- -

Arquitectura para las Estrellas Michelin en España

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

Arquitectura para las Estrellas Michelin en España

Show simple item record

Files in this item

dc.contributor.advisor Poyatos Sebastian, Javier es_ES
dc.contributor.author Roso Mares, Julia es_ES
dc.date.accessioned 2018-01-18T19:17:27Z
dc.date.available 2018-01-18T19:17:27Z
dc.date.created 2016-11-15
dc.date.issued 2018-01-18 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/95222
dc.description.abstract [EN] This Final Project will try deepening the understudied relationship between the gastronomical experiences with the architectural atmosphere. From the phenomenological point of view as well as the different levels of architectural experience: environment, architecture, and interior design; this project will study three concrete cases of Estrella Michelin restaurants in Spain proposing the basis of the relationship between architecture and the dining experience. We will see how each restaurant tries to create a unique gastronomical experience in relation to the personality of the chef, the architecture and the interior design of the restaurant. In conclusion we will see how the architecture of the restaurant exhorts the dining experience. es_ES
dc.description.abstract [ES] Con este trabajo de Final de Grado se pretende profundizar en la relación todavía poco estudiada de la experiencia gastronómica con el ambiente arquitectónico. Atendiendo, desde la fenomenología, a los niveles de experiencia arquitectónica: entorno, arquitectura e interiorismo, se analizarán tres casos concretos de restaurantes con Estrellas Michelin en España para proponer unas bases y estudiar la relación entre arquitectura y gastronomía. Se verá cómo cada restaurante trata de crear una experiencia gastronómica única, relacionando la personalidad del chef con la arquitectura y el interiorismo. Se sacarán, finalmente, unas conclusiones sobre la ampliación que aporta la arquitectura del restaurante a la experiencia gastronómica. es_ES
dc.format.extent 80 es_ES
dc.language Español es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Michelin Stars es_ES
dc.subject Restaurants es_ES
dc.subject Architecture es_ES
dc.subject Gastronomy es_ES
dc.subject Estrellas Michelin es_ES
dc.subject Restaurantes es_ES
dc.subject Arquitectura es_ES
dc.subject Gastronomía es_ES
dc.subject.classification COMPOSICION ARQUITECTONICA es_ES
dc.subject.other Grado en Fundamentos de la Arquitectura-Grau en Fonaments de l'Arquitectura es_ES
dc.title Arquitectura para las Estrellas Michelin en España es_ES
dc.type Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Composición Arquitectónica - Departament de Composició Arquitectònica es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Arquitectura - Escola Tècnica Superior d'Arquitectura es_ES
dc.description.bibliographicCitation Roso Mares, J. (2016). Arquitectura para las Estrellas Michelin en España. http://hdl.handle.net/10251/95222 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela 21584 es_ES


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record