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Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value

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Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value

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dc.contributor.author Martí-Renau, Raul es_ES
dc.contributor.author Valcárcel-Germes, Mercedes es_ES
dc.contributor.author Leiva-Brondo, Miguel es_ES
dc.contributor.author Lahoz, Inmaculada es_ES
dc.contributor.author Campillo, Carlos es_ES
dc.contributor.author ROSELLO RIPOLLES, SALVADOR es_ES
dc.contributor.author Cebolla Cornejo, Jaime es_ES
dc.date.accessioned 2020-11-13T04:32:33Z
dc.date.available 2020-11-13T04:32:33Z
dc.date.issued 2018-06-30 es_ES
dc.identifier.issn 0308-8146 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/155003
dc.description.abstract [EN] The effect of controlled deficit irrigation (CDI) on the accumulation of carotenoids, polyphenols and l-ascorbic acid was studied in conventional and high lycopene tomato cultivars. Plants were initially irrigated to cover 100%ETc and after the fruit set phase, the dose was reduced to 75% or 50% of ETc. CDI had no significant effect on the accumulation of carotenoids, while it increased the levels of the hydroxycinnamic acids chlorogenic and ferulic acids, the flavonoid rutin and l-ascorbic acid. Nevertheless, there were important interactions and this effect was highly dependent on the year and site of cultivation. Certain growing areas would be more favorable to supply high quality markets, and, fortunately, CDI would maximize polyphenol (100¿75%ETc) and l-ascorbic acid (100¿50%ETc) in these areas. A combination of the best genotype and growing area with CDI would offer high quality products, preserving a scarce resource: water. es_ES
dc.description.sponsorship This research was partially funded by the Spanish national government (INIA, RTA2011-00062), an Spanish regional government (Gobierno de Extremadura, GRU-10130) and the European Union (FEDER funds) es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Elsevier es_ES
dc.relation.ispartof Food Chemistry es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Carotenoid es_ES
dc.subject Polyphenol es_ES
dc.subject Ascorbic acid es_ES
dc.subject High-lycopene cultivar es_ES
dc.subject Solanum lycopersicum es_ES
dc.subject.classification GENETICA es_ES
dc.title Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.identifier.doi 10.1016/j.foodchem.2018.01.098 es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-01/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente/ es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-02/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente/ es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/Junta de Extremadura//GRU10130/ es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-03/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente (III)/ es_ES
dc.relation.projectID info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTA2011-00062-C04-04/ES/Optimización de la calidad organoléptica y funcional del tomate de industria. Selección de genotipos y técnicas de cultivo respetuosas con el medio ambiente (IV)/ es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana - Institut Universitari de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana es_ES
dc.description.bibliographicCitation Martí-Renau, R.; Valcárcel-Germes, M.; Leiva-Brondo, M.; Lahoz, I.; Campillo, C.; Rosello Ripolles, S.; Cebolla Cornejo, J. (2018). Influence of controlled deficit irrigation on tomato functional value. Food Chemistry. 252:250-257. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.098 es_ES
dc.description.accrualMethod S es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.098 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 250 es_ES
dc.description.upvformatpfin 257 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 252 es_ES
dc.identifier.pmid 29478538 es_ES
dc.relation.pasarela S\351939 es_ES
dc.contributor.funder Junta de Extremadura es_ES
dc.contributor.funder European Regional Development Fund es_ES
dc.contributor.funder Ministerio de Ciencia e Innovación es_ES


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