Taberner Roselló, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[CA] Les podridures verda i blava, causades respectivament pels fongs
Penicillium digitatum (Pers.: Fr.) Sacc. i Penicillium italicum Wehmer són
una de les principals causes de pèrdues econòmiques en postcollita de
cítrics. ...
Moscoso Ramírez, Pedro Antonio(Universitat Politècnica de València, 2013-12-20)
Las podredumbres verde y azul causadas por los hongos patógenos Penicillium digitatum (Pers.: Fr.) Sacc y Penicillium italicum Wehmer, respectivamente, son las responsables de grandes pérdidas económicas en poscosecha de ...
Palou, L.; Cerrillo, J. L.; Klangmuang, P.; Perez-Gago, M.B.; Taberner, V.; de la Fuente, B.; Sothornvit, R.; Rey Garcia, Fernando; Valencia Valencia, Susana; Palomares Gimeno, Antonio Eduardo(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2021)
[EN] Two types of commercial Na-zeolites, linde type A (LTA) and faujasite (FAU) were
prepared with different percentage of silver that was incorporated by ion exchange
using solutions of AgNO3. The physico-chemical ...
Ibiza Mauri, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2016-04-05)
[EN] In modern agriculture, the widespread use of chemicals is common, but the possible presence of residues in food is an issue of increasing importance for public health opinion.
The germicidal effect of UV-C irradiation ...
Valencia Chamorro, Silvia Azucena(Universitat Politècnica de València, 2009-10-22)
En la industria citrícola, las pérdidas económicas más importantes en poscosecha se deben las podredumbres verde y azul, causadas por los hongos Penicillium digitatum (Pers.:Fr.) Sacc. y Penicillium italicum Wehmer. Durante ...
Moscoso Ramírez, Pedro Antonio(Universitat Politècnica de València, 2011-10-03)
Se estudió el efecto de la desverdización con etileno en la incidencia y desarrollo de las podredumbres causadas por Penicillium digitatum y Penicillium italicum en mandarinas "Clemenpons" y "Clemenules". Los frutos fueron ...
Rojas Carmona, Rodrigo Ignacio(Universitat Politècnica de València, 2024-10-02)
[ES] Según la FAO, la producción mundial de melocotón y nectarina supera los 25 millones de toneladas al año, y es clave para el futuro del sector agroalimentario de muchas regiones rurales y agrarias del planeta. Uno de ...
Montesinos Herrero, Clara Isabel(Universitat Politècnica de València, 2016-05-05)
[EN] Citrus spp. (Rutaceae) are the most widely produced fruits and they are grown in over a hundred countries. During postharvest, major losses are caused by fungal diseases, that for decades have been controlled by ...