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dc.contributor.author | Cárcel Carrión, Juan Andrés | es_ES |
dc.contributor.author | García Pérez, José Vicente | es_ES |
dc.contributor.author | Benedito Fort, José Javier | es_ES |
dc.contributor.author | Mulet Pons, Antonio | es_ES |
dc.contributor.editor | Fito, Pedro | |
dc.contributor.editor | Toldrá, Fidel | |
dc.date.accessioned | 2016-07-28T10:00:12Z | |
dc.date.available | 2016-07-28T10:00:12Z | |
dc.date.issued | 2012-05 | |
dc.identifier.issn | 0260-8774 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/68382 | |
dc.description.abstract | [EN] The use of new or non-conventional technologies widens the food processing innovation possibilities. Among technologies with a potential application, high intensity ultrasonics has emerged. Ultrasound is a mechanical wave that can affect transport phenomena. Accordingly, the effect associated to ultrasonic application will be dependent on the medium where ultrasound is travelling and on the material to be affected. In this work, ultrasonic applications in different media, such as liquid, gas and supercritical fluid, are addressed as innovative alternatives to enhance transport phenomena and highlight the main factors affecting the process | es_ES |
dc.description.sponsorship | The authors acknowledge the financial support of the Ministerio de Ciencia e Innovacion (DPI2009-14549-C04-04), Ministerio de Ciencia e Innovacion (Fondos FEDER) Ref.: PSE-060000-2009-003 and Generalitat Valenciana, Programa PROMETEO/2010/062. | en_EN |
dc.language | Inglés | es_ES |
dc.publisher | Elsevier | es_ES |
dc.relation.ispartof | Journal of Food Engineering | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | FOOD PROCESSING | es_ES |
dc.subject | MASS TRANSPORT | es_ES |
dc.subject | DRYING | es_ES |
dc.subject | BRINING | es_ES |
dc.subject | SUPERCRITICAL EXTRACTION | es_ES |
dc.subject.classification | TECNOLOGIA DE ALIMENTOS | es_ES |
dc.title | Food Process Innovation Through New Technologies: Use of Ultrasound | es_ES |
dc.type | Artículo | es_ES |
dc.type | Comunicación en congreso | |
dc.identifier.doi | 10.1016/j.jfoodeng.2011.05.038 | |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/GVA//PROMETEO%2F2010%2F062/ES/ESTUDIO CONJUNTO DE LOS PROCESOS DE SECADO Y EXTRACCION DE COMPONENTES BIOACTIVOS CONSIDERANDO PARAMETROS DE CALIDAD, CONSUMO ENERGETICO Y ECO-EFICIENCIA/ | es_ES |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//DPI2009-14549-C04-04/ES/Estudio De Los Efectos De Los Ultrasonidos De Potencia En Procesos De Transferencia De Materia. Mejora De La Liofilizacion A Presion Atmosferica/ / | es_ES |
dc.relation.projectID | info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//PSE-060000-2009-0003/ES/Valorizacion De Subproductos Hortofruticolas Nacionales: Obtención Sostenible De Aditivos De Origen Natural/ / | es_ES |
dc.rights.accessRights | Abierto | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Cárcel Carrión, JA.; García Pérez, JV.; Benedito Fort, JJ.; Mulet Pons, A. (2012). Food Process Innovation Through New Technologies: Use of Ultrasound. Journal of Food Engineering. 110(2):200-207. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.05.038 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | S | es_ES |
dc.relation.conferencename | International Conference on Food Innovation - foodInnova 2010 | |
dc.relation.conferencedate | 25th to 29th of October 2010 | |
dc.relation.conferenceplace | Polytechnical University of Valencia (Spain) | |
dc.relation.publisherversion | https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.05.038 | es_ES |
dc.description.upvformatpinicio | 200 | es_ES |
dc.description.upvformatpfin | 207 | es_ES |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_ES |
dc.description.volume | 110 | es_ES |
dc.description.issue | 2 | es_ES |
dc.relation.senia | 238199 | es_ES |
dc.subject.asignatura | La seguridad alimentaria y las nuevas tecnologías de procesado 33281 / S - Máster universitario en gestión de la seguridad y calidad alimentaria 2213 | es_ES |
dc.subject.asignatura | Nuevas tecnologías en el procesado de alimentos 33242 / S - Máster universitario en ciencia e ingeniería de los alimentos 2212 | es_ES |
dc.subject.asignatura | Nuevas tecnologías en el procesado de alimentos 33242 / W - Programa de doctorado en ciencia, tecnología y gestión alimentaria 2207 | es_ES |
dc.contributor.funder | Ministerio de Ciencia e Innovación | es_ES |
dc.contributor.funder | Generalitat Valenciana | es_ES |