Cortes-Lopez, Victoria; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau; Blasco, José; Lerma-García, María Jesús(Elsevier, 2018-12)
[EN] The rapid and easy classification of almond varieties with similar morphology, different quality properties and, in most cases, different prices is interesting to protect both the almond industry and the consumers ...
Rizo Párraga, Arancha María; Mañes Lázaro, Verónica; Fuentes López, Ana; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2015-03)
[EN] We aimed to optimise a new smoking-salting method using water-vapour permeable bags to obtain smoke-flavoured salmon. This involved a smoking-salting process with three salt doses (4, 6, 8 g salt/100 g fresh salmon) ...
Muriel-Galet, Virginia; Pérez-Esteve, Édgar; Ruiz Rico, María; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel; Hernandez-Muñoz, Pilar; Gavara Clemente, Rafael(MDPI AG, 2018)
[EN] This work is a proof of concept for the design of active packaging materials based on the anchorage of gated mesoporous silica particles with a pH triggering mechanism to a packaging film surface. Mesoporous silica ...
Polo, Lorena; Díaz de Greñu-Puertas, Borja; Della Bella, Elena; Pagani, Stefania; Torricelli, Paola; Vivancos, José-Luis; Ruiz Rico, María; Barat Baviera, José Manuel; Aznar, Elena; Martínez-Máñez, Ramón; Fini, Milena; Sancenón Galarza, Félix(Elsevier, 2018-11)
[EN] Infections represent one of the most frequent causes of arthroplasty revision. Thus, design of new antimi-crobial scaffolds to reduce implant rejections, bone infections and associated medical costs is highlydesired. ...
De Jesus De Barros, Carlos Alberto(Universitat Politècnica de València, 2011-12-19)
El objetivo de este trabajo fue evaluar la utilización la espectrometría de impedancia, como técnica no destructiva, para determinar la calidad higiénica en productos cárnicos. Se emplearon tres electrodos: Aguja Coaxial ...
Méndez Flórez, Emmy Lisette(Universitat Politècnica de València, 2011-07-26)
El objetivo de este trabajo fue evaluar la aplicación de la espectroscopía de impedancia en la diferenciación de dorada congelada-descongelada y dorada fresca, así como en la determinación de la vida útil de esta especie ...
Pérez Salinas, Elena(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] El objetivo de este trabajo fue establecer un modelo matemático de
predicción, mediante la aplicación de la lengua electrónica (voltametría de
pulsos), para la evaluación de la capacidad antioxidante de alimentos. ...
Fuentes Pérez, Esteban Mauricio(Universitat Politècnica de València, 2017-11-03)
Nowadays Food Industry has become in one of the most important around the world, but not only due to the contribution to the development of the economy and the international markets or the work place generation, but also ...
Camarero Pavía, Sandra(Universitat Politècnica de València, 2016-02-01)
[ES] En el presente trabajo se pretende evaluar la eficacia de la técnica de imagen
hiperespectral en la detección de posibles adulteraciones en materia prima
cárnica, más concretamente presencia de carne de potro en ...
Molinero Sáez, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] El presente trabajo se centra en el estudio de la técnica de segmentación
de imagen para la determinación del contenido en grasa y magro en lonchas
de lomo de cerdo y salmón. Para ello se capturaron imágenes en ...
Cuenca Díaz, Francisco Miguel(Universitat Politècnica de València, 2013-04-15)
[ES] El objetivo del presente trabajo fue evaluar la posible utilización de la
espectroscopía de impedancia y de la potenciometría en la determinación de
la calidad higiénica del jamón curado. En ambos casos se utilizaron ...
Pérez Esteve, Edgar(Universitat Politècnica de València, 2012-01-11)
En el presente trabajo se ha estudiado la aplicación de la espectroscopía de impedancia para evaluar la frescura de pescado mediante el empleo de un equipo de espectroscopía de impedancia desarrollado en la Universidad ...
Mejía Díaz, Alejandra Sarahí(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] El objetivo de este trabajo fue aplicar un sistema de filtración basado
en micropartículas de sílice funcionalizadas con ácido ferúlico y eugenol para
reducir la carga microbiana del suero de leche. Se estudiaron ...
Verdú Amat, Samuel(Universitat Politècnica de València, 2016-06-07)
[EN] This work is focused on studying of hyperspectral and structured light based tridimensional image analysis about their application on quality and process control of cereal flour industry and derived products. The ...
Ribes-Llop, Susana; Fuentes López, Ana; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2017)
[EN] The objective of the work was to evaluate the use of cinnamon bark-xanthan gum emulsions to preserve
strawberry jam. The optimisation of the methodology used to prepare the emulsions and, the evaluation
of their ...
Verdú, Samuel; Ruiz Rico, María; Pérez Jiménez, Alberto José; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2020-09)
[EN] The capacity of orthogonal imaging applied to laser-backscattering for characterising antimicrobial particles based on immobilised essential oils was tested. Different particles were synthesised using various particle ...
Valverde García, Damián(Universitat Politècnica de València, 2020-04-06)
[ES] «Aplicación de nuevas tecnologías a la alcalinización de cacao» es una tesis doctoral centrada, por un lado, en el estudio de los cambios fisicoquímicos y funcionales causados por dos técnicas de alcalinización ...
Gil Sánchez, Luís; Garrigues Baixauli, José; Garcia-Breijo, Eduardo; Grau Meló, Raúl; Aliño Alfaro, Marta; Baigts Allende, Diana Karina; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2015-05)
tThis paper describes the determination of optimum values of the parameters of a Simplified FuzzyARTMAP neural network for monitoring dry-cured ham processing with different salt formulations tobe implemented in a ...
Schmidt, F.C.; Fuentes López, Ana; Masot Peris, Rafael; Alcañiz Fillol, Miguel; Laurindo, J.B.; Barat Baviera, José Manuel(SAGE Publications, 2017)
[EN] The aim of this work was to develop a new system based on impedance spectroscopy to assess the heat treatment of previously cooked chicken meat by two experiments; in the first, samples were cooked at different ...
Izquierdo Castilla, Diana(Universitat Politècnica de València, 2021-03-12)
[ES] El objetivo de este trabajo fue determinar los principales atributos sensoriales y no sensoriales que influyen de manera determinante en la elección de los productos cárnicos, así como revisar las últimas tendencias ...