[EN] Films based on starch-gellan blends at 9:1 and 8:2 ratios containing emulsified or lecithin encapsulated thyme (Thymus zygis) essential oil (EO) (0.25 or 0.5 g/g polymer), were obtained by casting method and characterized ...
[EN] Different polyvinyl alcohol (PVA) coating formulations incorporating starch (S) and carvacrol (C) as the active agent were applied to Golden Delicious apples to evaluate their effectiveness at controlling weight loss, ...
Jávaga Tébar, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2019-09-02)
[ES] Se han estudiado diferentes formulaciones de recubrimientos a base de
alcohol polivinílico (PVA) y almidón de patata (S) con la incorporación de
carvacrol (C) emulsionado para mejorar la acción antifúngica de ...
Rodríguez Yesares, Elena(Universitat Politècnica de València, 2020-10-08)
[ES] En el presente trabajo se han estudiado diferentes formulaciones de
recubrimientos elaborados a base de alcohol polivinílico (PVA) y almidón de
patata (S) con la incorporación de carvacrol (C) que proporciona la ...
Wilcaso Fajardo, María Paola(Universitat Politècnica de València, 2017-09-13)
[EN] The effect of the incorporation of thyme essential oil (EO) by direct emulsification or previous encapsulation in lecithin liposomes (LEC), in cassava starch (S) and gellan gum (GG) films (90:10 and 80:20) obtained ...
[EN] The effect of the partial substitution of cassava starch in edible films for 10 and 20 wt% of gellan, xanthan or pullulan gums was analysed in films obtained by casting. The tensile properties, barrier capacity to ...
Sapper, Mayra Ileana(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] Un producto instantáneo es aquel que requiere muy poco esfuerzo para reconstituirse. La rehidratación de un polvo comporta diferentes aspectos, como su capacidad de humedecerse, dispersarse y solubilizarse. El ...
Pauta Luna, Diego Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2018-03-12)
[ES] Se han desarrollado 5 formulaciones de recubrimientos comestibles a base de
mezclas de almidón de yuca y goma de gelano en proporción 80:20 con y sin 25
% (respecto al polímero) de aceite esencial de tomillo (Thymus ...
Torres Juan, Meritxell(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] Se ha estudiado el potencial de conservación en manzanas frescas de recubrimientos comestibles a base de almidón y goma de gelano, con incorporación de aceite esencial de tomillo emulsionado o encapsulado en liposomas ...
Sapper, Mayra Ileana(Universitat Politècnica de València, 2019-07-29)
[ES] En esta Tesis, se han analizado diferentes estrategias para adaptar las formulaciones de almidón con el fin de obtener recubrimientos útiles en la conservación poscosecha de frutas.
El almidón se sustituyó parcialmente ...
[EN] Considerable research has focused on the control of the physiological activity of fruits and vegetables in postharvest conditions as well as microbial decay. The use of edible coatings (ECs) carrying active compounds ...
Sapper, Mayra Ileana; Bonet, M.; Chiralt, A.(Elsevier, 2019-12)
[EN] Wettability of coating-forming systems (CFS) based on starch-gellan (80:20) blends, containing or not, emulsified/lecithin-encapsulated thyme essential oil (EO), was analysed in apple, tomato and persimmon fruit. ...