos tipos diferentes de microalgas -Chlorella vulgaris y
Arthrospira platensis-, elegidas debido a ...
Ruvira Quintana, Beatriz(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] En la última década se ha incrementado el interés por producir energía a través de la producción de biogás a partir de la digestión anaerobia de las microalgas, ya que se trata de un proceso menos complejo y más directo ...
[EN] Research was carried out into the effect of partial and total fishmeal (FM) replacement by a vegetable and animal proteins blend, as well as the inclusion of microalgae in diets for gilthead seabream (Sparus aurata ...
Gonzalez-Camejo, Josue; Aparicio, S.; Jiménez Benítez, Antonio Luis; Paches Giner, Maria Aguas Vivas; Ruano, M. V.; Borrás, L.; Barat, Ramón; Seco, A.(Elsevier, 2020-04-01)
[EN] Microalgae cultivation has been receiving increasing interest in wastewater remediation due to their ability to assimilate nutrients present in wastewater streams. In this respect, cultivating microalgae in membrane ...
[EN] Extrusion is a more and more popular technique for snack production using interesting raw ingredients, to produce snacks improving their nutritional value. The aim of this study was to obtain corn extrudates enriched ...
Pérez Pomares, Ana(Universitat Politècnica de València, 2016-07-14)
[ES] El objetivo del presente trabajo fin de grado es la elaboración de un “informe del diseño y
valoración de tofu con quinoa”. El trabajo muestra la formulación de un producto vegetal, tipo
tofu, con un elevado valor ...
Expósito, Joana R.; Martín San Román, Sara; Barreno, Eva; Reig-Armiñana, José; García-Breijo, Francisco-José; Catalá, Myriam(MDPI, 2019-07)
[EN] Lichens are poikilohydrous symbiotic associations between a fungus, photosynthetic partners, and bacteria. They are tolerant to repeated desiccation/rehydration cycles and adapted to anhydrobiosis. Nitric oxide (NO) ...
[EN] A kinetic model of autotrophic microalgal growth in sewage was developed to determine the biokinetic processes involved, including carbon-, nitrogen- and phosphorus-limited microalgal growth, dependence on light ...