[EN] A study on rehydration of isolated apple cells is presented. Isolated cells previously dehydrated in 35%
and 25% sucrose solutions were rehydrated in 5% sucrose under the microscope with the aim of analyzing
the ...
[EN] Electrochemical impedance spectroscopy (EIS) has been used for monitoring the enzymatic
pineapple waste hydrolysis process. The system employed consists of a device called Advanced
Voltammetry, Impedance Spectroscopy ...
Electrochemical Impedance Spectroscopy (EIS) has been used to develop a methodology able to identify and quantify fermentable sugars present in the enzymatic hydrolysis phase of second-generation bioethanol production from ...
[EN] Waste management is critical for the food industry for which there is increasing interest in food waste valorisation processes. Pineapple waste, an abundant agro-industrial residue, is studied as a low-cost material ...
Sáez García, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2015-10-08)
[ES] El trabajo fin de grado que se propone tiene dos objetivos principales: en primer lugar, realizar un análisis de la producción de residuos de industrialziación de frutas y hortalizas a nivel nacional, y en segundo ...
Labrador Miguel, Patricia(Universitat Politècnica de València, 2024-09-03)
[ES] El desperdicio alimentario es un problema a nivel mundial para el que se busca solución mediante
la valorización de los residuos generados. En concreto, durante el procesado de frutas y hortalizas se
pierden pieles, ...
[EN] To benefit the health of consumers, bioactive compounds must reach an adequate concentration at the end of the digestive process. This involves both an effective release from the food matrix where they are contained ...
Muñoz Ibañez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2024-07-17)
[EN] Reducing food waste is one of the main objectives of the 2030 Agenda, due not only to the environmental problem represented by this organic waste, but also to the social, economic and health problem generated by the ...
Carda Navarro, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] Actualmente, los biocombustibles derivados de biomasa lignocelulósica se
encuentran en un auge expansivo, debido a factores como el cambio climático, el
agotamiento de fuentes de energía fósiles y sobre todo por la ...
Peris Fuertes, Bernat(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] Los aperitivos o productos ready to eat libres de gluten como el arroz integral, amaranto, maíz, mijo, quinoa y trigo sarraceno, suelen consumirse para el desayuno, entre comidas o para incluirlos en otras recetas, ...
Castro Silupu, Wilson Manuel(Universitat Politècnica de València, 2016-05-02)
[EN] The evaluation of the quality of food products is a constant concern for the different actors in the production chain and requires the use of a number of analytical methods: physical, chemical, biochemical and sensory; ...
Microbial contamination during extraction is an important control point in the production of
sugar. It is associated with significant losses of sugar, increased production of molasses and,
ultimately, a decline in the ...
Barrera Puigdollers, Cristina; Castelló Gómez, María Luisa; Seguí Gil, Lucía; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; García Hernández, Jorge(TEMPUS PUBLICATIONS, DUBLIN INST TECHNOLOGY, BOLTON ST, DUBLIN, IRELAND, 2022)
[EN] In order to enhance undergraduates' understanding of mass transfer unit operations, Challenge-Based Learning (CBL) was applied in two courses on Transport Phenomena in the Food Industry. The courses are part of Agrifood ...
[EN] Experience is an important requirement to apply for a qualified job. While employers need to find workers with the required skills, education institutions must design curricula which provide the skills demanded by the ...
Catararu Puiu, Ana Maria Elena(Universitat Politècnica de València, 2024-10-02)
[ES] Los estrictos estándares de comercialización de frutas y hortalizas generan grandes volúmenes de residuos orgánicos con un impacto ambiental negativo. Aprovechar estos residuos fomenta la economía circular y contribuye ...
Duarte Serna, Stevens(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] La planta del lulo (Solanum quitoense Lam) es una especie de fruta tropical de cultivo importante en países como Colombia. Su procesado para la obtención de zumo genera como subproducto el bagazo. Aunque este es ...
Sáez García, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2017-12-26)
[ES] La industria alimentaria genera una gran cantidad de desechos orgánicos como resultado
de su actividad, los cuales actúan en detrimento del medio ambiente y es necesario gestionar
adecuadamente, lo que supone un ...
Bas Bellver, Claudia Isabel(Universitat Politècnica de València, 2019-07-22)
[ES] La industrialización de frutas y hortalizas genera una gran cantidad de residuos orgánicos que
tienen un impacto negativo sobre el medio ambiente y que deben gestionarse adecuadamente. A
pesar de ser una fuente ...
Juliá Medina, Marta(Universitat Politècnica de València, 2017-10-18)
[ES] El procesado de frutas y hortalizas genera una gran cantidad de desechos que
sería interesante reintroducir en la cadena alimentaria, dada su composición y la
necesidad de reducir el volumen de efluentes y el impacto ...
Fernández García, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2018-09-20)
[EN] Hepatic encephalopathy (HE) is a neuropsychiatric syndrome characterize by a series of neurological disorders resulting from liver failure, such as cirrhosis. Minimal hepatic encephalopathy(MHE)represents the initial ...