Molina-Montero, María del Carmen; Matas-Gil, Adrián; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] Three-dimensional (3D) printing is an excellent technology for creating food products of
any shape and dimension, with desired flavors and nutritional compositions. This study aimed to
evaluate the effect of apricot ...
Molina Montero, María del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La fibra dietética estimula el crecimiento de bifidobacterias, regulando así la flora intestinal. El uso de maltodextrina resistente en alimentos es una alternativa para la ingesta de una fibra funcional fermentable ...
Valiente Serrano, Sara(Universitat Politècnica de València, 2023-09-12)
[ES] En los últimos años, se ha incrementado el interés en la salud y bienestar así como en la sostenibilidad. La personalización de alimentos a través de la impresión 3D al igual que la introducción de subproductos como ...
Molina-Montero, María del Carmen; Matas-Gil, Adrián; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI, 2023-03)
[EN] The process of 3D food printing is a rapidly growing field that involves the use of specialized 3D printers to produce food items with complex shapes and textures. This technology allows the creation of customized, ...
Matas-Gil, Adrián; Molina-Montero, María del Carmen; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] A 3D food-printing technique has great potential for food customization. It offers a great
variety of shapes, dimensions, etc. To obtain new suitable printing formulations, it is important
to carry out printability ...
Sellés Talaván, Lorena(Universitat Politècnica de València, 2024-09-02)
[ES] La asociación de determinados productos alimentarios con la masculinidad o feminidad ha sido motivo de discusión en diferentes ámbitos en los últimos años. Pese a ello, siempre ha existido el reto de conseguir esclarecer ...