[EN] The citrus juice industry produces a great amount of waste that needs innovation and development to become products. There is a continuous demand to develop innovative approaches for the valorization of citrus by-products ...
Traffano-Schiffo, Maria Victoria; Aguirre Calvo, Tatiana R.; Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Santagapita, Patricio R.(American Chemical Society, 2017)
[EN] beta-Galactosidase (lactase) is a widely used enzyme in the food industry; however, it has low stability against thermal and mechanical treatments. Due to this, the purpose of the present research was to analyze the ...
Tomas-Egea, Juan A.; Fito, Pedro J.; Castro Giraldez, Marta(MDPI AG, 2019-08-04)
[EN] Process control in the industry requires fast, safe and easily applicable methods. In this sense, the use of dielectric spectroscopy in the microwave range can be a great opportunity to monitor processes in which the ...
Castro Giráldez, Marta; Tylewicz, Urszula; Fito Suñer, Pedro José; Dalla Rosa, Marco; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2011-08)
[EN] Osmotic dehydration experiments of kiwifruit (Actinidiadeliciosa cv Hayward) were carried out in order to apply a nonlinear irreversible thermodynamic model. Samples were immersed into 65% (w/w) sucrose aqueous solution ...
Tylewicz, Urszula; Fito Suñer, Pedro José; Castro Giráldez, Marta; Fito Maupoey, Pedro; Dalla Rosa, Marco(Elsevier, 2011-06)
[EN] Shelf life of kiwifruit is short and requires conservation techniques to increase its commercial life. In this sense, the modern techniques used to analyze the changes of the product through the treatment allow ...
Hedrera García, Jessica(Universitat Politècnica de València, 2019-01-09)
[ES] El sector de la carne es uno de los segmentos de crecimiento más rápidos de la economía agraria. La carne de pollo se ha convertido en un alimento básico de una dieta sana y equilibrada y de precio asequible. El ...
Romero Ruiz, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2016-03-29)
[ES] En los últimos años, uno de los principales objetivos de la industria avícola en el entorno mundial
ha sido el de aumentar su producción mediante una intensificación en la producción con el
objetivo de generar mayores ...
[EN] Freezing technique is a very useful method for food preservation, although it sometimes produces damages in the product. The distribution of temperatures of raw potato was measured during the freezing operation by ...
[EN] Dielectric spectroscopy studies have been performed on fresh and osmotically dehydrated Granny Smith apples. The osmotic treatment consisted on immerse the samples into 65% (w/w) sucrose aqueous solution at 30 degrees ...
Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Dalla Rosa, Marco; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2011-10)
[EN] Dielectric spectroscopy studies have been performed on fresh and osmotically dehydrated kiwifruits (Actinidia deliciosa cv Hayward). The osmotic treatment consisted on the immersion the samples into 65% (w/w) sucrose ...
Fito Suñer, Pedro José; Castelló Gómez, María Luisa; Tarrazo Morell, José; Castro Giráldez, Marta(Editorial Universitat Politècnica de València, 2023-09-27)
El presente libro muestra la aplicación de balances de materia y energía a sistemas biológicos y biotecnológicos, incluyendo herramientas multimedia para su mejor comprensión. El contenido se estructura ...
[EN] Probiotics are bacteria that can provide health benefits to consumers and are suitable to be added to a variety of foods. In this research, viability of immobilized Lactobacillus casei in alginate with or without sea ...
Castro Giráldez, Marta; Tomás Egea, Juan Ángel; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Fito Suñer, Pedro José(Universitat Politècnica de València, 2018-06-15)
En este artículo vamos a plantear los conocimientos necesarios para poder hacer una comparativa entre distintos combustibles. Para ello se verá primero el funcionamiento de un quemador acoplado a un secador alimentario que ...
Velazquez-Varela, Jose; Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José(Elsevier, 2013-12)
[EN] Dielectric spectroscopy in microwave and radiofrequency region is an emerging control technique used to obtain information about the transformation of biological systems. In microwave region, the main interaction is ...
Villalba Gimeno, Anna(Universitat Politècnica de València, 2019-10-04)
[ES] La creciente preocupación de la industria alimentaria de suministrar productos alimenticios que suplan las necesidades digestivas debido a los problemas existentes relacionados con la absorción, hace que la investigación ...
Tolsá Llorens, Pascual(Universitat Politècnica de València, 2021-05-26)
[ES] La constante evolución de la gastronomía hacia la ciencia y viceversa, ha generado la transformación de la cocina moderna. Los procesos, que tradicionalmente estaban reservados para los laboratorios científicos o las ...
Talens Vila, Clara(Universitat Politècnica de València, 2016-01-21)
[EN] Sustainability is nowadays an investment for the future of any economic activity. The current situation of crisis has had an adverse impact in most industries, including the agri-food sector. However, this industry ...
Tomás Egea, Juan Ángel(Universitat Politècnica de València, 2017-09-19)
[ES] La carne de pollo se ha convertido en uno de los tipos de carne más
vendidos debido al bajo precio y un elevado valor nutricional. La aplicación de
la técnica de liofilización a un producto cárnico permite conservarlo ...
Novella Torres, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2024-10-04)
[ES] En la actualidad, el desarrollo de la microelectrónica ha permitido en distintas áreas de la salud, facilitar análisis y seguimiento de procesos fisiológicos en humanos con diagnósticos más seguros y reduciendo factores ...
Díez Sánchez, Elena(Universitat Politècnica de València, 2016-10-13)
[ES] La impresión 3D alimentaria se encuentra en un momento crítico desde el punto de vista evolutivo ya que se han conseguido desarrollar sistemas simples de impresión 3D para materias primas muy básicas. La impresión y ...