Sinisterra-Solis, Nelson Kevin; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Ribal, Javier; Estruch-Guitart, Vicente; Clemente Polo, Gabriela(Elsevier, 2023-01-15)
[EN] Agricultural life cycle assessment (LCA) at the sub-national regional level may be a valuable input for the decision-makers. Obtaining representative and sufficient data to develop life cycle inventories (LCIs) at ...
Soriano Fita, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2021-05-25)
[ES] El cocotero (Cocos nucifera) es la palmera más cultivada y también la más
importante del mundo. Es la principal especie utilizada para producir aceites
vegetales, además, es una fuente primaria de alimento.
Colombia ...
Sinisterra-Solis, Nelson Kevin; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Estruch-Guitart, Vicente; Clemente Polo, Gabriela(Elsevier, 2020-05-15)
[EN] Environmental studies into wine from different protected designations of origin (PDO) highlight farming and packaging stages as those contributing the most to the total environmental impacts of this product. However, ...
Sánchez Martínez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2019-10-07)
[ES] La ecoeficiencia es un parámetro que relaciona el valor económico con el impacto medioambiental de un proceso o producto. Su cálculo implica la toma de una serie de decisiones con respecto a sus componentes, es decir, ...
Jareño Almazán, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2021-10-01)
[ES] El coco (Cocos Nucifera L.), es una fruta con excelentes propiedades nutricionales y de la cual pueden obtenerse una gran variedad de productos. Colombia es uno de los países que dedica una mayor superficie a la ...
Sinisterra Solis, Nelson Kevin(Universitat Politècnica de València, 2024-03-07)
[ES] Considerando la importancia que tiene en el proceso de toma de decisiones el disponer de datos, en esta tesis doctoral se desarrollan indicadores cuantitativos para monitorizar la sostenibilidad integral y ambiental ...
Martínez Vicente, Lorena(Universitat Politècnica de València, 2022-10-20)
[EN] Coconut (Cocos nucifera L.), given its high fat content, is one of the most used species to produce vegetable oils, and is also a primary source of food. Colombia has a very high production of coconut trees, so the ...
Sinisterra-Solis, Nelson Kevin; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Ribal, Javier; Estruch-Guitart, Vicente; Clemente Polo, Gabriela(Elsevier, 2023-10-10)
[EN] Understanding the environmental impacts of current agricultural practices is a starting point for transitioning towards sustainable agriculture, which is a goal to be achieved by the European Union. This study aims ...
Bayona Cuallado, Raúl(Universitat Politècnica de València, 2020-07-30)
[ES] Colombia es un país con una gran cantidad de cocos, un alimento con una elevada cantidad
de nutrientes muy interesantes. La industrialización del coco puede representar una
alternativa económica viable para las ...
Sinisterra Solis, Nelson Kevin; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Estruch Guitart, Arturo Vicente; Clemente Polo, Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2022-07-07)
The collated data correspond to the parameters to estimate the resources consumption and the emissions to the environment from the main farming activities (resources consumption and emissions from infrastructure building ...