Cuevas Rodríguez, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[ES] Según la FAO (Food and Agriculture Organization), en los próximos años se producirá un aumento del consumo y de la producción de carne según va aumentando la población. Este organismo y la Organización Mundial de la ...
Han, Chengjun(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] La bioconservación es definida como la extensión de la vida y seguridad de un alimento a través del uso de microbiota natural o controlada y/o sus compuestos antimicrobianos.
el objetivo del presente trabajo consistió ...
Marina Morales, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2023-01-26)
[ES] La citricultura española produce cerca de 7 millones de toneladas de cítricos al año, de las que más del 50% corresponden a las cortezas y membranas del endocarpio que quedan fuera de la cadena alimentaria humana. ...
Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Igual Ramo, Marta; Pagán Moreno, Mª Jesús(Elsevier, 2021-08)
[EN] Due to the increase by consumers of healthy products, the exploration of natural antimicrobial compounds has been promoted through the use of by-products of lactic acid bacteria. Therefore, the aim of this research ...
Noguerol Meseguer, Ana Teresa(Universitat Politècnica de València, 2022-06-10)
[ES] Los consumidores preocupados por la salud, sostenibilidad y bienestar animal han aumentado en los últimos años. Por ello, las nuevas tendencias clean label y plant-based están en alza. Cada vez son más las empresas ...
Gozalbes Sanz, Alba(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] El auge del veganismo se ha traducido en una creciente demanda en el mercado de
productos vegetales análogos a los de origen animal. Asimismo, la preocupación cada vez mayor
por los alimentos “naturales” ha dado ...
Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Igual Ramo, Marta; Pagán Moreno, Mª Jesús(Elsevier, 2022-01)
[EN] Psyllium fibre has known health benefits, which are highly related to its gelling properties, so it is important to know the functional properties and its gelling capacity to its possible incorporation as a new source ...
[EN] Consumers are increasingly interested in health and sustainability aspects of their diets. Meat reduction diets have gained popularity with some consumers, leading to an increase in plant-based products in the markets. ...
Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Igual Ramo, Marta; Pagán Moreno, Mª Jesús(MDPI AG, 2021-05)
[EN] The aim of this research was to evaluate the nutritional and physico-chemical properties of six different vegetable fibers and explore the possibility of using them as a thickener or gelling agent in food. To determine ...
[EN] Psyllium is a source of natural dietary fibre with recognised health benefits that can be used as a hydrocolloid with functional food applications. The purpose of this study was to determine the effect of different ...
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Martínez-Monzó, Javier(Springer-Verlag, 2020-04)
[EN] One of the general trends in the food industry is the production of new healthy snack products. Extrusion is one of the most versatile and efficient food processing techniques used in preparation of starch-based foods. ...