Marqués Pérez, Inmaculada; Fenollosa Ribera, María Loreto; Guaita Pradas, Inmaculada(Editorial Universitat Politècnica de València, 2016-06-19)
[EN] The European Higher Education Area has introduced to a new organization
of university education at different levels. With a changing in education
orientation, from learning content, to an orientation based on learning ...
Monrabal Romeu, Andreu(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[CA] La tomaca valenciana és un producte autòcton de la Comunitat Valenciana que
és coneguda pel seu gran sabor i textura. És un producte molt apreciat, però debut a les
seues característiques fisiològiques, és de difícil ...
[EN] Purpose
This study aims to analyse the variability in the carbon footprint (CF) of organically and conventionally produced Valencian oranges (Spain), including both farming and post-harvest (PH) stages. At the same ...
Martí Ruiz, Eduardo(Universitat Politècnica de València, 2015-10-07)
[ES] El objeto del trabajo es realizar un estudio de colorimetría de diferentes variedades de aceite a partir de distintos métodos y sobre diferentes muestras recogidas de estas variedades expuestas para el estudio. Por ...
Manzoni Galiano, Alessandro(Universitat Politècnica de València, 2020-09-25)
[ES] El presente Trabajo Fin de Grado en Ingeniería Agroalimentaria establece una comparativa tanto económica como de cultivo entre dos importantes zonas productoras vitícolas, Utiel-Requena en España y Emilia-Romagna en ...
[EN] To study the first impact of the COVID-19 crisis on the results obtained by students belonging to the School of Agricultural Engineering and Environment at the Universitat Politecnica de Valencia (Spain), the average ...
Ribal Sanchis, Francisco Javier; Fenollosa Ribera, M. Loreto; García Segovia, Purificación; Clemente Polo, Gabriela; Escobar Lanzuela, Neus; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Springer Verlag (Germany), 2016-05)
Purpose This study aims to develop a model with which to
build diets taking into account nutritional, climate change and
economic aspects. A case study is used to test the proposed
model, consisting of finding the optimal ...
[EN] Higher education is continuously evolving to keep up with the challenges posed by the introduction of
information and communication technologies (ICT) to education. In this sense, distance learning is
booming, with ...
Camacho Vidal, Mª Mar; Casanova, Miguel Ángel; Fenollosa Ribera, María Loreto; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Martínez-Lahuerta, Juan José; Martínez Navarrete, Nuria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Fruit is a highly valuable food whose consumption should be encouraged. In addition, it would be desirable to design processes and products to channel the surplus and take advantage of the post-harvest losses that ...
Castelló Fos, Daniel(Universitat Politècnica de València, 2018-10-04)
[ES] El objetivo del presente trabajo es realizar un análisis de la importancia del tipo de capitalización y la correcta aplicación del Reglamento de Valoraciones de la Ley del Suelo, en la valoración por actualización de ...
Cerdà Micó, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2016-05-30)
[ES] El presente Trabajo Final de Grado tiene como objeto realizar un estudio de viabilidad de
cultivos leñosos en explotaciones situadas en la zona de La Ribera Alta.
Tradicionalmente en La Ribera Alta, la citricultura, ...
Orobal Ubeda, David(Universitat Politècnica de València, 2016-05-31)
[ES] El trabajo final de grado se basa en el análisis de inversión de una explotación agrícola situada en el término municipal de Almussafes (Valencia). La inversión se va a centrar en cultivos leñosos, con una vida útil ...
García de los Rios Lamas, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2023-09-15)
[ES] El objetivo principal de este trabajo es diseñar una marca profesional para redes sociales y llevar a cabo su implementación para evaluar su impacto en la visibilidad empresarial. En la actualidad, la competencia ...
Fenollosa Ribera, M. Loreto; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Lidón Cerezuela, Antonio Luis; Bautista Carrascosa, Inmaculada; Juraske, R.; Clemente Polo, Gabriela; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Taylor & Francis, 2014)
This article assesses the effect of management practices on the
environmental and economic performance of tigernut production.
Tigernut is a horticultural crop grown in a very limited and
homogeneous area. Results show ...
García Alvarez-Coque, José María; Abdullateef, Ola; Fenollosa Ribera, M. Loreto; Ribal, Javier; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Soriano, Jose Miguel(Cambridge University Press, 2021-02)
[EN] This study develops a decision-making procedure to help policymakers compare alternative patterns for sustainable diets by reaching a compromise among three criteria: socio-economic perspective, health and environment ...
Escobar, N.; Bautista, Inmaculada; Peña, N.; Fenollosa Ribera, M. Loreto; Osca Lluch, José María; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Elsevier, 2022-05-15)
[EN] Rice is a staple food in Senegal, which however imports more than 70% of the rice consumed annually to meet its domestic demand. Despite governmental efforts to increase rice self-sufficiency, both rice supply and ...
Guaita-Pradas, Inmaculada; Pérez-Salas Sagreras, Jose Luis; Fenollosa Ribera, M. Loreto(EDP Sciences, 2017)
[EN] Food supply in Europe is based on the consumption of meat ¿ of which pork is the most
consumed. The livestock sector represents some 40% of total agricultural production.
Livestock farms need tools for business ...
Soler Pons, Vicent(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] El proceso de la elaboración de portainjertos de plantas de vid continúa siguiendo una
cadena de producción muy tradicional, en la que se utiliza el corte manual con tijeras para la
obtención del producto final. La ...