Ribeiro-Teresani, Gabriela; Bertolini, Edson; Alfaro Fernández, Ana Olvido; Martínez, Carmen; Ossamu Tanaka, Francisco Andre; Kitajima, Elliot W.; Rosello, Montserrat; Sanjuan, Susana; Ferrándiz, Juan Carlos; López, María Milagros; Cambra, Mariano; Font San Ambrosio, Maria Isabel(American Phytopathological Society, 2014-08)
[EN] A new symptomatology was observed in celery (Apium graveolens) in Villena, Spain in 2008. Symptomatology included an abnormal amount of shoots per plant and curled stems. These vegetative disorders were associated ...
Sanz Rodríguez, Andrés(Universitat Politècnica de València, 2016-03-14)
[ES] Desde la antigüedad la salinización del terreno ha supuesto un importante limitante en la producción agrícola. En la actualidad el área afectada por este problema es superior a 800 millones de hectáreas (lo que ocasiona ...
[EN] Lipases catalyze the hydrolysis of ester bonds in triacylglycerides, generating glycerol and free fatty acids. These enzymes are
encoded by extremely complex gene families, and appear to fulfil many different biological ...
Millán Esteban, David(Universitat Politècnica de València, 2015-07-16)
[ES] La kisspeptina, un neuropéptido codificado por el gen Kiss1, es requerida para la activación del eje reproductivo en la pubertad en los mamíferos y para el mantenimiento de la fertilidad en adultos. Los ratones que ...
Sanz López, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2019-09-03)
[ES] Las enfermedades emergentes causadas por virus son el origen de importantes pérdidas
económicas en cultivos de todo el mundo. Es por tanto necesario disponer de métodos de
diagnóstico específicos y sensibles que ...
Castellano Pérez, Mayte(Universitat Politècnica de València, 2014-02-06)
[ES] EL objetivo del trabajo fue determinar el movimiento subcelular de los viroides ASBVd y PLMVd. Para
ello se crearon unas construcciones dónde la secuencia del viroide actuase como extremo 5'UTR del
gen de la GFP. ...
Campos Vega, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2020-02-13)
[ES] El tomate es un fruto con alto contenido en agua, esto genera problemas durante su manejo, transporte y comercialización; los cuales desembocan en pérdidas económicas. Para reducir estas pérdidas, la mejora genética ...
García Pérez, Arcadio(Universitat Politècnica de València, 2019-07-19)
[ES] Las virosis inciden de forma cada vez más grave en el valor final de la producción y en la
rentabilidad de los cultivos. Así, en algunas zonas geográficas han llegado a convertirse en el
principal factor limitante ...
Alfaro Fernández, Ana Olvido; Hernández Llopis, Desamparados; Font San Ambrosio, Maria Isabel(Wiley, 2014-05)
[EN] A survey of fig viruses was conducted from 2010 to 2012 on individual fig trees from outdoor gardens showing different symptoms associated with fig mosaic disease. A total of 30 fig leaf samples were collected from ...
Domingo Zaragozá, Gema(Universitat Politècnica de València, 2018-09-18)
[ES] La zanahoria (Daucus carota L.) es considerada la hortaliza más importante y de mayor
consumo de la familia de las apiáceas, debido a su elevado contenido en vitaminas A, B
y C, y su gran valor antioxidante.
Segovia ...
Embuena García, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2020-07-04)
[ES] La globalización, el cambio climático, el tráfico de animales, la destrucción de los hábitats naturales y la falta de higiene son algunos de los principales factores de la aparición de nuevas enfermedades infecciosas. ...
[EN] The present study was undertaken to explore the immunohistochemical localisation of TRPV6 calcium channels in rabbit gut epithelium that are actively involved in calcium absorption. To undertake the research, twelve ...
Yaguachi Tandazo, Anabel Catherine(Universitat Politècnica de València, 2018-10-22)
El virus meridional del tomate (Southern tomato virus, STV) es un virus de RNA de doble cadena, perteneciente al género Amalgavirus, familia Amalgaviridae. Fue descubierto en 2009 en los Estados Unidos (California y ...
[EN] Stone fruits orchards from three Chilean regions were visited to collect leaf samples which were tested for the presence of the most important viruses and viroids. Molecular nonradioactive hybridization (MH) testing ...
Cano Sancho, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2020-09-25)
[ES] Los tobamovirus son virus vegetales altamente estables que se transmiten por semilla y pueden causar enfermedades graves con síntomas muy severos. Entre ellos cabe citar el virus del mosaico verde moteado del pepino ...
Zhang, Xiaoan; Ryu, Soo Hyung; Xu, Yanjuan; Elbaz, Tamerl; Zekri, Abdel-Rahman N.; Abdelaziz, Ashraf Omar; Abdel-Hamid, Mohamed; Thiers, Valerie; Elena Fito, Santiago Fco; Fan, Xiaofeng; Di Bisceglie, Adrian M.(Elsevier, 2011-12)
[EN] Background: Hepatitis C virus (HCV) infection is a well-documented etiological factor for hepatocellular carcinoma (HCC). As HCV shows remarkable genetic diversity, an interesting and important issue is whether such ...
El-Sabrout, K.; Aggag, S.A.(Universitat Politècnica de València, 2017-03-30)
[EN] Weaning age for mammals remains a topic of debate and an interesting subject of research. The literature data reflect opposite views on the recommended weaning age of rabbits. Thus, we determined the optimal weaning ...
Alfaro Fernández, Ana Olvido; Serrano, A.; Tornos, Teodora; Cebrian Mico, Maria Carmen; Córdoba-Sellés, Maria del Carmen; Jordá, Concepción; Font San Ambrosio, Maria Isabel(2016)
[EN] Seed transmission of Turnip yellow mosaic virus (TYMV, genus Tymovirus) was evaluated in the whole seeds and seedlings that emerged from three commercial Chinese cabbage (Brassica pekinensis) seed batches. Seedlings ...
Yahyaoui, Emna(Universitat Politècnica de València, 2017-04-21)
Abstract
Ficus carica L. is considered one of the oldest fruit trees in the Mediterranean basin and is widely grown and harvested for the consumption of its fruits dry and fresh. This species is affected by different ...
Marcos Martín, Javier(Universitat Politècnica de València, 2016-06-13)
[EN] The aim of this work is the detailed description of the necessary activities to validate the technique of detection of Listeria monocytogenes in food by real time PCR. The validation was performed on food samples ...