Hinestroza Còrdoba, Leidy Indira(Universitat Politècnica de València, 2022-01-17)
[ES] La importancia económica del fruto del lulo, su riqueza nutricional, accesibilidad y el elevado volumen de desperdicio asociado a la escasa industrialización, han provocado que este cultivo sea considerado por el ...
[EN] The stabilization of fruit bagasse by drying and milling technology is a valuable processing technology to improve its durability and preserve its valuable biologically active components. The objective of this study ...
Ferrando Félix, María Emilia(Universitat Politècnica de València, 2021-09-09)
[ES] La obesidad es una enfermedad crónica cuya prevalencia en la población mundial ha aumentado durante las últimas décadas. Para combatirla es esencial aumentar el consumo de frutas en la dieta, puesto que estas contienen ...
Jordá Marín, Sara(Universitat Politècnica de València, 2019-10-08)
[ES] El desarrollo de alimentos que promuevan la salud y el bienestar es una de
las prioridades actuales de la industria alimentaria. El lulo o “naranjilla” (Solanum
quitoense Lam.), es un fruto que se diferencia por su ...
[EN] Promoting a circular economy through valorisation of food processing waste into functional ingredients is a challenge today. The combination of hot air drying with milling is a cheap and highly available option for ...
[EN] The aim of this study was to evaluate the use of lulo juice as substrate for producing a potentially probiotic beverage with Lactobacillus reuteri CECT 925. Lulo juices at two pH levels and two levels of HPH treatment ...
Moreno Roldán, Marta(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] La malnutrición, provocada tanto por el déficit de nutrientes como por el exceso de estos, es una realidad a nivel mundial y resulta alarmante en los países en desarrollo, entre los que se encuentra Colombia.
En este ...
[EN] Interest in high homogenization pressure technology has grown over the years. It is a green technology with low energy consumption that does not generate high CO2 emissions or polluting effluents. Its main food ...
[EN] Lulo (Solanum quitoense Lam.) is a Colombian fruit that is mostly used in the preparation of
homemade juice as well as natural remedy for hypertension. The aim of this study was to determine physicochemical and ...