Pardo Furió, Esther(Universitat Politècnica de València, 2014-09-22)
[ES] El
trabajo consiste en un análisis y propuesta de mejora de una empresa familiar
valenciana de cara a
su internacionalización.
José Manuel Pardo
SL es la empresa objeto del
estudio, para el cual es preciso ...
Cubero-García, Sergio; Albert Gil, Francisco Eugenio; Prats-Montalbán, José Manuel; Fernandez-Pacheco, Daniel G.; Blasco Ivars, José; Aleixos Borrás, María Nuria(Elsevier, 2018)
[EN] The collection of oranges normally begins before they have reached the typical orange colour. Moreover, citrus fruits are subjected to certain degreening treatments that depend on the standard citrus colour index (CCI) ...
Estruch Juan, Vicent Miquel(Universitat Politècnica de València, 2017-10-04)
[EN] The present work comprises the design and calculation of a horticultural warehouse to store
and process citrus fruits as well as raw materials and agricultural machinery. The facility is
located in Marxuquera (Gandía) ...
Gomez-Sanchis, J.; Lorente, D.; Soria Olivas, Emilio; Aleixos Borrás, María Nuria; Cubero, S.; Blasco, J.(Springer Verlag, 2013-04)
Hyperspectral systems are characterised by offering the possibility of acquiring a large number of images at different consecutive wavebands. To ensure reliable and repeatable results using this kind of optical sensors, ...
Pacheco, Consuelo; García Martínez, Eva María; Moraga Ballesteros, Gemma; Piña, Juliana; Nazareno, Mónica A.; Martínez-Navarrete, Nuria(Elsevier, 2020-02-15)
[EN] The production of powdered food is an increasingly important industry due to the high stability and easy handling of those products. The aim of this work was to evaluate the effect of the addition of gum arabic in ...
Ortega Mateu, José(Universitat Politècnica de València, 2020-01-02)
[ES] Este Trabajo de fin de grado (TFG) desarrolla el diseño de un almacén con cámaras frigoríficas y atmósfera controlada especialmente diseñadas para la conservación de naranjas. La nave incluye zona de recepción ...
Melero Ruiz, Gonzalo(Universitat Politècnica de València, 2021-12-09)
[ES] El objetivo de este Trabajo fin de grado es la implementación de un sistema de riego localizado en una finca que se encuentra en el término municipal de Picassent (Valencia). La finca a la que está destinada el proyecto ...
Ribal, Javier; Sanjuán, Neus; Clemente, Gabriela; Fenollosa, María Loreto(Universitat Politècnica de València, 2011-10-14)
[EN] The eco-efficiency can be defined by using the “economic value/environmental impacts” ratio. In this study the eco-efficiency of orange production in the Comunidad Valenciana was assessed. 24 scenarios of orange ...
Pascual Pérez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2015-11-16)
[ES] El contenido en carotenoides y vitamina C en los frutos cítricos
son importantes atributos de calidad organoléptica y nutricional. La
conservación refrigerada y el tratamiento con etileno son prácticas
postcosecha ...
Soriano Cebrián, Rosa María(Universitat Politècnica de València, 2017-09-28)
[ES] Con el fin de apoyar la toma de decisiones en relación a la gestión de plagas se
determinaron la incidencia relativa de las plagas más importantes presentes en el cultivo
de cítricos, así como la evolución estacional ...
Vidal, A.; Talens Oliag, Pau; Prats-Montalbán, José Manuel; Cubero García, Sergio; Albert Gil, Francisco Eugenio; Blasco Ivars, José(Springer Verlag (Germany), 2013-12)
A key aspect for the consumer when it comes to deciding on a particular product is the colour. In order to make fruit available to consumers as early as possible, the collection of oranges and mandarins begins before they ...
[EN] Obtaining citrus fruits without seeds is a recurrent objective for farmers as it is one of the most valued characteristics, especially in mandarins. "Afourer" tangor is a highly valuable well-established mandarin, and ...
Vidal Zaragoza, Anna(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] Un aspecto fundamental para que el consumidor se decida por un producto determinado es el color. Con el objetivo de poner lo antes posible las frutas a disposición de los consumidores, los cítricos comienzan a ...
Ortiz Sánchez, María Coral; Torregrosa, A.(American Society of Agricultural and Biological Engineers I, 2014)
[EN] Mechanical handling of fresh-market citrus is restricted by damage susceptibility. The objective of this research
study was to determine the effect of variety and storage conditions on the resistance of citrus to ...
Cubero García, Sergio; Aleixos Borrás, María Nuria; Albert Gil, Francisco Eugenio; Torregrosa, A.; Ortiz Sánchez, María Coral; García Navarrete, Óscar Leonardo; Blasco Ivars, José(Springer Verlag, 2014-02)
The mechanisation and automation of citrus harvesting is considered to be one of the best options to reduce production costs. Computer vision technology has been shown to be a useful tool for fresh fruit and vegetable ...
Valle Arcos, Laura del(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] La Organización Mundial de la Salud (OMS) recomienda consumir 5 porciones de fruta y verdura al día para llevar a cabo una correcta alimentación. Desde SanLucar Fruit, S.L. se pretende acercar esa fruta y verdura al ...
Beltrán Salvador, Robert(Universitat Politècnica de València, 2020-03-09)
[ES] Delottococcus aberiae (De Lotto) más conocido como Cotonet de les Valls, pseudococcido proveniente del África Subsahariana está causando grandes pérdidas en el sector citrícola de la Comunidad Valenciana desde el año ...
Pradilla Perucho, Vicente(Universitat Politècnica de València, 2022-05-17)
[ES] El objeto del presente proyecto consiste en el diseño de un sistema de riego localizado con bombeo fotovoltaico en una finca de cítricos en el término municipal de Onda (Castellón), cuya superficie es de 16,17 hectáreas. ...
Gómez Llorens, Vicent(Universitat Politècnica de València, 2022-10-26)
[ES] En este Trabajo fin de grado, se plantea el diseño de una plantación de cítricos en una finca en Turís, en la provincia de Valencia. Dicha instalación se encuentra en desuso, por lo que se pretende poner en valor para ...
Early automatic detection of fungal infections in post-harvest citrus fruits is especially important for the citrus industry because only a few infected fruits can spread the infection to a whole batch during operations ...