Parres, F.; Crespo Amorós, José Enrique; Nadal Gisbert, Antonio Vicente; Sanchez-Caballero, Samuel; Sellés Cantó, Miguel Ángel(Editura Universitatii din Oradea, 2011)
[EN] Polyamide fibers have been frequently used as a ceramic and polymer reinforcement, the main
advantage of using fiber is to prevent a catastrophic failure of the ceramic material in two pieces. The
compression and ...
[EN] Composite materials are widely used in the industry for their physical and mechanical
properties. The objective of this work is the characterization of some composite materials with natural
fibers, in order to determine ...
Gallardo Abad, Iris(Universitat Politècnica de València, 2016-10-17)
[ES] En los últimos años, han aparecido en el mercado una gran cantidad de nuevos alimentos que incorporan una serie de ingredientes o sustancias que aportan beneficios para la salud. Uno de los componentes más utilizados ...
Fort Ochando, Sandra(Universitat Politècnica de València, 2019-09-16)
[ES] En un contexto actual, en el que está aumentando significativamente la producción de
caqui, especialmente en la Comunidad Valenciana, surge la necesidad de buscar alternativas
para valorizar la elevada cantidad de ...
Alves, Tiago M. F.; Morant Perez, Maria; Cartaxo, Adolfo V T; Llorente Sáez, Roberto; Cluzeaud, Pierre; Sambaraju, Rakesh(Optical Society of America, 2013-10-01)
[EN] Real-time video streaming using ultra-wideband (UWB) technology is experimentally demonstrated along long-reach passive optical networks (LR-PONs) with different wired and wireless reaches. Experimental tests using ...
Olaya Vañó, Lucas(Universitat Politècnica de València, 2016-07-12)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado estudiar el efecto de la sustitución de un
30% de grasa en bizcochos, por distintos tipos de fibra, tanto en sus propiedades texturales
como sensoriales. La grasa se ha sustituido ...
García Taengua, Emilio José; Martí Vargas, José Rocío; Serna Ros, Pedro(Elsevier, 2014-09)
The use of steel fiber reinforced concrete (SFRC) is becoming more and more common. Concerning bond
of rebars to concrete, fibers provide passive confinement and not only improve bond performance but
also affect the mode ...
Cabrera Fornés, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2017-09-11)
[ES] Debido a la creciente preocupación de la sociedad por mantener unos hábitos de vida
saludables, la industria alimentaria busca alternativas para ofrecer productos de calidad. En este
trabajo, se ha evaluado el efecto ...
Fages, E.; Cano, M. A.; Gironés, S.; Boronat Vitoria, Teodomiro; Fenollar Gimeno, Octavio Ángel; Balart Gimeno, Rafael Antonio(SAGE Publications (UK and US), 2013-03)
[EN] In this work, the wet-laid technique has been used to obtain flax nonwovens thermally bonded with different contents of polyvinyl alcohol (PVA) and bicomponent polyamide 6/copolyamide (PA6/CoPA) fibers in the 10-30 ...
Mello, Ronaldo E.; Fontana, Alessia; Mulet Pons, Antonio; Correa, J.L.G; Carcel, J. A.(Taylor & Francis, 2020-01-02)
[EN] Atmospheric freeze-drying (AFD) at -10 degrees C and moderate temperature convective drying (MTD) at 50 degrees C without and with ultrasound application (20.5 kW/m(3)) were carried out. Alcohol insoluble residue (AIR) ...
[EN] This study assessed the effect of substituting 30% of fat by soluble, insoluble fiber, or a mix of both fibers in sponge cake quality, structure, acceptability, and starch digestibility. The apparent viscosity of the ...
Nhapulo, Geraldo Filipe(Universitat Politècnica de València, 2016-07-15)
[ES] En este trabajo se evaluó el efecto que tiene la sustitución de un 30% de
grasa en bizcochos, por ingredientes ricos en fibra, sobre la estructura y
propiedades fisicoquímicas de las masas y de los respectivos ...
Clemente García, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] En la actualidad, es cada vez mayor la demanda de productos beneficiosos para la salud, además de apetecibles, deben presentar buenas propiedades sensoriales y tecnológicas. Es por ello, que surge la necesidad, por ...
Serrano García, Sara(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] Como consecuencia del procesado y la transformación de la naranja se generan millones de toneladas de residuos en todo el mundo. Esto representa un problema a nivel medioambiental y económico, por lo que surge la ...
Hosseininejad, Sepideh; González, Cristina M.; Hernando Hernando, Mª Isabel; Moraga Ballesteros, Gemma(Frontiers Media SA, 2022-06-29)
[EN] Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) fruits are among the most widely cultivated fruit crops
worldwide, they are widespread in Asian countries and Europe, and their production is
increasing along with the demand of ...