Resumen:
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[EN] The Albufera de Valencia, one of the most important wetlands of Spain, is an environment of high landscape and environmental value, mostly for rice cultivation. Climatically and edaphologically the area is suitable ...[+]
[EN] The Albufera de Valencia, one of the most important wetlands of Spain, is an environment of high landscape and environmental value, mostly for rice cultivation. Climatically and edaphologically the area is suitable for rice cultivation, without presenting significant problems in terms of fertility or soil management. However, the progressive decrease in the quantity and quality of the contributions from the Júcar and Turia rivers as well as the runoff that is taking place in recent decades is greatly conditioning the water and soil quality of the park, and impacting negatively on both the environmental status of the environment and its capacity for agronomic use.
One of the main consequences of this process is the increase in the salinity of the ground and surface waters of the Park, which are loaded with salts in solution in the hottest months of the year and induce, in a shorter and shorter time, salinization of the cultivation soils.
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[ES] La Albufera de Valencia, uno de los humedales más importantes de la península ibérica, es un entorno de elevado valor paisajístico y medioambiental destinado en su mayor parte al cultivo del arroz. Climática y ...[+]
[ES] La Albufera de Valencia, uno de los humedales más importantes de la península ibérica, es un entorno de elevado valor paisajístico y medioambiental destinado en su mayor parte al cultivo del arroz. Climática y edáficamente la zona es adecuada para el cultivo del arroz, sin presentar problemas relevantes en cuanto a fertilidad o manejo del suelo. Sin embargo, la progresiva disminución en la cantidad y calidad de los aportes procedentes de los ríos Júcar y Turia así como de las escorrentías que se está produciendo en las últimas décadas está condicionando en gran medida la calidad de aguas y suelos del parque, y repercutiendo negativamente tanto sobre el estatus medioambiental del entorno como en su capacidad de uso agronómico.
Una de las principales consecuencias de este proceso es el aumento de la salinidad de las aguas freáticas y superficiales del Parque, que se cargan de sales en disolución en los meses más calurosos del año e inducen, en un plazo cada vez más breve, la salinización de los suelos de cultivo.
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