[EN] A novel BNT-BKT-BT piezoelectric ceramic immunosensor, tested for quantification of the pesticide carbaryl is here presented. The measuring format was based on a competitive immunoassay of immobilized conjugate using ...
Cervera Chiner, Lourdes(Universitat Politècnica de València, 2020-10-19)
[ES] Esta tesis doctoral se enmarca en uno de los retos demandados por la sociedad relativo a la seguridad y calidad alimentaria, establecido en los actuales planes estatales y europeos de investigación científica, técnica ...
Sesé Guillén, Tomás(Universitat Politècnica de València, 2024-07-18)
[ES] La Moringa oleifera es una planta originaria del sur de Asia que se adapta perfectamente a climas cálidos y, por ello, se ha extendido su cultivo por África y América del Sur. Se trata de una planta muy versátil, donde ...
[EN] BACKGROUND: In recent years there has been a concern about the presence of pesticides in honey because residues of DDT and carbaryl were found in honey samples. Traditional techniques, such as chromatography, reach ...
Sanz Tedesco, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2024-09-03)
[ES] Debido al creciente interés actual de la sociedad en mejorar el perfil nutricional, la reformulación de alimentos se presenta como aspecto clave para la industria alimentaria. En esta línea, la Moringa oleifera, una ...
Cervera-Chiner, Lourdes; Juan Borrás, María del Sol; March, Carmen; Arnau Vives, Antonio; Escriche Roberto, Mª Isabel; Montoya, Ángel; Jiménez Jiménez, Yolanda(Elsevier, 2018)
[EN] Quantification of chemical residues in honey is a market requirement to ensure consumer safety. The most common method used to analyze these compounds is the LC/MS/MS methodology, which requires highly qualified ...
[EN] In this study, a piezoelectric immunosensor based on High Fundamental Frequency Quartz Crystal Microbalance (HFF-QCMD) technology was developed for detection of sulfathiazole in honey. The biorecognition was based on ...
[EN] Raw cane sugars have been claimed to be rich in natural phenolic compounds which, in contrast to refined sugar, may increase the nutritional value of foods and contribute to the development of healthier foods and ...
Marugán González, María(Universitat Politècnica de València, 2024-10-11)
[ES] El caqui (Diospyros kaki T.) es uno de los principales cultivos de la Comunidad Valenciana. Entre las
variedades astringentes destaca Rojo Brillante por su gran productividad y calidad. La elevada
producción de ...