Betoret Valls, María Ester; Betoret Valls, Noelia; Castagnini, Juan Manuel; Rocculi, Pietro; Dalla Rosa, Marco; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2015-02)
[EN] Apple discs were impregnated with isotonic solutions of sucrose and trehalose with and without calcium
addition and after air dried. In the vacuum impregnation experiments, the calcium and the replacement
of sucrose ...
Izquierdo Capsi, Ramón(Universitat Politècnica de València, 2013-10-15)
Este Proyecto de Fin de Carrera consiste en el desarrollo de una aplicación para
iPhone que permita gestionar inventarios personales, una aplicación que sirva para
organizar objetos en diferentes categorías e inventarios; ...
Mathematical models traditionally employed in fitting convective drying data do not use to report information about chemical and other physical changes different from the simple decrease in moisture content. In the present ...
Gil García, Luis(Universitat Politècnica de València, 2014-10-21)
Este proyecto se va a centrar en el ocio nocturno y tiene como objetivo el
mismo, conseguir cambiar la forma de trabajar de
todo un sector y facilitarle la vida a la gente que sólo busca un poco de
diversión después de ...
Muñoz Albors, Lorena(Universitat Politècnica de València, 2016-10-04)
[ES] Este proyecto consiste en el estudio de Swift, el nuevo lenguaje de programación
de Apple, mediante la creación de aplicaciones en iOS y OS X. Para evaluar
Swift vamos a realizar un conjunto de aplicaciones en el ...
Rodrigues,S.; Silva, Luis C. A.; Mulet Pons, Antonio; Carcel Carrión, Juan Andrés; Fernandes, Fabiano A.N.(Elsevier, 2018)
[EN] This work presents the development of a probiotic dried apple snack consisting of dried apple cubes impregnated with Lactobacillus casei NRRL B-442. Apple cubes were impregnated with probiotic microorganisms and dried ...
Codoñer Franch, Pilar; Betoret Valls, María Ester; López Jaén, Ana Belén; Betoret Valls, Noelia; Fito Maupoey, Pedro; Valls Bellés, Maria Victoria(INFORMA HEALTHCARETaylor & Francis, 2013-11)
[EN] The effect of a product made of dehydrated apples enriched with mandarin juice by vacuum impregnation on markers of oxidative stress (plasma antioxidant capacity, carbonyl groups (CGs), 8-hydroxydeoxyguanosine (8OHdG) ...
Magalhaes, Madson L.; Cartaxo, Samuel J. M.; Gallao, Maria Izabel; García Pérez, José Vicente; Cárcel Carrión, Juan Andrés; Rodrigues, Sueli; Fernandes, Fabiano A. N.(Elsevier, 2017)
[EN] The water effective diffusivity can be increased in air drying of fruits and vegetables by applying an ultrasonic pre-treatment in ultrasonic baths or by directly applying ultrasound during air-drying. This work has ...
Jávaga Tébar, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2019-09-02)
[ES] Se han estudiado diferentes formulaciones de recubrimientos a base de
alcohol polivinílico (PVA) y almidón de patata (S) con la incorporación de
carvacrol (C) emulsionado para mejorar la acción antifúngica de ...
The aim of this work was to study the effect of temperature and air velocity on the drying kinetics and quality attributes of apple (var. Granny Smith) slices during drying. Experiments were conducted at 40, 60 and 80 °C, ...
Doménech Ruiz, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] En este trabajo se realizará una descripción de la empresa objeto de estudio, así como un análisis económico-financiero y se incluirá su valoración por múltiplos, comparándola además con empresas similares. Además se ...
Souli, Mounira; Abad Campos, Paloma; Pérez Sierra, Ana María; Fattouch, Sami; Armengol Fortí, Josep; Boughalleb-M'Hamdi, Naima(Academic Journals, 2014-06-04)
[EN] An apple tree dieback syndrome causing severe tree losses was observed in the main apple producing regions in Tunisia from 2006-2008. This work aimed at identification of the causal agents and the factors that promote ...
Sancho Monrabal, José(Universitat Politècnica de València, 2015-03-27)
[ES] En los últimos tiempos, el desarrollo tecnológico ha propiciado nuevas formas de
comunicación, por encima de todas ellas se encuentran los dispositivos móviles, que han pasado
en diez años de ser un simple teléfono ...
Fartdinov, Dinar; Comaposada, Josep; Muñoz, Israel; De Wit, Nieco; Gou, Pere; Guàrdia, Maria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The MW heating at early or at final stage of drying process to obtain a crispy apple snack was studied. The effect of MW power and time of application was also evaluated on colour, texture, physico-chemical and sensory ...
[EN] One of the most studied techniques for the non-destructive determination of the internal quality of fruits has been visible and nearinfrared
(VIS-NIR) reflectance spectroscopy. This work evaluates a new non-destructive ...
Brines, C.; Mulet Pons, Antonio; García Pérez, José Vicente; Riera, E.; Cárcel Carrión, Juan Andrés(Elsevier, 2015)
[EN] The atmospheric freeze drying (AFD) constitutes an interesting alternative to vacuum freeze drying providing products with
similar quality at lowest cost. However, the long process time needed represent an important ...
Bruixola Ros, Robert Josep(Universitat Politècnica de València, 2017-09-13)
[ES] A partir de esta propuesta de trabajo, se pretende realizar un análisis comparativo acerca de dos de las empresas que lideran el sector tecnológico a nivel mundial. El objetivo principal de este trabajo es contrastar ...
Roig Giménez, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2020-05-04)
[ES] El presente trabajo realiza una exploración acerca de un tema muy presente en la sociedad actual, y del cual apenas se han llevado a cabo trabajos de investigación en nuestro país, como es el de la arquitectura, o ...
Carrascosa Morelló, Arantxa(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] Las frutas y las verduras son alimentos que juegan un papel fundamental en una dieta saludable. En primer lugar por su gran aporte de vitaminas y minerales; y, en segundo lugar porque contienen gran cantidad de agua, ...
[EN] Predicting moisture loss is important when developing a model for vacuum frying, because one of its objectives is to remove food moisture. A diffusion model was considered to describe moisture transfer during vacuum ...