[EN] Solanum pimpinellifoliumandSolanum lycopersicumvar.cerasiformerepresent a valuable tool for tomato breeding, particularly for tolerance to abiotic stresses. Water stress and salinity are major constraints to tomato's ...
Martínez Alcántara, Belén; Tadeo Serrano, Francisco Ramon; Mesejo Conejos, Carlos; Martínez Cuenca, Mary Rus; Ruiz Valdés, Marta; Reig Valor, Carmina; Forner Giner, María Ángeles; Iglesias Fuente, Domingo José; Talon Cubillo, Manuel; Agustí Fonfría, Manuel; Primo Millo, Eduardo(Autoeditado. Impresión: Gráficas Agulló, S.L., Cocentaina, Spain., 2015)
La agricultura del s. XXI debe estar basada en el conocimiento científico, y no solo en el empirismo y la experiencia, por muy amplia que ésta sea. Solo de este modo el agricultor será capaz de comprender e interpretar la ...
Martínez-Ispizua, Eva; Martínez-Cuenca, Mary-Rus; Marsal, Jose Ignacio; Díez, María José; Soler Aleixandre, Salvador; Valcarcel Germes, José Vicente; Calatayud, Ángeles(MDPI AG, 2021-02)
[EN] Sweet pepper is one of the most important economic fruits with nutritional attributes. In this sense, the nutraceutical value of consumed products is a major concern nowadays so the content of some bioactive compounds ...
[EN] In this work, we study the capacity to biosynthesize gibberellins (GA) of ovules (either fertilised or unfertilised), developing seeds and pericarp from fruitlets and their relation with fruit set capacity. Experiments ...
Martínez Cuenca, Mary Rus(Universitat Politècnica de València, 2012-06-21)
La clorosis férrica es uno de los estreses abióticos más importantes para las plantas, y como tal, resulta un problema agrícola muy extendido especialmente para aquellos cultivos que se desarrollan en terrenos alcalinos ...
López Galarza, Salvador Vicente; Lopez-Serrano, Lidia; Clatayud, Angeles; Martínez Cuenca, María Rus(Blackwell Publishing, 2023-12-18)
[EN] High salinity decreases the productivity of crops worldwide. Pepper is particularly
sensitive to high salt concentrations. Herein, we subjected three tolerant pepper
accessions (C12, B14 and A25) to high sodium chloride ...
Martínez Ispizua, Eva(Universitat Politècnica de València, 2023-01-05)
[ES] La erosión genética provocada en los cultivos al primar producción sobre calidad ha derivado en pérdida de biodiversidad,
lo que compromete la seguridad alimentaria mundial. Los agricultores, a través de un proceso ...
[EN] Interest in the cultivation of lettuce landraces is increasing because native varieties, as high-quality products, are particularly attractive to consumers. Lettuce is a popular leafy vegetable worldwide, and interest ...