- -

Influence of chitosan on thermal, microstructural and rheological properties of rice and wheat flours-based batters

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Influence of chitosan on thermal, microstructural and rheological properties of rice and wheat flours-based batters

Mostrar el registro completo del ítem

Sansano, M.; Heredia Gutiérrez, AB.; Glicerina, V.; Balestra, F.; Romani, S.; Andrés Grau, AM. (2018). Influence of chitosan on thermal, microstructural and rheological properties of rice and wheat flours-based batters. LWT - Food Science and Technology. 87:529-536. doi:10.1016/j.lwt.2017.09.036

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/116154

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Influence of chitosan on thermal, microstructural and rheological properties of rice and wheat flours-based batters
Autor: Sansano, Mariola Heredia Gutiérrez, Ana Belén Glicerina, Virginia Balestra, Federica Romani, S. Andrés Grau, Ana María
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Wheat flour replacement by rice flour is a key strategy in gluten-free batter production. Rice flour needs hydrocolloids to offset the development of the network of the mix. In this context, the aim of this work was ...[+]
Palabras clave: Batter coating , Chitosan , Gluten-free , Physical properties
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2017.09.036
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2017.09.036
Agradecimientos:
The authors want to acknowledge the financial support of Universitat Politecnica de Valencia for the scholarship to support Mariola Sansano Tomas' PhD studies and the mobility grant to University of Bologna (Italy).
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem