Silva Espinoza, Marilú Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-06-17)
[ES] La industria alimentaria ha mostrado un enorme interés por desarrollar nuevos productos a base de fruta con el fin de satisfacer la demanda saludable y sostenible de productos alimentarios de los consumidores. En este ...
[EN] Purpose A healthy and easy-to-use orange snack obtained from the freeze-dried orange pulp puree is proposed. Once the commercial packaging of the snack has been opened, the effect of conventional home storage temperature ...
Silva Espinoza, Marilú Andrea(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] La obtención de fruta liofilizada puede ser a partir de puré de la misma. Después de su liofilización se obtiene una torta que se puede triturar para conseguir un producto en polvo. En cualquiera de las dos formas, ...
[EN] By offering a powder that ensures the healthy value of the fruits, a proper flowability and adequate viscosity after rehydration, there could be an opportunity to promote fruit consumption. The particle size is of ...
[EN] BACKGROUND The health benefits provided by fruit mean that there is continuous interest in offering consumers new products to stimulate its consumption. To this end, dehydrated fruit snacks may be an interesting option. ...
[EN] Fruits are essential components of a healthy diet contributing to the prevention of different diseases. Nevertheless, their consumption is limited among the population for reasons of convenience, among others. ...
[EN] The freeze-drying kinetics and the superficial porosity development of grapefruit puree. The impact of biopolymers addition (gum Arabic and bamboo fiber) and to apply (40 ºC) or not shelf temperature (room temperature) ...
[EN] Nowadays, the consumer is looking for healthier, more attractive, ready-to-eat, and safer foodstuffs than fresh products. Despite freeze drying being known for providing high added value products, it is a slow process ...
Cebrián Guija, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2019-12-26)
[ES] Las frutas, además de nutrientes, contienen compuestos bioactivos que aportan efectos fisiológicos beneficiosos para la salud. No obstante,
el consumo de frutas es deficitario entre la población, por lo que existe ...
Morcillo Ruiz, Victoria(Universitat Politècnica de València, 2019-09-11)
[ES] Hoy, más que nunca, el consumidor busca productos alimenticios con una vida útil mayor a la del
producto fresco y que, al mismo tiempo, mantengan unas propiedades nutricionales y
organolépticas muy próximas a él. ...
Usganda, Mariana; Silva Espinoza, Marilú Andrea; Egas, Luis; Camacho, María del Mar; Martínez-Navarrete, Nuria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Freeze-drying may be a good alternative to get less perishable fruit products. The objective of the present study was to evaluate the impact of freeze-drying conditions of an orange puree on some flow related and ...
Puchades Torres, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2020-11-30)
[ES] Los patrones de consumo de alimentos entre la población son cada vez más exigentes
en lo que se refiere a la ingesta de productos naturales, saludables, mínimamente
procesados y de máxima calidad. Esto obliga al ...
Costache, Andrei Mihai(Universitat Politècnica de València, 2021-09-30)
[ES] En la elaboración de productos por la industria alimentaria, desde la recepción de las materias primas hasta su consumo, se generan grandes cantidades de residuos que tienen un alto impacto negativo en la sostenibilidad ...
Silva Espinoza, Marilú Andrea; García Martínez, Eva María; Martínez-Navarrete, Nuria(Elsevier, 2021-09-30)
[EN] Dehydrated fruit puree may be a convenient way to promote the healthy consumption of fruit based foods. Drying carriers, highly used by the food industry to stabilize dried fruit products, may show a potential ...
[EN] The aim of this study was to contribute 100% to the circular economy models of the agri-food industry through the valorization of the whole orange juice co-product in order to offer it as a natural, versatile, high ...
[EN] In addition to colour, one of the most important qualifies of a snack-type product is its crunchy texture. A freeze-dried fruit snack is characterised by its low water content, which creates the problem of a loss of ...
Rajadel Lambistos, Clara(Universitat Politècnica de València, 2018-10-05)
[ES] Las frutas son componentes esenciales de una dieta saludable, pudiendo contribuir a la prevención de diferentes enfermedades. Esta protección se asocia a su alto contenido en compuestos bioactivos que contribuyen, ...
Algarra Alexandre, Enrique(Universitat Politècnica de València, 2017-07-21)
[ES] Las frutas son componentes esenciales de una dieta saludable, pudiendo contribuir a la
prevención de enfermedades cardiovasculares y algunos cánceres. Esta protección es atribuida
a su contenido en ...