Meran Sabala, José Luis(Universitat Politècnica de València, 2018-12-12)
El objetivo del presente estudio fue evaluar el efecto de enmascaramiento del sabor amargo,
producido por la inclusión de aceites esenciales y antibióticos en el pienso de lechones en la
fase de starter, sobre los ...
[EN] The main objective of this study was to evaluate the influence of pig's age on the effectiveness of a new microbial 3-phytase, produced by Komagataella phaffii, under commercial conditions in barley-wheat based diets. ...
Romeu Antequera, Mario(Universitat Politècnica de València, 2017-02-21)
[ES] El principal objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto sobre el coeficiente
de digestibilidad aparente de la materia seca (MS), energía bruta (EB),
proteína bruta (PB) y de las fracciones fibrosas, al variar ...
Antezana Julián, Walter Orestes(Universitat Politècnica de València, 2017-06-22)
[EN] This PhD Thesis focuses on characterizing potential emissions of ammonia (NH3) and methane (CH4) from pig slurries. In particular, it analyses the relationships between nutrient consumption and excretion, slurry ...
Cambra López, María; Marín-Garcia, Pablo Jesús; Lledó, Clara; Cerisuelo, Alba; Pascual Amorós, Juan José(MDPI AG, 2022-04)
[EN] Almost half of the protein ingested by broilers is not retained and is excreted, impairing the nitrogen utilization, health and productivity of the animals, and intensifying the environmental impact of poultry meat ...
Adell Sales, Elisa; Moset Hernández, Verónica; Zhao, Yang; Cerisuelo García, Alba; Cambra López, María(Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario, 2011)
[EN] In livestock houses, particulate matter (PM) and airborne microorganism are two of the most relevant
air pollutants. Particulate matter may carry microorganisms, the inhalation of which can cause detrimental
health ...
Quispe Cepida, Cristian Rokney(Universitat Politècnica de València, 2016-11-24)
[EN] The objective of this work was
to
evaluate the effect of the
addition of carbohydrase
s
enzymes
on the
apparent
digesti
bility
coefficients of dry
matter
(DM
), energy, protein ...
[EN] Simple Summary The aim of this work was to elucidate how the dietary inclusion of phytase, at a normal dose and overdosed, could affect the utilization of nutrients and performance in young laying hens. When a diet ...
Javadi, Mehran(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] Esta tesis aborda el efecto de la duración de la prueba sobre la eficacia de una nueva 3-fitasa en pollos de engorde y gallinas ponedoras. El calcio y el fósforo son críticos en la nutrición de las aves debido a su ...
[EN] The study aimed to assess the impact of dehydrated citrus pulp (DCP) on growth performance, fecal characteristics, fecal bacterial composition (based on 16S rRNA analysis), and fecal and serum metabolomic profiles in ...
This research aimed to investigate effects of protein source in practical diets on nutrient excretion and potential emissions of ammonia (NH3) and methane (CH4) in pigs. Three experimental feeds were designed to substitute ...
[EN] The aim of this study was to establish the relationships between faecal fat concentration and gaseous emissions from pig slurry. Five diets were designed to meet essential nutrient requirements: a control and four ...
An experiment was conducted to investigate the effects of increasing the level of two sources of fibrous by-products, orange pulp (OP) and carob meal (CM), in iso-NDF growing-finishing pig diets on nutrient balance, slurry ...
Ferrer, Pablo; García-Rebollar, Paloma; Calvet, S.; de Blas, Carlos; Piquer, Olga; Rodríguez, Carlos A.; Cerisuelo, Alba(MDPI AG, 2021-02)
[EN] Utilization of local by-products in pig nutrition can reduce the environmental impact of feeds and contribute to the sustainable development of the livestock sector. Orange pulp (OP) is the most abundant citrus ...
Peña Vargas, Israel(Universitat Politècnica de València, 2019-01-14)
El objetivo es evaluar los efectos de incorporación en el pienso de cerdos en crecimiento, una nueva fitasa de origen bacteriano sobre el coeficiente de digestibilidad aparente y mineralización ósea en cerdos en crecimiento. ...
Leiva Villanueva, Yoany Diana(Universitat Politècnica de València, 2016-03-11)
[EN] This research aimed to evaluate the effects of inclusion of a new phytase of bacterial origin in the feed of growing pigs, on apparent digestibility coefficient and retention of different nutrients. Five experimental ...
Pareja Loayza, Javier Ciprian(Universitat Politècnica de València, 2016-09-09)
[EN] The aim of this study was to evaluate the efficacy of a new phytase produced by Pichia pastoris from a single gene of Serratia odorifera on performance (egg production, feed intake and feed conversion) and phosphorus ...
Moset Hernández, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2011-10-10)
Las emisiones de gases efecto invernadero provocadas por la actividad ganadera son una preocupación creciente actualmente, en este estudio se midió la evolución de la composición de los purines y las emisiones de gases ...
Adell Sales, Elisa(Universitat Politècnica de València, 2011-07-27)
El material particulado (PM) y los microorganismos en el aire son dos de los principales contaminantes en el ámbito de la ganadería. El PM puede ir asociado a numerosos microorganismos, en ocasiones patógenos como la ...
Llácer Moscardó, Borja(Universitat Politècnica de València, 2018-12-14)
[ES] El presente estudio tiene como objetivo determinar el coeficiente de digestibilidad
aparente del fósforo (P) y la mineralización ósea en pollos de engorde, de
diferentes fuentes comerciales de P inorgánico, como el ...