Uribe Wandurraga, Zaida Natalia(Universitat Politècnica de València, 2015-10-23)
[ES] El objetivo de este trabajo fue evaluar la capacidad antimicrobiana del
bioconservante en polvo obtenido a partir de un cultivo iniciador para
productos cárnicos (Pediococcus pentosaceus) sobre carne de pollo ...
Andrés Andrés, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2019-03-28)
[ES] Las frutas, y en general los alimentos de origen vegetal, juegan un papel fundamental en la
dieta puesto que, además de suministrar nutrientes, contienen sustancias no nutritivas,
también denominados compuestos ...
Guallar de Rufino, Rafael(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] Las salsas tipo kétchup son un tipo de producto muy demandado por los consumidores sobre
todo en la población infantil. Sin embargo, el aporte de azúcares simples procedentes de las
formulaciones tradicionales ...
Reino Moyón, Segundo Javier(Universitat Politècnica de València, 2019-04-24)
[ES] El uso de la tecnología de impresión 3D en el sector de alimentos puede
emplearse para la creación de diseños con geometrías complejas, nuevas o
mejoradas e incluso permitiría la obtención de alimentos personalizados
desde ...
[EN] Rheological and textural characteristics of cookie doughs were measured to characterise the effect of two microalgae biomasses
additions (Arthrospira platensis and Chlorella vulgaris) in 3D printed cookies. The ...
Uribe-Wandurraga, Zaida Natalia; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(The Royal Society of Chemistry, 2019-08-01)
[EN] Microalgae has recently attracted considerable attention due to its potential as a high source of proteins, lipids, vitamins, minerals and phytochemicals. Hence, it can be a useful ingredient intended to increase the ...
Martínez Sánchez, Irene(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] El presente Trabajo Fin de Grado Estudio de las Propiedades Fisicoquímicas en salsas tipo mayonesa con bajo contenido en grasa y su contenido en microalgas realizado con la empresa JUMEL está basado en el estudio de ...
Uribe-Wandurraga, Zaida Natalia; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(The Royal Society of Chemistry, 2020-03-01)
[EN] Microalgae have several biologically active constituents such as pigments, fatty acids, vitamins, and minerals, among others. Nowadays, there are numerous commercial applications for microalgae in food and animal feed. ...
[EN] Extrusion is a more and more popular technique for snack production using interesting raw ingredients, to produce snacks improving their nutritional value. The aim of this study was to obtain corn extrudates enriched ...
García-Segovia, Purificación; Uribe-Wandurraga, Zaida Natalia; Igual Ramo, Marta; Mullor, Jose Luis; Martínez-Monzó, Javier(SAGE Publications, 2024-07)
[EN] A growing market for seaweed products has emerged in the last 20 years, with microalgae and their extracts representing a source of high-value chemicals. In this study, antioxidative and anti-inflammatory activities ...
Uribe Wandurraga, Zaida Natalia(Universitat Politècnica de València, 2021-01-10)
[ES] Las microalgas son organismos unicelulares fotosintéticos microscópicos que se encuentran en gran variedad de ambientes y son muy eficientes en la transformación de energía solar en biomasa. Los estudios realizados ...
[EN] Microalgae are a potential ingredient that can enhance the nutritional value of food. There are already various products made from microalgae such as pasta, cookies, breadstick, crackers, and extrudates. Moreover, ...
[EN] Ketchup is one of the most popular tomato sauces in the restaurant and catering sector. Ketchup provides accents of colour and flavouring, as well as a smell and texture that is familiar and comforting. When compared ...
Uribe-Wandurraga, Zaida Natalia; Bravo Villar, María Pilar; Igual Ramo, Marta; Savall, Carmen; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Springer-Verlag, 2021-10)
[EN] Jams are preparations of fruits whose main preserving agent is sugar. Due to this, health concerns of consumers have resulted in a sugar reduction, and its replacement using alternative sweeteners and introducing new ...