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Active antioxidant packaging films: Development and effect on lipid stability of brined sardines

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Active antioxidant packaging films: Development and effect on lipid stability of brined sardines

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López De Dicastillo Bergamo, AC.; Gómez Estaca, J.; Catala Moragrega, R.; Gavara Clemente, R.; Hernandez Muñoz, MP. (2012). Active antioxidant packaging films: Development and effect on lipid stability of brined sardines. Food Chemistry. 131(4):1376-1384. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.10.002

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79900

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Metadatos del ítem

Título: Active antioxidant packaging films: Development and effect on lipid stability of brined sardines
Autor: López de Dicastillo Bergamo, Ana Carolina Gómez Estaca, Joaquin Catala Moragrega, Ramón GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernandez Muñoz, Maria Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Active antioxidant food packaging films were produced by the incorporation of ascorbic acid, ferulic acid, quercetin, and green tea extract into an ethylene vinyl alcohol copolymer (EVOH) matrix. The characterisation ...[+]
Palabras clave: Active packaging , Antioxidant release , EVOH , Sardines , Lipid oxidation
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Food Chemistry. (issn: 0308-8146 )
DOI: 10.1016/j.foodchem.2011.10.002
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2011.10.002
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//CSD2007-00063/ES/Nuevos Ingredientes de Alimentos Funcionales para Mejorar la Salud/
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AGL2006-02176/ES/MATERIALES POLIMERICOS HIDROFILICOS CON CAPACIDAD PARA LA LIBERACION O RETENCION DE COMPUESTOS ACTIVOS. DESARROLLO Y CARACTERIZACION DE SU EFECTIVIDAD COMO MATERIALES PARA EL ENVASADO ACTIVO DE ALIME/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support of the Spanish Ministry of Science and Innovation, Projects AGL2006-02176, AGL2009-08776 and Fun-C-Food CSD2007-00063, and the C.L.-d-D. fellowship (FPU Programme). Karel ...[+]
Tipo: Artículo

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