Alba-Martínez, José; Rodrigues de Sousa, Pedro M.; Martínez-Monzó, Javier; Cunha, Luis M.; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2023-10-13)
[EN] Chefs often say, "You eat with your eyes first?" This means that, while taste, smell, and
vision are distinct senses, visual stimuli generate expectations through learned associations, and these
expectations exert ...
Molina-Montero, María del Carmen; Matas-Gil, Adrián; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] Three-dimensional (3D) printing is an excellent technology for creating food products of
any shape and dimension, with desired flavors and nutritional compositions. This study aimed to
evaluate the effect of apricot ...
[EN] 3D printing technology is a promising technology with the possibility of use for developing personalised food. To make this technology easier, and readily available for consumers, greater knowledge of the printing ...
[EN] This paper explores the co-design and development of customizable 3D printed gummies as delivery systems for micronutrients. A virtual instrument, VI, enabling the consumers to select the main morphological properties ...
Iborra Bernad, María del Consuelo; Tárrega, Amparo; García Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(Elsevier, 2014-05)
The comparison between equivalent cooking treatments should be applied in a systematic way. This study proposes a methodical way to provide cooked samples with similar firmness using two cooking treatments. In addition, ...
[ES] Durante el curso (2019-20) ha sido imposible impartir presencialmente algunas de las prácticas de laboratorio previstas, debido a la crisis sanitaria del COVID-19 (marzo-junio de 2020). Como alternativa, el alumnado ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Wageningen Academic Publishers, 2021)
[EN] Edible insects have seen increasing use as a nutritive ingredient in food because of their high protein content and digestibility of amino acids from insect-enriched food. Therefore, the aim of this work was to evaluate ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Elsevier, 2021-07)
[EN] The aim of this study was to investigate the amino acid (AA) release from breads enrichment with edible insects, Alphitobius diaperinus and Tenebrio molitor or pea protein during in vitro gastrointestinal digestion. ...
González Carrascosa, Rebeca; Martínez Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(Sociedad Española de Nutrición Comunitaria, 2015)
[EN] Introduction: Body image distortion (BID) is a risk factor, which can lead to eating disorders problems. The purpose of this study was to measure body image distortion using an online visual scale which included 9 ...
González Carrascosa, Rebeca(Universitat Politècnica de València, 2014-02-13)
Las nuevas tecnologías de la información y la comunicación se están imponiendo
en todos los campos de la ciencia incluida la nutrición. El objetivo principal de esta
tesis doctoral es proporcionar nuevas herramientas ...
Matas Gil, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] El diseño de los alimentos funcionales mediante impresión 3D se propone como una de las tecnologías más adecuadas para acercar la personalización de alimentos a la población. Es por ello la importancia del estudio de ...
Andrés Bello, María Desamparados(Universitat Politècnica de València, 2012-05-18)
La acuicultura en su conjunto produce hoy en día más de la mitad del pescado consumido en el mundo. El objetivo de la presente tesis doctoral es estudiar la aplicación de diferentes tecnologías para incrementar y diversificar ...
Masiá Calabuig, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2017-01-10)
[EN] The aim of this study Design and evaluation of a snackwith Quinoa is the formulation with a high nutritional value as a sport population. Quinoa was used for its growing popularity and its characteristics that place ...
Sierra López, Marta(Universitat Politècnica de València, 2017-07-21)
[ES] Design Thinking, es una metodología que permite generar ideas innovadoras centrando su
eficacia en el conocimiento de los usuarios para dar soluciones a las necesidades reales. En el
presente trabajo se ha empleado ...
[EN] The design of functional foods through 3D printing is proposed here as one of the most appropriate technologies to provide closer food personalization for the population. However, it is essential to study the properties ...
García Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(Universitat Politècnica de València, 2008-04-14)
Presentación de las ideas básicas de las técnicas de antropometría nutricional. Descripción somera del equipamiento, medidas corporales de diámetros, perímetros y pliegues corporales. Análisis básicos en antropometría.
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2021-07)
[EN] Beetroot is a root vegetable with carotenoids, phenols, vitamins, minerals, and water-soluble betalain pigments such as betacyanins (red-violet color) and betaxanthins (yellow-orange color), which have many nutritional ...
Gargallo Márquez, Marta Teresa(Universitat Politècnica de València, 2024-07-19)
[ES] Los untables de fruta representan una alternativa valiosa al consumo convencional de fruta, especialmente para personas mayores que pueden enfrentar dificultades relacionadas con la masticación y la deglución. A pesar ...
Igual Ramo, Marta; García-Herrera, Patricia; Cámara, Rosa M.; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación; Cámara, Montaña(MDPI AG, 2022-08)
[EN] Rosa canina pseudo-fruits contain interesting bioactive compounds. This work aims to evaluate the use of different biopolymers as encapsulating agents on the content of organic acids, minerals, fibers, phenols, ...
Molina Montero, María del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La fibra dietética estimula el crecimiento de bifidobacterias, regulando así la flora intestinal. El uso de maltodextrina resistente en alimentos es una alternativa para la ingesta de una fibra funcional fermentable ...