Turrero Álvarez, Rosana(Universitat Politècnica de València, 2020-09-08)
[ES] El envasado activo, mediante el uso de polímeros biodegradables/compostables, es una estrategia innovadora para alargar la vida útil de los alimentos, manteniendo su calidad y seguridad. La incorporación de compuestos ...
Andrade Chapal, Johana Carolina(Universitat Politècnica de València, 2021-10-25)
[ES] El uso masivo de plásticos y su impacto medioambiental, así como la necesidad de mejorar la conservación de los alimentos, hace necesario el desarrollo de alternativas biodegradables para el envasado activo de alimentos. ...
[EN] Poly (vinyl alcohol) (PVA) is a hydrophilic linear polymer obtained from the controlled hydrolysis of poly (vinyl acetate) (PVAc). The molecular weight (Mw) and degree of hydrolysis (DH) of PVA are considered relevant ...
[EN] Cinnamic and ferulic acid were incorporated into highly hydrolysed and partially acetylated poly (vinyl alcohol) (PVA) for the purpose of obtaining active films. The microstructure, crystallinity, tensile and barrier ...
Calatayud Campos, Patricia(Universitat Politècnica de València, 2018-09-14)
[ES] El carvacrol (CA) es un compuesto mayoritario en aceites esenciales de orégano y tomillo, con
propiedades antioxidantes y antimicrobianas. Su incorporación en matrices de biopolímeros
permite la obtención de materiales ...
Durá Romero, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2019-10-10)
[ES] Los ácidos fenólicos presentan propiedades antioxidantes y antimicrobianas, que les confieren carácter bioactivo y potencian su inclusión en materiales de envase alimentario. Su incorporación en matrices de biopolímeros ...
Prieto Mota, Paula(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] El envase activo es un concepto innovador en la industria alimentaria, cuyo propósito es preservar la calidad de los alimentos y extender su vida útil. Los ácidos fenólicos son agentes activos ampliamente estudiados ...
[EN] Lecithins of different origins and compositions were used for the liposomal encapsulation of carvacrol within the framework of the development of active films for food packaging. Liposomes were incorporated into aqueous ...
Andrade, Johana; González Martínez, María Consuelo; Chiralt, A.(Elsevier, 2022-09)
[EN] Poly (vi n y l alcohol) (PVA) films containing cinnamic acid (C) and ferulic acid (F) at 1% w/w and 2% w/w were successfully produced by solvent-casting the polymeric solution and melt blending and compression moulding. ...
Andrade, Johana; González Martínez, María Consuelo; Chiralt, A.(MDPI AG, 2020-02)
[EN] Lecithin-encapsulated carvacrol has been incorporated into poly (vinyl alcohol) (PVA) for the purpose of obtaining active films for food packaging application. The influence of molecular weight (Mw) and degree of ...