Muriel Galet, Virginia(Universitat Politècnica de València, 2012-02-02)
En el presente trabajo se ha desarrollado un envase activo basado en películas antimicrobianas de PP/EVOH, con un 5 y un 10% de aceite de orégano o citral, para envasar productos de "IV Gama" con el objetivo de reducir el ...
Heras Mozos, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2015-09-11)
[EN] The aim of the present work was to develop antimicrobial films intended to be
applied as packaging of natural sliced bread without preservatives, with the
goal to extend their shelf life. The antimicrobial capacity ...
López de Dicastillo Bergamo, Ana Carolina(Universitat Politècnica de València, 2011-07-22)
En esta tesis se ha abordado el desarrollo de dos sistemas de envasado activo de interés, cuyos objetivos son el control de los procesos de oxidación en los alimentos envasados y la eliminación de sustancias indeseables ...
Raimondo Martínez, Juliana(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] El envasado inteligente, es una de las tecnologías más recientes en el envasado de alimentos, que
busca informar de algún cambio que se está produciendo en la atmósfera que rodea al alimento y que
está relacionado ...
Cerisuelo Ferriols, Josep Pascual; Bermúdez, José M.; Aucejo, Susana; Catalá, Ramón; GAVARA CLEMENTE, RAFAEL; Hernandez Muñoz, Maria Pilar(Elsevier, 2013-05)
[EN] Natural antimicrobial active packaging is an emerging technology for fresh fish preservation in which a chemical compound of natural origin is purposely incorporated into a packaging material to be released into the ...
Rojas Barquera, Dayana Rocío(Universitat Politècnica de València, 2013-04-10)
[ES] En este trabajo se analiza el contenido en flúor de productos de la pesca
comercializados en España, así como su bioaccesibilidad tras la aplicación
de una digestión gastrointestinal in vitro.
Para el análisis de ...
[EN] Chitosan (CS) films incorporating the antimicrobial compound ethyl-N-alpha-dodecanoyl-L-arginate (LAE) were developed for food packaging applications. Cast chitosan films were made with 1, 5 or 10% LAE and 20% glycerol ...
Balaguer Grimaldo, María de la Paz(Universitat Politècnica de València, 2017-01-21)
This PhD dissertation focuses on the development of renewable and
biodegradable active films based on chemically-modified wheat gliadin
proteins endowed with antimicrobial capacity owing to the incorporation
of ...
[EN] The aim of the present work was to characterize the antimicrobial efficiency of films consisting of PP/EVOH structures with oregano essential oil and citral. Both substances are known for their antimicrobial activity ...
[EN] Nanocomposites are novel materials increasingly used in the food packaging industry because of their enhanced properties with respect to unfilled polymers, more specifically in active packaging because of their great ...
López Rubio, María de los Desamparados(Universitat Politècnica de València, 2008-05-06)
Para la mayoría de los alimentos, el envase forma parte fundamental de su sistema de conservación, recibiendo, a menudo junto al alimento y en ocasiones de forma independiente, tratamientos de diversos tipos con los que ...
Rodríguez Cortina, Jader(Universitat Politècnica de València, 2012-01-10)
El objetivo de este trabajo ha sido desarrollar una metodología para la obtención de películas de gliadinas mediante su procesado en caliente. Para ello, previamente se ha obtenido una resina de gliadinas plastificada con ...
[EN] Strawberries (Fragaria x ananassa Duch.) were coated with either 1% or 1.5% chitosan (CS) or chitosan combined with calcium gluconate (CaGlu). Following treatment, strawberries were stored at 10 degrees C and 70 +/- ...
Balaguer-Grimaldo, María De La Paz; Gomez-Estaca, Joaquin; Cerisuelo-Ferriols, Josep Pasqual; GAVARA CLEMENTE, RAFAEL; Hernández-Muñoz , Pilar(Elsevier, 2014-04)
[EN] In this work a new methodology based on thermo-pressing a resin made from gliadins and glycerol has been developed to obtain water resistant films. The effect of processing temperature was studied on the functional ...
[EN] An in situ electrochemical contact probe methodology for characterising tomato samples is proposed. It is based on the record of the voltammetric response of antioxidant compounds when glassy carbon electrodes are ...
[EN] Curcumin has uses as a food colorant and functional ingredient, these uses being restrained owing to its low solubility in water, which limits its dispersion in food matrices and its bioaccessibility. Curcumin-gelatin ...
Heras Mozos, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2022-10-31)
[ES] La presente Tesis Doctoral plantea el desarrollo de sistemas antimicrobianos basados en el anclaje covalente reversible de aldehídos de origen natural con actividad antimicrobiana en películas de quitosano para su ...
Settier Ramírez, Laura(Universitat Politècnica de València, 2021-10-29)
[ES] La presente tesis doctoral plantea distintas estrategias para el
desarrollo y aplicación de envases activos portadores de agentes de
biocontrol, con el fin de inhibir la proliferación de microorganismos
como ...
Mendoza Tachong, Josselyn Gioconda(Universitat Politècnica de València, 2022-12-07)
[ES] En este Trabajo de fin de grado se ha realizado una revisión de los diferentes desarrollos que se están investigando para reducir el impacto ambiental para los alimentos perecederos. Se enfoca el estudio sobre aquellos ...
Antimicrobial coatings are being increasingly used as a means to extend the shelf life of food products. This extension helps consumers cut down on the food waste generated at household level, while at the same time reducing ...