Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Campelo Rivadulla, José Carlos; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(MDPI AG, 2020-12)
[EN] In many water samples, it is important to determine the ammonium concentration in order to obtain an overall picture of the environmental impact of pollutants and human actions, as well as to detect the stage of ...
Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(MDPI AG, 2019-12-02)
[EN] In a constantly evolving world, new technologies such as Internet of Things (IoT) and cloud-based services offer great opportunities in many fields. In this paper we propose a new approach to the development of smart ...
Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(Elsevier, 2014-05)
This paper is based on our previous work consisting of the development and deployment of a wireless sensor network for the continuous in-line monitoring of the content of nitrates in a river in Eastern Spain. We present ...
Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(Elsevier, 2015-07-05)
[EN] As a major contaminant in ground water, nitrate determination is a common practice in environmental
analysis, especially the continuous and simultaneous monitoring of its concentration at many different
points. For ...
Salom Vendrell, Marta Oreto(Universitat Politècnica de València, 2016-09-08)
[ES] La industria cárnica produce toneladas de residuos y subproductos que representan un coste
anual muy alto para el sector, además de tratarse de un problema ambiental muy importante.
En este sentido, tras el loncheado ...
Peiró Asensi, Joel(Universitat Politècnica de València, 2024-03-28)
[ES] El sector ovino-caprino, incluyendo ambas orientaciones productivas (carne y leche) representa en torno al 4 % de la Producción Final Agraria (PFA) en España, con un valor estimado de 2.267,0 millones de euros en 2021. ...
Pardo Onielfa, María de los Ángeles(Universitat Politècnica de València, 2021-05-05)
[ES] Tras una reunión con la empresa Gestión y Consultoría Vitivinícola, con el CIF B97-933-964, ubicada en Las Cuevas de Utiel (Valencia), que solicita estudiar mejoras de calidad en la viña y en la producción de la uva, ...
Peris Tortajada, Miguel(Editorial Universitat Politècnica de València, 2017-10-02)
Este libro contiene una colección de 100 ejercicios completamente resueltos que ayudarán al estudiante a reforzar su conocimiento sobre la materia análisis de alimentos.Los ejercicios están pensados para que se pongan en ...
Rodríguez Esteban, Julia(Universitat Politècnica de València, 2018-10-05)
[ES] Las valoraciones (en sus cuatro tipos: Acido-base, Precipitación, Complejos, y Redox) son una de las actividades más realizadas en los laboratorios de Química por los estudiantes y, más adelante, en los laboratorios ...
[EN] Background: There is a growing concern for the problem of food authenticity assessment (and hence the detection of food adulteration), since it cheats the consumer and can pose serious risk to health in some instances. ...
Nieto Domínguez, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2018-10-08)
[ES] Las industrias de bebidas alcohólicas juegan un papel muy importante en la actividad económica de nuestro país y son punteras en el sector agroalimentario, tanto a nivel nacional como de la Comunidad Valenciana. Es ...
Porcar Muñoz, Mónica(Universitat Politècnica de València, 2016-09-09)
[ES] Dentro del departamento de Investigación y Desarrollo de una empresa dedicada a la
fabricación de zumos y bebidas de fruta se decide validar la fecha de consumo preferente de
tres productos que han sido lanzados al ...
[EN] Due to the growing interest in improving the nutritional profile of bakery products, we have dealt with the most recent and relevant contributions regarding potential replacements for carbohydrates, proteins, and fats. ...
Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(Elsevier, 2012)
Wireless Sensor Networks (WSNs) are highly promising tools in the advanced automation of chemical analysis processes. This work helps to prove how they can take advantage of this technology. Two main drawbacks have been ...
Bonastre Pina, Alberto Miguel; Capella Hernández, Juan Vicente; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(Elsevier, 2012-04)
Wireless Sensor Networks (WSNs) are very promising tools in the advanced automation of chemical-analysis processes. Basically, they are formed by many small devices - called sensor nodes or motes - that can obtain information ...
Miralles Vicent, Erika(Universitat Politècnica de València, 2015-09-03)
[EN] In our project we quantify with chemical and physical analysis the influence of orientation in a specific field parcel to study the incidence of lighting in grapefruit maturity. We work with Xarel¿lo and Parellada ...
Lahloumi Bouachraoui, Yassmine(Universitat Politècnica de València, 2020-09-24)
[ES] En este trabajo se revisa la bibliografía sobre la producción de leche de camella, su composición y su interés para el consumo humano.
Los camellos son animales de desierto, con múltiples ventajas evolutivas adquiridas ...
Capella Hernández, Juan Vicente; Bonastre Pina, Alberto Miguel; Campelo Rivadulla, José Carlos; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel(Elsevier, 2020-09)
[EN] In a constantly evolving world, where the rising population and increased social awareness have led to a higher concern for the environment, research in this field (most notably in Environmental Analytical Chemistry) ...
Campelo Rivadulla, José Carlos; Capella Hernández, Juan Vicente; Ors Carot, Rafael; Peris Tortajada, Miguel; Bonastre Pina, Alberto Miguel(MDPI AG, 2022-02)
[EN] The in-line determination of chemical parameters in water is of capital importance for environmental reasons. It must be carried out frequently and at a multitude of points; thus, the ideal method is to utilize automated ...
Ferrer Pérez, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-09-26)
[ES] La acrilamida es un compuesto potencialmente carcinógeno y puede causar daños al sistema nervioso en humanos, por lo cual fue añadida a la lista de sustancias tóxicas alimentarios por la Autoridad Europea de Seguridad ...