Godoy Astelarra, Joshua(Universitat Politècnica de València, 2020-10-15)
[ES] En la última década del presente siglo, se ha apreciado un aumento significativo del valor comercial de los cefalópodos, en especial en el mercado Mediterráneo. Dada su importancia económica en el consumo de productos ...
Sánchez Torres, Pedro Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-28)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado aplicar la técnica de análisis de patrones láser para la caracterización no destructiva de la textura de carne de cerdo fresca y cocinada con y sin adición de papaína. Esta técnica ...
López Valmaña, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2020-07-11)
[EN] The present work has focused on studying and modelling the sensory and physicochemical
properties of fibre-enriched biscuits through the non-destructive technique of image analysis of
diffraction laser patterns.
Four ...
Camarero Pavía, Sandra(Universitat Politècnica de València, 2016-02-01)
[ES] En el presente trabajo se pretende evaluar la eficacia de la técnica de imagen
hiperespectral en la detección de posibles adulteraciones en materia prima
cárnica, más concretamente presencia de carne de potro en ...
Molinero Sáez, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] El presente trabajo se centra en el estudio de la técnica de segmentación
de imagen para la determinación del contenido en grasa y magro en lonchas
de lomo de cerdo y salmón. Para ello se capturaron imágenes en ...
Verdú Amat, Samuel(Universitat Politècnica de València, 2016-06-07)
[EN] This work is focused on studying of hyperspectral and structured light based tridimensional image analysis about their application on quality and process control of cereal flour industry and derived products. The ...
Verdú, Samuel; Ruiz Rico, María; Pérez Jiménez, Alberto José; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2020-09)
[EN] The capacity of orthogonal imaging applied to laser-backscattering for characterising antimicrobial particles based on immobilised essential oils was tested. Different particles were synthesised using various particle ...
Hernández Torralba, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2019-07-22)
[ES] En el presente trabajo se ha evaluado la capacidad de la técnica de imagen basada en el
reconocimiento de patrones de dispersión láser para la caracterización en continuo del proceso
de maduración de la carne. Esta ...
Manzano Bort, Ángel Víctor(Universitat Politècnica de València, 2018-09-14)
[ES] En el presente trabajo se plantea evaluar la capacidad de la técnica de imagen
de retrodispersión láser para caracterizar las propiedades de viscosidad de diferentes
harinas de trigo, las cuales son sometidas a ...
Verdu, Samuel; Pérez Jiménez, Alberto José; Carrascosa, Conrado; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau; Grau Meló, Raúl(MDPI AG, 2021-02)
[EN] Nitrocompounds are present in the environment and human diet and form part of vegetables and processed meat products as additives. These compounds are related to negative impacts on human and animal health. The ...
Martí Sala, Amanda(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] Los plátanos pertenecen a la familia Musaceae (género Musa) y son un cultivo altamente perecedero producido en áreas tropicales y subtropicales del mundo. Los plátanos se subdividen en cultivares cuyas prestaciones ...
Zhang, Carolina Yaxi(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[ES] Durante el proceso de elaboración del queso, el cuajado se produce de una forma dinámica, siendo las características finales dependientes de la materia prima y de las características en la que se dé durante la etapa. ...
Castells, Maria Laura(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] En el presente trabajo se evaluó el comportamiento reológico, viscoelástico y mecánico, así como el potencial efecto que la saliva podría tener durante el proceso de masticación, de una crema de guisante con textura ...
Cifuentes Adán, Iñaki(Universitat Politècnica de València, 2024-07-31)
[ES] El objetivo de este trabajo fue evaluar, a través de técnicas de imagen como son la locomoción y la fluorescencia, el uso de Caenorhabditis Elegans como indicador del daño oxidativo generado por el agente oxidante ...
VERDÚ AMAT, SAMUEL; Fuentes López, Cristina; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2022-06)
[EN] Multispectral imaging represents a powerful technique to maximise data collection and analysis for biological materials. It improves the exploitation and understanding of in vivo/vitro experiments. This work focused ...
Verdú Amat, Samuel; Ivorra Martínez, Eugenio; Sánchez Salmerón, Antonio José; Girón Hernández, Lunier Joel; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2013-09)
A comparison between the techniques Time of flight (TOF) and Structured Light (SL), for in-line process, was carried out to determine the volume of several food types with different compositions, structures and dimensions; ...
Ivorra Martínez, Eugenio; Verdú Amat, Samuel; Sánchez Salmerón, Antonio José; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2014-06)
Fermentation of the dough is an important phase in the bread-making process which is affected by several important factors related to raw materials and processing. Changes in fermentation affect parameters in the final ...
Verdú-Amat, Samuel; Fuentes López, Cristina; Fuentes López, Ana; Pérez, Alberto J.; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2024-06)
[EN] Chemical changes in cod-liver oil produced by oxidation and adulterations with other oils were modelled using RGB-laser scattering imaging. Two types of composition-altered cod-liver oil were: oxidised oil at three ...
Grau Meló, Raúl; Pérez Jiménez, Alberto José; Hernández-Torralba, Sergio; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau; VERDÚ AMAT, SAMUEL(Springer-Verlag, 2024-01)
[EN] Eating is a complex action. When it is performed, lots of facial movements that depend on food and consumer characteristics take place. Several techniques and methodologies are available to evaluate them, and some are ...
Verdú Amat, Samuel; Vásquez, Francisco; Grau Meló, Raúl; Ivorra Martínez, Eugenio; Sánchez Salmerón, Antonio José; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2016)
[EN] The objective of this study was to test the capability of a SW-NIR hyperspectral image technique to detect adulterations in wheat flour and bread with cheap grains, such us sorghum, oats and corn, and to compare the ...