Ahmad-Qasem Mateo, Margarita Hussam(Universitat Politècnica de València, 2016-01-03)
[EN] The main goal of this Thesis was to determine the influence of the main processing stages involved in obtaining natural extracts with high antioxidant potential from byproducts originating in the olive oil industry.
Firstly, ...
Vela Gisbert, Marina Isabel(Universitat Politècnica de València, 2020-03-06)
[ES] En los últimos años se ha mostrado un gran interés en el uso de fuentes de proteína vegetal, como alternativa a la de origen animal, no sólo por su precio sino también por contribuir a una mayor sostenibilidad ambiental. ...
Andrés Andrés, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2019-03-28)
[ES] Las frutas, y en general los alimentos de origen vegetal, juegan un papel fundamental en la
dieta puesto que, además de suministrar nutrientes, contienen sustancias no nutritivas,
también denominados compuestos ...
Borreani, Jennifer Alexandra Audrey; Llorca Martínez, Mª Empar; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2017)
[EN] The first aim of this study was to observe the effect of adding dairy proteins and reducing the cream content in order to obtain healthier dairy desserts for use in weight management. The extra-whey protein low-cream ...
Arenas Sinisterra, Neus(Universitat Politècnica de València, 2018-09-12)
[ES] Existe una relación directa entre el consumo de alimentos ricos en grasa y la aparición
de ciertas enfermedades como las coronarias, que actualmente suponen la principal
causa de muerte en España. Por esta razón, ...
Calvo Lerma, Joaquim(Universitat Politècnica de València, 2015-11-04)
[ES] El óptimo ajuste de la Terapia de Sustitución Enzimática en pacientes con insuficiencia pancreática sigue siendo un desafío. Actualmente no existen estudios que permitan adaptar las dosis de suplemento enzimático en ...
Pons Vidal, Berta(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] Una opción para reducir la ingesta calórica y por lo tanto las enfermedades relacionadas con el
sobrepeso es la reformulación de alimentos. El diseño de emulsiones, capaces de reemplazar
la grasa convencional de los ...
Giménez I Ribes, Gerard(Universitat Politècnica de València, 2016-07-01)
[ES] Una buena vía de acción para luchar contra la obesidad y todas las enfermedades relacionadas con el sobrepeso podría ser el diseño de nuevas emulsiones, que proporcionen menos calorías al organismo, con las que ...
Ortín Campos, María(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] De acuerdo con los resultados obtenidos en estudios previos, se utilizará zumo 100% de mandarina exprimida rectificado con 9,8 g/L de bicarbonato sódico hasta pH 6 y enriquecido con 5 g/L de levadura como sustrato ...
Santafosta Cerdá, Enrique(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] Las emulsiones estabilizadas por una capa de partículas sólidas adsorbidas en la interfase aceiteagua
son conocidas como emulsiones de Pickering. Estos sistemas han sido motivo de muchos
estudios debido a su amplia ...
Villa Consuegra, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] La insuficiencia pancreática es una manifestación clínica que se caracteriza por la incapacidad
del páncreas de liberar suficiente enzima pancreática al intestino delgado, necesaria para digerir
los nutrientes ...
[EN] Background
In vitro digestion models show great promise in facilitating the rationale design of foods. This paper provides a look into the current state of the art and outlines possible future paths for developments ...
Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Taylor & Francis, 2018)
[EN] Digestibility of macronutrients depends on the food matrix structure as well as on gastrointestinal conditions, especially in patients with exocrine pancreatic insufficiency. In this situation, an
oral enzyme ...
Hernández-Olivas, Ever; Muñoz-Pina, Sara; Andrés Grau, Ana María; Heredia Gutiérrez, Ana Belén(Elsevier, 2020-10-01)
[EN] This study aimed to analyze the effect of elderly gastrointestinal (GI) conditions on proteolysis, lipolysis and calcium and vitamins A and D3 bioaccessibility in salmon, sardine, sea bass and hake. For this purpose, ...
García Guerrero, María(Universitat Politècnica de València, 2019-05-20)
[EN] Scientific interest in evaluating the effects of food on human health has increased in the last few years,
but the underlying mechanisms of digestion still need to be better understood. The aim of this study was
to ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Paz-Yépez, Carolina; Asensio-Grau, Andrea; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2020-03)
[EN] Chia seeds present with an excellent nutrient profile, including polyunsaturated fat, protein, fibre and bioactive compounds, which make them a potential food or ingredient to bring beneficial health effects. However, ...
[EN] This study evaluates the effect of trehalose addition (10% or 20%, w/w) and/or sublethal homogenisation (25-150 MPa) on antioxidants content (vitamin C, total phenols and flavonoids) and activity (measured both by ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornes-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2019-11)
[EN] In vitro digestion models are a valid methodology to study nutrient hydrolysis by simulating standard physiological gastrointestinal conditions. However, there are pathologies in which some conditions are affected, ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornés-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] In vitro digestion research has scarcely addressed the assessment of the complexity of digestion in real food. The aim of the present study was to evaluate the influence of intestinal conditions, nonlipid components, ...
Armellini, R.; Peinado, I.; Asensio-Grau, Andrea; Pittia, P.; Scampicchio, M.; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2019-06-15)
[EN] This work aims to study the effect of the addition of saffron extract on fresh pasta in-vitro digestibility. Fresh pasta was formulated with different concentrations of saffron extracts (0.2 and 0.4 %w/w), cooked at ...