Santamaría Arnal, María(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] El almidón es el constituyente mayoritario en una gran mayoría de alimentos, incluyendo productos de panadería. Una práctica común en tecnología de alimentos es la utilización de la congelación/descongelación para ...
[EN] Films based on starch-gellan blends at 9:1 and 8:2 ratios containing emulsified or lecithin encapsulated thyme (Thymus zygis) essential oil (EO) (0.25 or 0.5 g/g polymer), were obtained by casting method and characterized ...
[EN] Different polyvinyl alcohol (PVA) coating formulations incorporating starch (S) and carvacrol (C) as the active agent were applied to Golden Delicious apples to evaluate their effectiveness at controlling weight loss, ...
Bermúdez Requena, Lorena(Universitat Politècnica de València, 2017-10-31)
The main objective of the present work was to carry out a small theoretical practical investigation on the comparison of the adhesive Aquazol® with the present adhesives:starch and Thylose® in the technique of paper ...
Sáez Sáez, Javier(Universitat Politècnica de València, 2016-09-02)
[ES] Datos previos de microarray de los mutantes simples de pérdida de función de las dos principales isoformas de la H+-ATPasa, aha1-6 y aha2-4, ponen en evidencia QQS, él único gen que baja sensiblemente su expresión en ...
Maroto Luján, María(Universitat Politècnica de València, 2016-10-18)
[ES] En el presente trabajo, se utilizaron dos variedades de arroz: variedad Bomba y variedad Bahía, cada una de ellas con 3 orígenes distintos y de los años 2013 y 2014. El objetivo será llevar a cabo los ensayos necesarios ...
García Fortea, Edgar(Universitat Politècnica de València, 2015-09-04)
[ES] La puesta a punto de métodos eficientes de obtención de individuos doble haploides (DHs) es uno de los objetivos principales de muchas empresas empresas de mejora genética, pues permiten obtener líneas puras de forma ...
Patrón Espá, Anita(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] La búsqueda de nuevos ingredientes para la formulación de los alimentos del futuro nos lleva a buscar distintas fuentes de nutrientes. El chuño y la tunta son los nombres que reciben los productos secados al sol después ...
Castro Campos, Carla Alejandra(Universitat Politècnica de València, 2011-07-26)
Actualmente hay un interés creciente por una alimentación saludable lo que ha dado lugar a la aparición en el mercado de alimentos bajos en grasa. El problema es que la disminución del contenido en grasa de un alimento da ...
Muller, Justine; González Martínez, María Consuelo; Chiralt, A.(MDPI AG, 2017-08-15)
[EN] The massive use of synthetic plastics, in particular in the food packaging area, has a great environmental impact, and alternative more ecologic materials are being required. Poly(lactic) acid (PLA) and starch have ...
To evaluate the effects of the composition of weaning diets used for combined feeding both on the performance and body condition of rabbit does and on the growth and health of young rabbits, eight experimental diets were ...
The purpose of this study was to compare the effects of microwave thawing and water bath thawing on white sauces prepared with two different native starches (potato and corn) and a modified waxy maize starch. The linear ...
Ortega Toro, Rodrigo(Universitat Politècnica de València, 2015-07-01)
[EN] Different strategies were used to improve physical properties of corn starch based films, with glycerol (30%) as plasticizer, based on increasing their hydrophobic character in order to reduce the materials' water ...
Guardeño Expósito, Luis Miguel; Catalá Civera, José Manuel; Plaza González, Pedro José; Sanz, T.; Salvador, A.; Fiszman, S.; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2010-05)
The dielectric properties of salted systems based on different hydrocolloids (native or modified starches, or on iota, lambda, or kappa carrageenan) as models for microwaveable white sauces were studied. Microstructural ...
López Galarza, Salvador Vicente; Maroto Borrego, José Vicente; San Bautista Primo, Alberto; Pascual España, Bernardo; Alagarda Pardo, José(Elsevier, 2002-05-20)
[EN] During three seasons (1996-1997, 1997-1998 and 1998-1999), the evolution of starch and soluble sugars content in crown tissue of strawberry waiting-bed plants (cultivars 'Camarosa' and 'Pajaro') was determined. The ...
Muñoz Fambuena, Natalia; Mesejo Conejos, Carlos; Agustí Fonfría, Manuel; Tarraga Herrero, Susana; IGLESIAS, DOMINGO J.; Primo Millo, Eduardo; Gonzalez Más, Mª Carmen(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2015)
[EN] A proteomic study was used to know how the primary metabolism in Citrus leaves is affected by the fruit load. To this end, we researched the differential expression of proteins related to these processes between on-crop ...
[EN] Mainly due to environmental aims, petroleum-based plastics are being replaced by natural polymers. In the last decades, starch has been evaluated in its film-forming ability for applications in the food packaging area. ...
Vilar Rambla, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2020-01-03)
[ES] Se han obtenido y caracterizado films monocapa de almidón de maíz o de mandioca con 10 % de gomas de origen microbiana (goma de gelano y xantana) y 30 % de glicerol como plastificante. También se han obtenido y ...
Jávaga Tébar, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2019-09-02)
[ES] Se han estudiado diferentes formulaciones de recubrimientos a base de
alcohol polivinílico (PVA) y almidón de patata (S) con la incorporación de
carvacrol (C) emulsionado para mejorar la acción antifúngica de ...
Rodríguez Yesares, Elena(Universitat Politècnica de València, 2020-10-08)
[ES] En el presente trabajo se han estudiado diferentes formulaciones de
recubrimientos elaborados a base de alcohol polivinílico (PVA) y almidón de
patata (S) con la incorporación de carvacrol (C) que proporciona la ...