[EN] The excessive use of chemical fertilizers can lead to severe environmental damages. In recent decades, the application of biostimulants to improve soil composition and stimulate plant growth has contributed significantly ...
Baena Noriega, Nicole Andrea(Universitat Politècnica de València, 2019-10-10)
[ES] Los probióticos son microorganismos que, consumidos en cantidades adecuadas, ejercen efectos beneficiosos sobre la salud del huésped. Para su inclusión en los alimentos deben ser considerados como ingredientes GRAS y ...
Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt, A.; Laparra Llopis, José Moisés; González Martínez, María Consuelo(ISEKI Food Association (IFA), 2015)
[EN] New fermented almond milks were developed by using different potentially probiotic bacteria in order to cover the current demand for health-versatile non-dairy products. An in vitro digestion/Caco-2 cell model was ...
Falcão-e-Cunha, L.; Castro-Solla, L.; Maertens, L.; Marounek, M.; Pinheiro, V.; Freire, J.; Mourão, J. L.(World Rabbit Science. ICTA. UPV, 2007)
[EN] This review is focused on the most studied and developed substances which are commonly knownas alternatives to dietary antibiotics, particularly as far as rabbit feeds are concerned. After a reminder of thereason to ...
Hinestroza Còrdoba, Leidy Indira(Universitat Politècnica de València, 2022-01-17)
[ES] La importancia económica del fruto del lulo, su riqueza nutricional, accesibilidad y el elevado volumen de desperdicio asociado a la escasa industrialización, han provocado que este cultivo sea considerado por el ...
Madroñal Galán, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2023-09-15)
[ES] El interés hacia productos que contienen probióticos está en auge debido a su gran potencial beneficioso para la salud del hospedador, de ahí, la búsqueda de nuevos microorganismos con capacidad probiótica. Hay que ...
Soler Fernández, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2023-10-16)
[ES] En este Trabajo de Fin de Grado se va a realizar una caracterización de la bebida hecha a base de kéfir de agua. Para ello, se van a determinar los cambios de pH y ºBrix del Kéfir de agua artesanal, además de analizar ...
Rodrigues,S.; Silva, Luis C. A.; Mulet Pons, Antonio; Carcel Carrión, Juan Andrés; Fernandes, Fabiano A.N.(Elsevier, 2018)
[EN] This work presents the development of a probiotic dried apple snack consisting of dried apple cubes impregnated with Lactobacillus casei NRRL B-442. Apple cubes were impregnated with probiotic microorganisms and dried ...
Ferrando Félix, María Emilia(Universitat Politècnica de València, 2021-09-09)
[ES] La obesidad es una enfermedad crónica cuya prevalencia en la población mundial ha aumentado durante las últimas décadas. Para combatirla es esencial aumentar el consumo de frutas en la dieta, puesto que estas contienen ...
[EN] Fish (175 g of initial weight) were fed in triplicated groups with four diets formulated by 0% (FO 100), 75% (FO 25) and 100% (with and without probiotics, FO 0 and FO 0+) of fish oil replacement consisting of a mixture ...
González Fernández, David(Universitat Politècnica de València, 2016-03-03)
[EN] Probiotics are live microorganisms that may provide benefits for human health when administered in proper concentrations. Among their beneficial properties we find their antimicrobial and antifungal properties, ...
Rodríguez Viso, Pilar(Universitat Politècnica de València, 2023-04-20)
[ES] La dieta es la principal vía de exposición a mercurio (Hg) para la mayoría de la población. Las principales formas de Hg en los alimentos son el metilmercurio (MeHg) y el Hg inorgánico divalente [Hg(II)]. Aunque el ...
Pardo Garcia, Gemma(Universitat Politècnica de València, 2019-12-30)
[ES] Existen diferentes alimentos que incorporan de manera natural microorganismos que podrían ser considerados probióticos; uno de ellos, son las aceitunas de mesa. Las empresas de elaboración de aceitunas de mesa que ...
[EN] The aim of this study was to evaluate the use of lulo juice as substrate for producing a potentially probiotic beverage with Lactobacillus reuteri CECT 925. Lulo juices at two pH levels and two levels of HPH treatment ...
Rufino Pallás, Nicolas(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] En los últimos años el interés por las bebidas de origen vegetal ha aumentado
y, en consecuencia, también lo ha hecho su demanda a nivel mundial. Comprenden
entre el 60% y el 70% del mercado de alimentos funcionales, ...
BENITEZ SANTILLÁN, LOURDES(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] El objetivo de este trabajo fue formular yogures con un alto contenido en fibra procedente de zanahoria. Para lo cual se utilizaron diferentes tipos de leches (entera, desnatada y sin lactosa) y endulzantes (sacarosa ...
Pomares Díaz, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2022-10-20)
[ES] La microbiota neonatal es un complejo ecosistema bacteriano que realiza actividades relacionadas con la nutrición, metabolismo y estimulación del sistema inmune y afecta al desarrollo del niño durante las distintas ...
Olivares Sevilla, Marta(Universitat Politècnica de València, 2015-12-14)
[EN] Celiac disease (CD) is a chronic enteropathy triggered by cereal gluten proteins in genetically predisposed individuals. The etiology is strongly associated with the genes of the human leukocyte antigen (HLA) encoding ...
[EN] This study was carried out to evaluate the effects of Bacillus cereus var. toyoi (Toyocerin¿ 109) on
performance of rabbit does during two reproductive cycles. A total of 102 does were assigned to three
treatments: ...
[EN] Meat and meat products are generally recognised as good sources of high biological-value proteins, group B vitamins, minerals and trace elements as well as some other bioactive compounds. However, the image to consumers ...