Cortes-Lopez, Victoria; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau; Blasco, José; Lerma-García, María Jesús(Elsevier, 2018-12)
[EN] The rapid and easy classification of almond varieties with similar morphology, different quality properties and, in most cases, different prices is interesting to protect both the almond industry and the consumers ...
[EN] A non-destructive method based on external visible and near-infrared reflection spectroscopy for
determining the internal quality of intact mango cv. ‘Osteen’ was investigated. An internal quality index,
well ...
Godoy Astelarra, Joshua(Universitat Politècnica de València, 2020-10-15)
[ES] En la última década del presente siglo, se ha apreciado un aumento significativo del valor comercial de los cefalópodos, en especial en el mercado Mediterráneo. Dada su importancia económica en el consumo de productos ...
[EN] Bilayer films consisting of one layer of PCL with either one of thermoplastic starch (S) or one of thermo-plastic starch with 5% PCL (S95) were obtained by compression molding. Before compression, aqueoussolutions of ...
Sillero Vizcaíno, Claudia(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] El aumento de los periodos de sequía supone uno de los principales problemas para el sector agrícola, tanto a nivel nacional como global. A causa del ascenso global de la temperatura media y el descenso de las ...
Morales Padilla, María Monserrath(Universitat Politècnica de València, 2017-09-19)
[ES] La almendra es una drupa de semilla comestible, consumida y
comercializada en su estado natural o como parte de diversos productos
elaborados. Se distinguen dos clases de almendras: amargas y dulces. El
sabor amargo ...
Sánchez Torres, Pedro Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-28)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado aplicar la técnica de análisis de patrones láser para la caracterización no destructiva de la textura de carne de cerdo fresca y cocinada con y sin adición de papaína. Esta técnica ...
Talens Oliag, Pau; Mora, L.; Bramley, Peter M.; Fraser, Paul D.(Elsevier, 2016-12)
[EN] The economic value, the ease of cultivation and processing, and the well-known health-promoting
properties of tomato fruit, make the tomato an important target for genetic manipulation to increase
its nutritional ...
Renuncio Gabarda, Laura(Universitat Politècnica de València, 2017-09-15)
[ES] El cacao ha incrementado su precio en el mercado en los últimos años. Por este
motivo, se sospecha que determinados comerciantes de cacao podrían estar adulterando el
cacao en polvo con otros ingredientes más baratos. ...
Garrigues López, José(Universitat Politècnica de València, 2017-10-18)
[ES] Se ha estudiado el uso de recubrimientos comestibles formulados con HMPC,
alginato o una mezcla de alginato-HMPC y aceites esenciales de limón, orégano y
tomillo en aceitunas envasadas en doy-pack con el objetivo ...
Ribes-Llop, Susana; Fuentes López, Ana; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2017)
[EN] The objective of the work was to evaluate the use of cinnamon bark-xanthan gum emulsions to preserve
strawberry jam. The optimisation of the methodology used to prepare the emulsions and, the evaluation
of their ...
[EN] The present work analyzes the application method and the effectiveness of edible coatings based on caseinates or chitosan in partially dehydrated pineapple for its use in dry fruit-cereal products. Commercial breakfast ...
Quelal Vásconez, Maribel Alexandra(Universitat Politècnica de València, 2020-01-20)
[ES] El cacao es un producto de alto valor, no únicamente por sus características sensoriales, sino porque también presenta un alto contenido en antioxidantes y alcaloides estimulantes con efectos saludables. Debido a la ...
Bailach Bartra, Clara(Universitat Politècnica de València, 2013-01-08)
[ES] Las gelatinas y colas son sustancias proteicas de diferente pureza provenientes de la desnaturalización del colágeno. Debido a su origen natural variado y sus distintos procesos de extracción, pueden diferir en sus ...
Manzano Bort, Ángel Víctor(Universitat Politècnica de València, 2018-09-14)
[ES] En el presente trabajo se plantea evaluar la capacidad de la técnica de imagen
de retrodispersión láser para caracterizar las propiedades de viscosidad de diferentes
harinas de trigo, las cuales son sometidas a ...
[EN] One of the current challenges of persimmon postharvest research is the development of non-destructive methods that allow determination of the internal properties of the fruit, such as maturity, flesh firmness and ...
Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra; Macchioni, Riccardo; Livi, Greta; Pérez-Esteve, Édgar; Lerma-García, María Jesús; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel; Agerlin Petersen, Mikael; Bro, Rasmus(Elsevier, 2022-09-30)
[EN] A total of 56 key volatile compounds present in natural and alkalized cocoa powders have been rapidly evaluated using a non-target approach using stir bar sorptive extraction gas chromatography mass spectrometry ...
This work analyses the effect of lipid addition (oleic acid, beeswax and oleic acid-beeswax mixtures) as well as the influence of the relative humidity (RH), or the equilibrium water content of the films, on the permeability ...