Sierra Dimas, Henar de la(Universitat Politècnica de València, 2014-07-30)
[EN] The image analysis techniques have proved to be a powerful tool for the scientific analysis and
for the documentation of paintings in the area of Research and Conservation of Works of Art.
One of the most important ...
Moncho Santonja, María(Universitat Politècnica de València, 2018-09-10)
[ES] En el ámbito de la cirugía se usan de manera habitual herramientas de ayuda a la visión como son los Rayos X, lupas, microscopios, tinciones o endoscopios entre otros. En el campo de la visión directa, con o sin ...
Infrared thermography has proved to be an adequate technique for building inspection, as it can be used to determine energy efficiency and also to detect defects in construction. Geometry and spatial relationships are also ...
Rubio Mayo, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-03-08)
[ES] El Síndrome de Dolor Regional Complejo (SDRC) es una afección de dolor crónico que consiste en un dolor intenso que se concentra en las extremidades superiores e inferiores. Este síndrome se suele producir tras una ...
Palomino Chamizo, Sofía María(Universitat Politècnica de València, 2022-01-07)
[ES] Debido a la actual situación de pandemia presente en el mundo desde 2020, es común encontrar establecimientos con medidas de prevención como tomar la temperatura de los clientes y reducir al mínimo el contacto. El ...
Casino Colom, Silvia(Universitat Politècnica de València, 2023-07-26)
[ES] En los últimos años las metasuperficies están siendo un notable campo de investigación, por su capacidad de manipular las ondas electromagnéticas en todo el espectro. Entre la diversidad de propiedades que se pueden ...
Silva, P.B.; Nogueira, G. D. R.; Duarte, C. R.; Barrozo, Marcos(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Acerola (Malpighia emarginata D.C.) is a tropical fruit which has attracted recent industrial interest, due to its high levels of bioactive compounds and vitamin C. However, acerola processing generates a substantial ...
Pastor Tudela, Vicente(Universitat Politècnica de València, 2017-10-05)
[ES] El consumo de carne de pollo se ha incrementado de manera importante en los
últimos años. Éste aumento se debe a que es una de las carnes con menos porcentaje
en grasa, lo que le confiere un carácter saludable. Es ...
Sancho Cabrelles, Patricia(Universitat Politècnica de València, 2015-09-29)
El presente estudio trata sobre la termografía infrarroja, profundizando en el estudio de la
transmisión de calor de diversos materiales de utilización habitual en la edificación.
En primer lugar se realiza un estudio ...
Cored Bandrés, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2023-03-30)
[ES] El cambio climático es una de las amenazas de nuestro tiempo. Los gases de efecto invernadero, como el CO2, son los principales causantes de este fenómeno, siendo necesario disminuir urgentemente sus emisiones. En ...
Lora Pérez, Azahara(Universitat Politècnica de València, 2016-06-13)
[EN] This study is based, in the realization of infrared false images color (IRCF), as a method of analysis non-invasive in paintings of easel, capable of approaching the identification of pigments and possible repaints ...
Lafuente Barquero, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2016-03-10)
The aim of this project is to install a motion controlled lighting system in the university building in order to improve the energy of the building.
Using light only when needed is an easy way to save on the energy bills. ...
Mileto, Camilla; Vegas López-Manzanares, Fernando; Lerma García, José Luis(Editorial Universitat Politècnica de València, 2015-10-16)
[EN] The study carried out at the castle of Monzón (Huesca) while developing the Master Plan for the
preservation of the site clearly aims at efficient interaction between different studies by several groups
of experts ...
Molpeceres, Germán; Satorre Aznar, Miguel Ángel; Ortigoso, Juan; Zanchet, Alexandre; Luna Molina, Ramón; Millán Verdú, Carlos; Escribano, Rafael; Tanarro, Isabel; Juan Herrero, Víctor de; Maté, Belén(Oxford University Press (OUP), 2017-04)
[EN] Physical and spectroscopic properties of ices of C2H4 and CH4:C2H4 mixtures with 3:1, 1:1 and 1:3 ratios have been investigated at 30 K. Two laboratories are involved in this work. In one of them, the density and ...
This article describes a procedure, based on ASTM standards D7214 and E2412, that has been defined to improve quantification of oil oxidation in used engine oils. Taking into account typical problems that can be found in ...
Molina Puig, Francisco José(Universitat Politècnica de València, 2013-09-04)
The system consists a remote terminal which has a user interface for selecting at least 8 different binary controls (i.e. the control is either on/off). It is assumed that only one control at a time is active.
After one ...
Balaguer Cuenca, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] El jamón cocido es uno de los productos cárnicos con mayor nivel de consumo en todo el mundo. Uno de los retos de la industria alimentaria es el desarrollo de métodos analíticos, rápidos, fiables y no destructivos, ...
Hinarejos Gómez, Encarnación(Universitat Politècnica de València, 2013-11-06)
[ES] Actualmente, el proceso de congelación es un método ampliamente
utilizado en la industria cárnica con el fin mantener el valor nutricional y las
características organolépticas de los productos cárnicos. El objetivo ...
Tomás Egea, Juan Ángel; Castro Giráldez, Marta; Colom Palero, Ricardo José; Fito Suñer, Pedro José(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Food drying is one of the main unit operations for food preservation and it is based on the difference of chemical potential between the product and a fluid with lower chemical potential. The objective of this work ...