Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt, A.; Laparra Llopis, José Moisés; González Martínez, María Consuelo(ISEKI Food Association (IFA), 2015)
[EN] New fermented almond milks were developed by using different potentially probiotic bacteria in order to cover the current demand for health-versatile non-dairy products. An in vitro digestion/Caco-2 cell model was ...
[EN] The antimicrobial activity of essential oils (EO) is very well-known and it has been reported that incorporating them into edible films based on biopolymers extends the food's shelf-life. In this study, cinnamon, clove ...
Taberner Roselló, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[CA] Les podridures verda i blava, causades respectivament pels fongs
Penicillium digitatum (Pers.: Fr.) Sacc. i Penicillium italicum Wehmer són
una de les principals causes de pèrdues econòmiques en postcollita de
cítrics. ...
Mateo Talavera, Rafael(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[EN] The conservation of commercial breads involves large losses related to fungal attack. To prevent fungal spoilage, the food industry requires the use of synthetic additives. The current market preferences tend to seek ...
Brito Rocha, Axel(Universitat Politècnica de València, 2012-01-16)
Se analizó el posible efecto antimicrobiano de recubrimientos a base de quitosano y aceite esencial de limón como posibles alternativas a los fungicidas sintéticos para el control de la podredumbre azul de naranjas variedad ...
Perdones Montero, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2012-01-24)
La aplicación de recubrimientos comestibles constituye una de las alternativas de interés para el aumento de la vida postcosecha de frutas y hortalizas. En el presente trabajo se han obtenido formulaciones formadoras de ...
Cano Embuena, Amalia Isabel; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt Boix, Mª Amparo; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2016-10)
The effect that the incorporation of different antimicrobial substances into S-PVA films had on their
disintegration and biodegradation process was analysed. To this end, starch, PVA and S-PVA films containing different ...
Vicent Oltra, Anna Teresa(Universitat Politècnica de València, 2013-04-12)
[ES] En este trabajo se analizan las propiedades reológicas, densidad, tamaño
de partícula y potencial- de cuatro formulaciones a base de quitosano y
propóleo, así como las propiedades ópticas, mecánicas i microestruc ...
Rodríguez Hernández, Marlene(Universitat Politècnica de València, 2011-11-28)
El presente trabajo tiene como objetivo diseñar y caracterizar recubrimientos comestibles a base de HPMC y aceite esencial de bergamota (BO). Se diseñaron formulaciones formadoras de recubrimiento (FFR) a diferentes ...
Sánchez González, Laura(Universitat Politècnica de València, 2011-01-10)
En los últimos años, la industria agroalimentaria ha priorizado la sustitución de los aditivos químicos convencionales por compuestos naturales como respuesta a la demanda creciente de los consumidores de una alimentación ...
Marín Gozalbo, Anna(Universitat Politècnica de València, 2017-09-09)
[EN] The biocontrol agent (BCA) Candida sake CPA-1, has proven to be effective against the pathogenic fungus Botrytis cinerea, causing agent of grey mold in many fruits. The aim of this Thesis was to develop biocontrol ...
Bernat Pérez, Neus(Universitat Politècnica de València, 2013-11-19)
El proyecto de tesis tiene como fin desarrollar y caracterizar productos fermentados a partir de licuados vegetales con una excelente calidad nutricional y sensorial. Para conseguir el propósito mencionado se eligieron ...
Cano Embuena, Amalia Isabel; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt, A.; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2016)
[EN] In order to obtain antimicrobial packaging films, starch-PVA-based films with silver nanoparticles (AgNPs) have been developed and characterized as to their physical and antimicrobial properties and silver release ...
Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt Boix, Mª Amparo; González Martínez, María Consuelo(Wiley: 12 months, 2015-09)
A new fermented almond milk that combined the properties of both almonds and probiotics was considered to cover the current versatile health-promoting foods' demand. Almond milk fermentation with probiotic Lactobacillus ...
Cano Embuena, Amalia Isabel(Universitat Politècnica de València, 2016-10-15)
[EN] In the present Doctoral Thesis, different strategies to improve functional properties of starch films for food packaging applications were analysed: study of the effect of amylose:amylopectin ratio, blend with other ...
Pozo Irusta, Lizzette Lady(Universitat Politècnica de València, 2015-09-10)
[ES] La utilización masiva, continuada y en algunos casos poco controlada de los fungicidas de síntesis ha generado una serie de problemas graves como son la aparición de cepas fúngicas resistentes a estos productos químicos ...
Cano Embuena, Amalia Isabel(Universitat Politècnica de València, 2013-04-18)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado el efecto de la incorporación del
salvado de arroz y de su tamaño, sobre las propiedades microestructurales y
físicas (permeabilidad al vapor de agua y al oxígeno, propiedades ...
Cano Embuena, Amalia Isabel; Jiménez Marco, Alberto; Cháfer Nácher, María Teresa; González Martínez, María Consuelo; Chiralt Boix, Mª Amparo(Elsevier, 2014-10-13)
The influence of the amylose:amylopectin ratio on the properties of pea, potato and cassava starch films and the effect of the incorporation of rice bran of two different particle sizes were studied. The structural, ...
[EN] Incorporation of cellulose nanocrystals (CNC) to pea starch-poly(vinyl alcohol) (PVA) (1:2 ratio) blend films was carried out in order to improve their physical properties. Different ratios (1, 3 and 5 % wt) of CNC ...
[EN] Multiple formulations of known biocontrol agent (BCA) Candida sake, containing different coatingforming
polymers and surfactants were tested at different polymer:BCA ratios, in order to improve control
of Botrytis ...