[EN] The ability of agar with different purification degrees to produce packaging films has been evaluated and the stability of the obtained materials after prolonged storage has been investigated. The less purified agar ...
Cebrián Lloret, Vera(Universitat Politècnica de València, 2017-07-18)
[ES] En el presente trabajo se estudia el proceso de elaboración de un nuevo producto
alimentario utilizando como base dos tipos diferentes de microalgas -Chlorella vulgaris y
Arthrospira platensis-, elegidas debido a ...
Cebrián Lloret, Vera(Universitat Politècnica de València, 2019-09-05)
[ES] El objetivo de este trabajo de fin de máster fue evaluar distintos agares
extraídos a partir del alga Gelidium sesquipedale con el fin de valorar su
potencial para encapsular una cepa de probióticos con alto potencial ...
[EN] This work explores the production of hybrid protein-polysaccharide extracts from the green seaweed Ulva spp. with potential for food-related applications by means of a pH-shifting method combined by a pre-treatment ...
[EN] This study reports on the use of whole seaweed biomass to obtain bio-based films for food packaging applications. Specifically, four different species of agarophytes (Gelidium corneum, Gracilaria chilensis, Gracilaria ...
[EN] Seaweed residues from Alaria esculenta, Saccharina latissima and Ascophyllum nodosum after alginate extraction have been valorized to produce cellulose-based fractions with different purification degrees. The residues ...
Cebrián Lloret, Vera(Universitat Politècnica de València, 2024-03-04)
[ES] Esta tesis doctoral se centró en la valorización de diferentes fuentes de biomasa marina para desarrollar materiales biopoliméricos e ingredientes destinados a la industria alimentaria. Así pues, en la primera parte ...