dc.contributor.author |
Martí-Renau, Raul
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dc.contributor.author |
Valcárcel-Germes, Mercedes
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es_ES |
dc.contributor.author |
Leiva-Brondo, Miguel
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es_ES |
dc.contributor.author |
Lahoz, Inmaculada
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es_ES |
dc.contributor.author |
Campillo, Carlos
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es_ES |
dc.contributor.author |
ROSELLO RIPOLLES, SALVADOR
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es_ES |
dc.contributor.author |
Cebolla Cornejo, Jaime
|
es_ES |
dc.date.accessioned |
2020-11-13T04:32:33Z |
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dc.date.available |
2020-11-13T04:32:33Z |
|
dc.date.issued |
2018-06-30 |
es_ES |
dc.identifier.issn |
0308-8146 |
es_ES |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10251/155003 |
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dc.description.abstract |
[EN] The effect of controlled deficit irrigation (CDI) on the accumulation of carotenoids, polyphenols and l-ascorbic acid was studied in conventional and high lycopene tomato cultivars. Plants were initially irrigated to cover 100%ETc and after the fruit set phase, the dose was reduced to 75% or 50% of ETc. CDI had no significant effect on the accumulation of carotenoids, while it increased the levels of the hydroxycinnamic acids chlorogenic and ferulic acids, the flavonoid rutin and l-ascorbic acid. Nevertheless, there were important interactions and this effect was highly dependent on the year and site of cultivation. Certain growing areas would be more favorable to supply high quality markets, and, fortunately, CDI would maximize polyphenol (100¿75%ETc) and l-ascorbic acid (100¿50%ETc) in these areas. A combination of the best genotype and growing area with CDI would offer high quality products, preserving a scarce resource: water. |
es_ES |
dc.description.sponsorship |
This research was partially funded by the Spanish national government (INIA, RTA2011-00062), an Spanish regional government (Gobierno de Extremadura, GRU-10130) and the European Union (FEDER funds) |
es_ES |
dc.language |
Inglés |
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dc.publisher |
Elsevier |
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dc.relation.ispartof |
Food Chemistry |
es_ES |
dc.rights |
Reserva de todos los derechos |
es_ES |
dc.subject |
Carotenoid |
es_ES |
dc.subject |
Polyphenol |
es_ES |
dc.subject |
Ascorbic acid |
es_ES |
dc.subject |
High-lycopene cultivar |
es_ES |
dc.subject |
Solanum lycopersicum |
es_ES |
dc.subject.classification |
GENETICA |
es_ES |
dc.title |
Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value |
es_ES |
dc.type |
Artículo |
es_ES |
dc.identifier.doi |
10.1016/j.foodchem.2018.01.098 |
es_ES |
dc.relation.projectID |
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-01/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente/ |
es_ES |
dc.relation.projectID |
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-02/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente/ |
es_ES |
dc.relation.projectID |
info:eu-repo/grantAgreement/Junta de Extremadura//GRU10130/ |
es_ES |
dc.relation.projectID |
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-03/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente (III)/ |
es_ES |
dc.relation.projectID |
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-04/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente (IV)/ |
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dc.rights.accessRights |
Abierto |
es_ES |
dc.contributor.affiliation |
Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia |
es_ES |
dc.contributor.affiliation |
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana - Institut Universitari de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana |
es_ES |
dc.description.bibliographicCitation |
Martí-Renau, R.; Valcárcel-Germes, M.; Leiva-Brondo, M.; Lahoz, I.; Campillo, C.; Rosello Ripolles, S.; Cebolla Cornejo, J. (2018). Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value. Food Chemistry. 252:250-257. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.098 |
es_ES |
dc.description.accrualMethod |
S |
es_ES |
dc.relation.publisherversion |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.098 |
es_ES |
dc.description.upvformatpinicio |
250 |
es_ES |
dc.description.upvformatpfin |
257 |
es_ES |
dc.type.version |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
es_ES |
dc.description.volume |
252 |
es_ES |
dc.identifier.pmid |
29478538 |
es_ES |
dc.relation.pasarela |
S\351939 |
es_ES |
dc.contributor.funder |
Junta de Extremadura |
es_ES |
dc.contributor.funder |
European Regional Development Fund |
es_ES |
dc.contributor.funder |
Ministerio de Ciencia e Innovación |
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