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Tomato-antioxidants enhance viability of L. reuteri under gastrointestinal conditions while the probiotic negatively affects bioaccessibility of lycopene and phenols

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Tomato-antioxidants enhance viability of L. reuteri under gastrointestinal conditions while the probiotic negatively affects bioaccessibility of lycopene and phenols

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García Hernández, J.; Hernández Pérez, M.; Peinado Pardo, I.; Andrés Grau, AM.; Heredia Gutiérrez, AB. (2018). Tomato-antioxidants enhance viability of L. reuteri under gastrointestinal conditions while the probiotic negatively affects bioaccessibility of lycopene and phenols. Journal of Functional Foods. 43:1-7. doi:https://doi.org/10.1016/j.jff.2017.12.052

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/116157

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Título: Tomato-antioxidants enhance viability of L. reuteri under gastrointestinal conditions while the probiotic negatively affects bioaccessibility of lycopene and phenols
Autor: García Hernández, Jorge Hernández Pérez, Manuel Peinado Pardo, Irene Andrés Grau, Ana María Heredia Gutiérrez, Ana Belén
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Fecha difusión:
Fecha de fin de embargo: 2019-04-01
Resumen:
[EN] Changes undergone by tomato-antioxidants during gastrointestinal digestion of raw and fried tomato, with or without presence of the probiotic Lactobacillus reuteri ATCC 55730, were studied. Frying process enhanced ...[+]
Palabras clave: Tomato-lycopene , L. reuteri , Bioaccessibility , Viability
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Journal of Functional Foods. (issn: 1756-4646 )
DOI: 10.1016/j.jff.2017.12.052
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.jff.2017.12.052
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/UPV//2814/ES/Simulacion Gastrointestinal para el Estudio de las Interacciones "Ingrediente Funcional-Matriz Alimentaria" y Su Influencia Sobre la Biodisponibilidad y Funcionalidad/
Agradecimientos:
Authors thanks the Universitat Politecnica de Valencia for the financial support given the research project "Simulacion gastrointestinal para el estudio de las interacciones "ingrediente funcional-matriz alimentaria" y su ...[+]
Tipo: Artículo

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