Sanzana Ramos, Sigrid Ximena; Gras Romero, María Luisa; Vidal Brotons, Daniel José(Elsevier, 2011)
[EN] This work is part of a study on the process of production of vegetables enriched in Aloe vera using the vacuum
impregnation (VI) technique. The objectives of this work were: (i) to analyze the effects of VI with Aloe ...
[EN] Helicobacter pylori is an emergent foodborne pathogen of concern, the entrance of which into the food chain has been recently related with the possible contamination of raw or minimally processed vegetables. The present ...
García-Ferrús, M.; González Pellicer, Ana; Pina-Pérez, María Consuelo; Ferrús Pérez, Mª Antonia(MDPI AG, 2022-03)
[EN]
Vegetables are one of the main foodstuffs consumed in the Mediterranean diet. However, raw vegetables have been associated with relevant foodborne outbreaks worldwide. Accurate knowledge of the microbiological ...
González Farras, Albert(Universitat Politècnica de València, 2022-07-28)
[ES] Se estudia mediante una serie de análisis fisicos las características de los extrusionados de maiz a los que se les ha añadido vegetales en polvo, en concreto remolacha, zanahoria, cebolla, ajo y puerro. Los analisis ...
[EN] Some species of the Arcobacter genus are considered emerging foodborne and waterborne enteropathogens. However, the presence of Arcobacter spp. in vegetables very little is known, because most studies have focused on ...
Granados Sánchez, María del Rosario; Gómez Oliver, Luis; Galán Figueroa, Javier(Universitat Politècnica de València, 2022-06-22)
[EN] The objective is to evaluate whether bean prices present volatility clustering effects and whether these have implications for the food security of the population. Symmetric and asymmetric models belonging to the ARCH ...
Martínez Vicente, Lorena(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[ES] Los panes planos son una antigua y ampliamente consumida variedad de pan compuesta tradicionalmente por harina, sal, agua y levadura. Sin embargo, la opción sin gluten todavía representa un desafío tanto tecnológico, ...
Rosier, Bob Thaddeus(Universitat Politècnica de València, 2022-03-21)
[ES] Se ha estimado que obtenemos más de las tres cuartas partes del nitrato que ingerimos de la fruta y la verdura. Los vegetales ricos en nitratos incluyen verduras de hoja verde y ciertos tubérculos (p. ej., remolachas ...
Sánchez Marco, Luis David(Universitat Politècnica de València, 2019-10-07)
[ES] El trabajo consiste en modelizar teóricamente mediante la creación de un plan de negocio estructurado la puesta en marcha de una nueva empresa sobre smoothies vegetales y de frutas por altas presiones.
Los vegetales ...
Castillo Gironés, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2019-10-07)
[ES] El objetivo es realizar un Proyecto de un espacio de difusión agroecológico donde los productores ecológicos, empresas y clientes puedan hacer negocios, compartir y crear conocimiento e ideas, un espacio que acerque ...
Lorente, D.; Aleixos Borrás, María Nuria; Gómez Sanchís, Juan; Cubero, S.; García Navarrete, Óscar Leonardo; Blasco Ivars, José(Springer Verlag, 2011-05)
[EN] Hyperspectral imaging systems are starting to be used as a scientific tool for food quality assessment. A typical hyperspectral image is composed of a set of a relatively wide range of monochromatic images corresponding ...
Talens Oliag, Pau; Franco Abuín, Carlos Manuel; Hernando Hernándo, Isabel; López Rodriguez, Ricardo; Bustos García de Castro, Juana(Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición. Comité Científico, 2022-04)
[EN] The Scientific Committee of AESAN (Spanish Agency for Food Safety and Nutrition) had previously
evaluated the suitability of the methodology proposed by the National Association of Board Manufacturers (ANFTA) to verify ...
Mengod Bautista, Javier(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] Actualmente, no existen técnicas de control de calidad en línea que permitan
determinar la calidad de frutas enteras y verduras mediante técnicas no
destructivas. El incremento de la demanda de los consumidores por ...