Calleja Lapeña, Fernando(Universitat Politècnica de València, 2017-09-29)
[ES] El principal objeto de este trabajo fue averiguar si la combinación patrón-cultivar de almendro
influye en la reserva de carbono y absorción de nitrógeno por parte de las raíces ante la
aplicación de dos fortificantes. ...
López Molina, Martina(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] Tradicionalmente, los parámetros de calidad de los frutos se centraban en el aspecto exterior de los mismos. Sin embargo, en la actualidad los consumidores demandan productos agrarios a los que exigen además de una ...
[EN] The use of active participatory methodologies and therefore the students,
practical content attribute meanings and encourage student participation.
Allows commitment to the construction of implicating knowledge in ...
[ES] En este trabajo se presenta la experiencia de la aplicación de una
metodología de enseñanza-aprendizaje basada en prácticas en asignaturas
de temática agrícola y agroindustrial. Ésta consistió en dedicar un 70% ...
[EN] Spain is the leading exporter of fresh citrus for consumption. In order to adapt to market needs, it is key to analyze the attributes that most influence each variety, the time of ripening and the color of the fruit. ...
[EN] Large quantity of residual biomass with possible energy and industrial end can be obtained from
management operations of urban forests. The profitability of exploiting these resources is conditioned by
the amount ...
Ortiz Francés, Javier(Universitat Politècnica de València, 2023-11-28)
[CAT] La planta de la vinya té un vigor elevat i l'equilibri vegetatiu afecta en gran manera a la composició del raïm i el seu potencial enològic. Aquest vigor es veu influenciat pel tipus de sòl en què es cultiva, per ...
[EN] This work was aimed at the characterization of residual generated biomass from pruned tree species present in the Andean areas of Ecuador as a source of energy, both in plantations and in urban areas, as a response ...
A methodology and computational algorithms, to calculate volumes and the total biomass contained in citrus trees from an adapted dendrometry were developed. The methodology could be used as a tool to manage resources from ...
Pardo Onielfa, María de los Ángeles(Universitat Politècnica de València, 2021-05-05)
[ES] Tras una reunión con la empresa Gestión y Consultoría Vitivinícola, con el CIF B97-933-964, ubicada en Las Cuevas de Utiel (Valencia), que solicita estudiar mejoras de calidad en la viña y en la producción de la uva, ...
Martí Ruiz, Eduardo(Universitat Politècnica de València, 2015-10-07)
[ES] El objeto del trabajo es realizar un estudio de colorimetría de diferentes variedades de aceite a partir de distintos métodos y sobre diferentes muestras recogidas de estas variedades expuestas para el estudio. Por ...
Mondragón Valero, Alba(Universitat Politècnica de València, 2022-07-18)
[ES] Uno de los mayores retos en los que incurre la producción agrícola hoy en día reside en alimentar de forma sostenible a una población creciente a la vez que concentra sus esfuerzos en hacerlo con el menor impacto ...
Capilla Fernández, Elvira(Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[ES] En la actualidad está incrementándose el cultivo del almendro. De él se aprovecha, en
primer lugar, su fruto, la almendra, del cual el consumo puede ser en fresco, tostado, en la
elaboración de alimentos, en producción ...
[EN] During the last ten years we have assisted to the consolidation of the almond crop that has remarkably increased its cultivation area causing a high demand for both plants and products related to growth stimulation. ...
[EN] The aim of this work has been to characterize the chemical composition of the eight most emblematic varietal olive oils from the West of the Mediterranean Sea. These were classified into two groups according to the ...
[EN] In the present study the chemical composition of Cyperus esculentus L. (tiger nut) from four distinct
geographical origin (Spain, Egypt, Nigeria, and South Africa) was assessed to observe the possible effect of
the ...
[EN] The aim of this study is to combine the Analytic Hierarchy Process (AHP) with sensory analysis for assessing the quality of stone fruits, such as peaches and nectarines. To this end, a multicriteria model based on the ...
Manzoni Galiano, Alessandro(Universitat Politècnica de València, 2020-09-25)
[ES] El presente Trabajo Fin de Grado en Ingeniería Agroalimentaria establece una comparativa tanto económica como de cultivo entre dos importantes zonas productoras vitícolas, Utiel-Requena en España y Emilia-Romagna en ...
This work focuses on the development of dendrometric algorithms to calculate the volume and total biomass contained in olive trees. This laid the foundation for the use of this methodology as a tool to manage resources ...