Chorques Paya, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2018-10-05)
[ES] Formulación, elaboración, evaluación y estudio comercial de un nuevo producto, un bizcocho con un elevado contenido en proteínas de alto valor biológico, elaborado con harina de garbanzo y avena y proteína de guisante. ...
Molina-Montero, María del Carmen; Matas-Gil, Adrián; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] Three-dimensional (3D) printing is an excellent technology for creating food products of
any shape and dimension, with desired flavors and nutritional compositions. This study aimed to
evaluate the effect of apricot ...
[EN] 3D printing technology is a promising technology with the possibility of use for developing personalised food. To make this technology easier, and readily available for consumers, greater knowledge of the printing ...
Iborra Bernad, María del Consuelo; Tárrega, Amparo; García Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(Elsevier, 2014-05)
The comparison between equivalent cooking treatments should be applied in a systematic way. This study proposes a methodical way to provide cooked samples with similar firmness using two cooking treatments. In addition, ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Wageningen Academic Publishers, 2021)
[EN] Edible insects have seen increasing use as a nutritive ingredient in food because of their high protein content and digestibility of amino acids from insect-enriched food. Therefore, the aim of this work was to evaluate ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Elsevier, 2021-07)
[EN] The aim of this study was to investigate the amino acid (AA) release from breads enrichment with edible insects, Alphitobius diaperinus and Tenebrio molitor or pea protein during in vitro gastrointestinal digestion. ...
González Carrascosa, Rebeca; Martínez Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(Sociedad Española de Nutrición Comunitaria, 2015)
[EN] Introduction: Body image distortion (BID) is a risk factor, which can lead to eating disorders problems. The purpose of this study was to measure body image distortion using an online visual scale which included 9 ...
González Carrascosa, Rebeca(Universitat Politècnica de València, 2014-02-13)
Las nuevas tecnologías de la información y la comunicación se están imponiendo
en todos los campos de la ciencia incluida la nutrición. El objetivo principal de esta
tesis doctoral es proporcionar nuevas herramientas ...
Matas Gil, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] El diseño de los alimentos funcionales mediante impresión 3D se propone como una de las tecnologías más adecuadas para acercar la personalización de alimentos a la población. Es por ello la importancia del estudio de ...
Guerrero García, Gemma(Universitat Politècnica de València, 2016-11-04)
[ES] Los test de consumidores se emplean en la industria alimentaria tanto para la toma de decisiones sobre el desarrollo de nuevos productos o la reformulación de los existentes como en las estrategias de márquetin de ...
Andrés Bello, María Desamparados(Universitat Politècnica de València, 2012-05-18)
La acuicultura en su conjunto produce hoy en día más de la mitad del pescado consumido en el mundo. El objetivo de la presente tesis doctoral es estudiar la aplicación de diferentes tecnologías para incrementar y diversificar ...
Masiá Calabuig, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2017-01-10)
[EN] The aim of this study Design and evaluation of a snackwith Quinoa is the formulation with a high nutritional value as a sport population. Quinoa was used for its growing popularity and its characteristics that place ...
Sierra López, Marta(Universitat Politècnica de València, 2017-07-21)
[ES] Design Thinking, es una metodología que permite generar ideas innovadoras centrando su
eficacia en el conocimiento de los usuarios para dar soluciones a las necesidades reales. En el
presente trabajo se ha empleado ...
Uribe Wandurraga, Zaida Natalia(Universitat Politècnica de València, 2015-10-23)
[ES] El objetivo de este trabajo fue evaluar la capacidad antimicrobiana del
bioconservante en polvo obtenido a partir de un cultivo iniciador para
productos cárnicos (Pediococcus pentosaceus) sobre carne de pollo ...
[EN] The design of functional foods through 3D printing is proposed here as one of the most appropriate technologies to provide closer food personalization for the population. However, it is essential to study the properties ...
[EN] Background: Food consumption has a large influence on global warming. Although we must not forget that the main role of food is nutrient provision. This study develops an indicator to integrate the carbon footprint ...
García Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(Universitat Politècnica de València, 2008-04-14)
Presentación de las ideas básicas de las técnicas de antropometría nutricional. Descripción somera del equipamiento, medidas corporales de diámetros, perímetros y pliegues corporales. Análisis básicos en antropometría.
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2021-07)
[EN] Beetroot is a root vegetable with carotenoids, phenols, vitamins, minerals, and water-soluble betalain pigments such as betacyanins (red-violet color) and betaxanthins (yellow-orange color), which have many nutritional ...
Igual Ramo, Marta; García-Herrera, Patricia; Cámara, Rosa M.; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación; Cámara, Montaña(MDPI AG, 2022-08)
[EN] Rosa canina pseudo-fruits contain interesting bioactive compounds. This work aims to evaluate the use of different biopolymers as encapsulating agents on the content of organic acids, minerals, fibers, phenols, ...
Albors-Garrigós, José; Peiró Signes, Angel; Segarra-Oña, Marival; García-Segovia, Purificación(Faculty of tourism and hospitality management, 2021-12)
[EN] Purpose - This paper aims to examine the critical elements for female chefs in overcoming the glass ceiling in a relevant sector of the hospitality industry: haute cuisine.
Design - It is based on an empirical study. ...