Sanchez-Torres, E.A.; Abril-Gisbert, Blanca; Benedito Fort, José Javier; Bon Corbín, José; Toldrà, M.; Parés, D.; Garcia-Perez, J.V.(Elsevier, 2022-05)
[EN] Nowadays, there is increasing interest in developing strategies for the efficient and sustainable use of animal byproducts, such as pork liver. In order to stabilize the product, a prior dehydration stage may be ...
Abril Gisbert, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2023-03-02)
[ES] El hígado de cerdo es un coproducto de origen animal que contiene una elevada cantidad de proteínas, así como otros compuestos de interés, entre los que destacan las enzimas como la ferroquelatasa (FeQ). La FeQ actúa ...
Pedrero González, José Vicente(Universitat Politècnica de València, 2019-09-03)
[ES] La zinc-protoporifirina (ZnPP) es un pigmento natural en el cual el átomo de hierro del anillo porfirínico ha sido sustituido por un átomo de zinc, reacción catalizada por la enzima ferroquelatasa (FeQ). Este pigmento ...
Abril Gisbert, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[EN] Caprylic acid is a saturated fatty acid characterized as a natural antimicrobial compound.
Conventional antibiotics can produce resistant antimicrobial, and therefore, consumers
demand the development of natural ...
Giménez Luján, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2022-03-02)
[ES] El hígado de cerdo es un alimento muy completo nutricionalmente debido principalmente a su elevado contenido en proteína y, además, micronutrientes de gran valor; entre los que destacan el fósforo, el potasio y la ...
[EN] Pork liver contains an endogenous enzyme, ferrochelatase (FeCH), which catalyses the formation of zinc protoporphyrin (ZnPP), a natural pigment of great interest for the meat industry. The aim of this study was to ...
Abril-Gisbert, Blanca; Contreras-Ruiz, Marina; Bou, R.; Llauger, M.; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2023-06)
[EN] Ferrochelatase (FeCH), present in pork liver, catalyses the formation of zinc-protoporphyrin (ZnPP), a stable purple-red pigment found in Parma ham. Kinetics of ZnPP formation is especially slow. Thus, the aim of this ...
Alba Coronel, Juan Fernando(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] El hígado de cerdo contiene una variedad de enzimas beneficiosas, como la ferroquelatasa (FeQ), la cual actúa como catalizadora en la formación del pigmento Zinc-Protoporfirina (ZnPP) que puede resultar relevante en ...
[EN] Porcine liver has a high nutritional value and is rich in proteins, minerals, and vitamins, making it an interesting co-product to alleviate the growing global demand for protein. The objective of this study was to ...
[EN] Meat processing involves different transformations in the animal muscle after slaughtering, which results in changes in tenderness, aroma and colour, determining the quality of the final meat product. Enzymatic ...
[EN] Pork liver has excellent nutritional properties but is a highly perishable product often rejected by consumers due to its strong unpleasant flavour. The objective of this study was to analyze the feasibility of the ...
[EN] The enzyme Ferrochelatase (FeCH), which is naturally present in pork liver, catalyses the formation of Zincprotoporphyrin (ZnPP), a natural pigment responsible for the typical color of dry-cured Italian Parma ham. The ...
Mazcuñán Merino, Carolina(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] La industria cárnica busca innovar sus procesos productivos con la finalidad de rentabilizar sus actividades, reducir el impacto medioambiental, obtener productos con mejor calidad nutricional y seguros para los ...
[EN] For the first time, the relationship between equilibrium moisture content and water activity is reported for the desorption process in pork liver. For that purpose, a standardized conductivity hygrometer was used at ...